همزمان با نزدیک شدن به ایام اربعین امام حسین (ع) سیل خروشان مردم عاشق این امام از سراسر کشور به خرمشهر آمده تا از مرز بین المللی شلمچه برای شرکت در مراسم بزرگ اربعین حسینی وارد کشور عراق شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، دوربینم را برداشتم و برای تهیه گزارش و عکس راهی شلمچه شدم، بین راه در چند کیلومتری مرز پیرزن تنهایی در جاده که در حال پیاده روی بود نظرم را جلب کرد، پیرزنی خمیده که حتی پاهایش به سختی تحمل نگه داشتن بدن نحیفش را داشت به کمک تکه چوبی راه می رفت. ایستادم، از ماشین پیاده شدم، صدا کردم مادر جان، بیا سوار ماشین شوید شما را تا جایی برسانم، پیرزن نگاهی مهربانه به من می کرد و گفت: پسرم جانم فدای آقا امام حسین من نذر کردم پیاده به زیارت کربلا بروم، حیرت تمام وجودم را فرا گرفت بله درست است آنچه قبلا شنیده بودم اینک با چشمانم می دیدم، عاشق امام حسین بودن پیر و جوان نمی شناسد.
 
خدمت به زوار در شلمچه

چند سالی است که مردم خرمشهر و آبادان با الگو گرفتن از اهل عراق در این سمت مرز شروع به برپایی تکایا کرده و در آن از زواری که راهی کربلا هستند پذیرایی می کنند، مهدی غانمی یکی از خادمان این تکایا به خبرنگار مهر می گوید: از سال گذشته صندوقی در منزل گذاشتیم و اندک اندک پولی در آن پس انداز کردیم، تمامی اعضای خانواده و فامیل در این امر خیر سهیم بودند و به اندازه وسع خود کمک می کردند.

وی ادامه می دهد: در حال حاضر تکیه ای در مرز شلمچه مستقر کرده ایم و به صورت 24 ساعته با دادن صبحانه، نهار و شام از زوار پذیرایی می کنیم و این افتخاریست برای ما که خدمت اندکی در راه امام حسین(ع) کرده باشیم.
 
تشکیل کمیته بهداشت

مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر می گوید: در خصوص سامان دهی خروج زوار اربعین حسینی از مرز شلمچه و پخش نذورات، در پایانه مرزی کمیته نظارت بهداشتی با مشارکت و نظارت شبکه بهداشت خرمشهر تشکیل شد.

دکتر فرشید بهشتی می افزاید: این کمیته که با مسولیت سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان خرمشهر تشکیل شده است، متولی رسیدگی و نظارت بر هیئت ها و تکایا در هنگام پخش نذورات با هماهنگی کامل و با اجازه منطقه آزاد اروند است و از همشهریان نیز تقاضا می کنیم جهت ارائه خدمات و پخش نذورات حتما به رعایت نکات بهداشتی و دریافت مجوز از این سازمان اقدام نمایند که مرکز بهداشت نیز در این زمینه کمک خواهد کرد.

پیشگیری از بروز بیماریها

مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر از تشدید طرح پیشگیری از بروز بیماریها در میان زوار در مرز شلمچه خبر داد.

دکتر فرشید بهشتی اظهار می کند: برای این منظور گروههای بهداشت محیط در مرز شلمچه مستقر و به ارائه خدمات به زوار می پردازند.

وی می افزاید: کار نظارت بر اماکن توزیع نذورات و ایستگاههای صلواتی در این منطقه از جمله اقدامات گروههای بهداشتی به است، همچنین کنترل و معاینه زائران خروجی و ورودی از دیگر اقدامات گروه های بهداشتی در شلمچه به شمار می رود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر ادامه می دهد: همچنین به منظور ارائه مطلوبتر خدمات درمانی و بهداشتی به زوار یک دستگاه اتوبوس آمبولانس با بهره گیری از یک پزشک و دو پرستار در محل مستقر شده است.

بهشتی می افزاید: سه دستگاه آمبولانس مربوط به مرکز فوریتهای پزشکی (یکی از آبادان و دو تا از خرمشهر) با استقرار در شلمچه در صورت نیاز به انتقال بیماران احتمالی این کار را به انجام می رسانند.

وی بر رعایت بهداشت از سوی زائران تاکید کرد و گفت: سازمان منطقه آزاد اروند 20 چشمه سرویس بهداشتی را در شلمچه ایجاد کرده است.
 
جمعیت هلال احمر آماده خدمت به زوار

مدیر جمعیت هلال احمر خرمشهر نیز به خبرنگار مهر می گوید: از دو سال پیش جمعیت هلال احمر با همکاری معاونت امداد و نجات استان خوزستان در ایام اربعین در شلمچه مستقر می شود.

شهرام فاضلی می افزاید: در حال حاضر 30 امدادگر و 10 پرسنل هلال احمر بصورت شبانه روزی در شلمچه آماده خدمت رسانی به زوار هستند که برپایی چادر و دادن موکت و پتو بخشی از خدمات این جمعیت به زوار است.


وی عنوان می کند: جمعیت هلال احمر خرمشهر با همکاری خوب و مفید مدیر عامل هلال احمر استان آقای علی عسگر و معاونت امداد و نجات استان خوزستان آقای صادق سلامت توانست در امر خدمات امدادی فعالیت مهم و مفیدی در این چند روزه انجام دهد.

مدیر جمعیت هلال احمر خرمشهر ادامه می دهد: یک دستگاه آمبولانس به همراه نیروی متخصص آماده خدمات مربوطه به زوار هستند و جهت انتقال بیماران به مراکز درمانی به صورت آماده باش در شلمچه مستقر شده اند.

خبرنگار مهر با حضور در شلمچه از نزدیک با یکی از پرسنل هلال احمر گفتگو کرد، امید اسکندری به خبرنگار مهر می گوید: پرسنل هلال احمر با اشتیاق خاصی در حال خدمت در این منطقه هستند چرا که خدمت به زوار امام حسین را برکتی برای خود دانسته که نصیب هر شخصی نمی شود.
 
پيش بيني حضور 20 ميليون زائر در مراسم اربعين

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح می کند: پیش بینی می شود در مراسم اربعین حسینی امسال حدود 20 میلیون نفر در کربلا حضور یابند.

سعید اوحدی می افزاید: سال پیش حدود 15 میلیون نفر از سراسر دنیا در این همایش بزرگ جهان اسلام شرکت کردند در حالی که در مراسم حج تمتع حدود 4 میلیون جمعیت شرکت می کنند.

وی با بیان این که پارسال در ایام اربعین شهات حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام بیش از 200 هزار نفر از مردم ایران به عتبات عالیات مشرف شدند، بیان می کند: بر اساس آمارهای کنسولگری های عراق تاکنون 400 هزار زائر ایرانی روادید گرفته اند.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه می دهد: سازمان حج و زیارت نیز 80 مجموعه کاروانی را به صورت هوایی و زمینی به این مراسم اعزام می کند.

اوحدی با اشاره به تشکیل کمیته ویژه ای درباره مراسم اربعین حضرت سیدالشهدا (ع) در سازمان حج و زیارت می گوید: نه تنها نباید مانع این حرکت بزرگ مردمی برای شرکت در مراسم اربعین حسینی شویم بلکه باید از این سنت زیبا حمایت کنیم.

وی اظهار می کند: در این کمیته با حضور دستگاه های همکار همچون وزارت کشور، نیروی انتظامی، رسانه ملی، گمرک، جمعیت هلال احمر، بیمه و استانداری های خوزستان و ایلام تلاش کردیم مسئولیت ها را تقسیم کنیم.

رئیس سازمان حج و زیارت می افزاید: باید شوراهای تامین استان های خوزستان و ایلام مسئولیت میدانی را بر عهده بگیرد و سازمان حج و زیارت برنامه های حمایتی را تنظیم کند.

اوحدی بیان می کند: شرکت در مراسم اربعین حسینی حرکتی مردمی است و همانگونه که در عراق مردم با فراهم کردن ایستگاه های صلواتی و امکانات استراحت به طور خودجوش این حرکت را مدیریت می کنند، همین حرکت نیز به صورت مردمی در ایران اتفاق می افتد.

وی ادامه می دهد: هیئت های مذهبی و خیران استان ایلام و خوزستان روزانه حدود 12 تا 15 هزار غذا در اختیار زائران قرار می دهند، در منطقه آزاد اروند نیز چنین کاری هماهنگ شده است و ایستگاه های مختلفی را در مرز شلمچه و مهران برای ساماندهی زائران آماده کرده ایم.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به ناهماهنگی پرداخت عوارض خروجی میان مرز مهران و شلمچه تصریح می کند: در مرز شلمچه 15 هزار تومان و در مرز مهران 7500 تومان از زائران عوارض خروجی دریافت می شد که این ناهماهنگی برطرف شد تا زائران هیچ گونه وجه اضافی پرداخت نکنند.

وی می گوید: با منطقه آزاد اروند در حال مذاکره هستیم تا در صورت امکان در ایام اربعین حسینی دریافت عوارض خروجی برای زائران لغو شود.

اوحدی می افزاید: جمعیت هلال احمر نیز در نقاط مرزی حضور جدی دارد و تلاش می کنیم چادر و داروی کافی به مرز منتقل شود.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به دایر شدن چادرهای بیمه در مرز چذابه، شلمچه و مهران، به زائران توصیه کرد با توجه به شرایط کشور عراق، حتما زیر پوشش بیمه قرار گیرند.

وی عنوان می کند: مبلغی که بیمه و هیئت پزشکی از زائر دریافت می کنند در مجموع 15 هزار تومان است که 9 هزار تومان این مبلغ به بیمه و 6 هزار تومان به ارائه خدمات هیئت پزشکی در داخل کشور و در عراق اختصاص دارد.

اوحدی می گوید: در ازای این پوشش بیمه ای، 15 میلیون تومان برای امکانات بیمارستانی و 114 میلیون تومان برای دیه تعیین شده است.
 
به گزارش خبرنگار مهر، با وجود شور و اشتیاق و استقبال عظیم مردم ایران برای شرکت در مراسم اربعین امام حسین (ع) و با این نظر که در سالهای گذشته به دلیل ناهماهنگی ها و بی نظمی در مرز شلمچه که باعث ناراحتی و مشکل برای زوار شده بود آیا امسال با صحبت هایی که رئیس سازمان حج و زیارت مبنی بر مانع نشدن برای حرکت عظیم مردمی داشت، مسئولان در مرز تا چه حدی به صحبت های وی جامه عمل خواهند پوشاند و آیا دیگر شاهد تکرار مشکلات گذشته برای زوار نخواهیم بود؟