بوشهر - خبرگزاری مهر: استان بوشهر دارای ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بسیار زیادی برای توسعه صنعت توریسم و همچنین جذب گردشگران است که این موضوع نیازمند سرمایه گذاری مناسب و همچنین توسعه بیش از پیش زیرساخت‌ها در این بخش است.

به گزارش خبرنگار مهر، استان بوشهر دارای قدمتی چند هزار ساله است که دارای آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری بسیار زیادی است و سرمایه‌گذاری در بخش‌های گردشگری استان بوشهر علاوه بر رونق استان، می تواند درآمد‌های بسیاری نیز برای استان به ارمغان بیاورد.

امروز صنعت گردشگری به عنوان یکی از صنایع درآمدزا در نقاط مختلف جهان مورد توجه است ولی در استان بوشهر متاسفانه به این موضوع به خوبی پرداخته نشده است و این در حالی است که استان بوشهر ظرفیت‌های فراوانی دارد.

وجود بیش از 700 کیلومتر نوار ساحلی با خلیج فارس یکی از ظرفیت‌های استان بوشهر در بخش گردشگری است که می‌توان با ساخت و توسعه پارک‌های ساحلی و همچنین ایجاد پلاژ‌های مخصوص در چند شهر، راه‌اندازی بازارچه‌های ساحلی، برگزاری جشنواره‌های دریایی و ساحلی، ایجاد اسکله‌های تفریحی و ایجاد تورهای گردشگری دریایی و . . . زمینه را برای حضور گسترده‌تر گردشگران در استان فراهم ساخت.

بندر سیراف نیز از جمله مکان‌های تاریخی استان بوشهر است که لازم است تلاش بیشتری برای احیای این شهر تاریخی صورت بگیرد. کاخ‌های دوران هخامنشی و آثار تاریخی مربوط به این دوره نیز در چند نقطه استان موجود است که باید به آن توجه بیشتری شود.

طبیعت بسیار زیبای استان بوشهر به ویژه در اواخر زمستان و اوایل بهار نیز از دیگر جاذبه‌های گردشگری است که باید زمینه‌های لازم برای حضور گردشگران در این زمینه فراهم شود.

وجود چندین جزیره در استان بوشهر، تاسیسات نفت و گاز در پارس جنوبی، جنگل‌ها و مراتع و دشت‌های استان، خلیج زیبای نایبند، نخلستان‌های سرسبز آب‌پخش و دیگر نقاط دشتستان، آثار متعدد تاریخی و باستانی و بافت تاریخی بوشهر و . . . نیز از دیگر جاذبه‌های گردشگری استان بوشهر است.

در کنار این ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها، زیرساخت‌های گردشگری در استان بوشهر به خوبی توسعه نیافته است و کمبود کمپ‌های اقامتی و استراحت‌گاه‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها و همچنین عدم توسعه مناسب اماکن تفریحی در استان را می‌توان به عنوان بخشی از ضعف‌های ین صنعت بزرگ در استان دانست.

شناسایی 1100 اثر تاریخی در استان بوشهر

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر در ارتباط با توسعه زیرساخت‌های گردشگری در استان، اظهار داشت: استان بوشهر دارای آثاری تاریخی متعددی است که تاکنون یک‌هزار و 100 اثر تاریخی استان بوشهر شناسایی شده است و تعدادی از این آثار نیز ثبت ملی شده است.

نصرالله ابراهیمی با اشاره به تصویب 10 منطقه نمونه گردشگری در استان بوشهر، تصریح کرد: باید امکانات رفاهی و تفریحی در روستاهای ساحلی استان بوشهر که امکان حضور گردشگر در آنها وجود دارد فراهم شود.

وی به درآمد سه میلیون دلاری صادرات صنایع دستی استان بوشهر طی سال‌های 85 تا 91 اشاره کرد و بیان داشت: در این مدت آثار هنرمندان چیره‌دست استان بوشهر در بازارهای مختلف جهان عرضه شده و در مجموع دو هزار و 500 تن صنایع دستی از هنرمندان استان بوشهر صادر شده است.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر ادامه داد: انتشار کتاب نفیس در ارتباط با گردشگری استان بوشهر نیازمند یک‌میلیارد ریال اعتبار است که در این کتاب گردشگری در بخش‌های صنعتی، طبیعت گردی و تاریخی معرفی خواهند شد.

ساخت اسکله توریستی تفریحی در بوشهر

وی در ادامه به برخی از جاذبه‌های گردشگری استان اشاره کرد و افزود: وجود چشمه‌های آب گرم در استان بوشهر از جمله دیگر جاذبه‌های گردشگری استان است که لازم است با احیا و بازسازی این محل‌ها، زیمنه برای حضورگردشگران فراهم شود.

ابراهیمی توسعه استراحت‌گاه‌ها در استان بوشهر را ضروری دانست و با اشاره به حضور گسترده گردشگران و به‌ویژه مسافران نوروزی در شهر گناوه، تصریح کرد: کمپینگ گناوه از بزرگترین کمپینگ منطقه جنوب کشور است که در حال حاضر 50 تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر از وجود امکانات تفریحی و رفاهی در این کمپینگ خبر داد و اضافه کرد: کمپینگ گناوه بیش از 12 هزار متر مربع زیربنا دارد و امکانات خوبی در آن مستقر می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به ساخت اسکله توریستی تفریحی بوشهر گفت: فاز نخست اسکله توریستی تفریحی بوشهر که به طول 250 متر در حال ساخت است، 75 درصد پیشرفت دارد و تاکنون 16 میلیارد ریال برای ساخت آن سرمایه گذاری شده است که برای تکمیل آن به هشت میلیارد ریال نیاز است.

احیای بافت قدیم بوشهر ضروری است

ابراهیمی در ادامه بر لزوم توسعه و احیای بافت قدیمی و تاریخی شهر بوشهر تاکید کرد و اظهار داشت: اجرای طرح مطالعه جامع بافت تاریخی بوشهر به سه میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی با اشاره به مساحت 40 هکتاری بافت قدیم بوشهر، تصریح کرد: بافت قدیم بوشهر دارای معماری منحصر به فردی است که شیوه‌های جالب و مهمی در ساخت و سازهای این بافت استفاده شده است.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر با اشاره به اینکه بهسازی عمارت حاج رئیس نیازمند 20 میلیارد ریال اعتبار است، افزود: باید شرایط لازم برای بهسازی عمارت حاج رئیس در بافت تاریخی بوشهر فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه شش سال پیش بهسازی این عمارت آغاز شده است، تاکید کرد: با وجود اینکه بیش از 30 میلیارد ریال برای بهسازی آن تاکنون هزینه شده است ولی هنوز بهسازی آن باید ادامه یابد.

ابراهیمی از تلاش برای احیا و بهبود وضعیت بافت قدیم بوشهر خبر داد و گفت: بافت تاریخی بوشهر دارای چهار محله است که هفت مرکز محله ای طراحی شده است که در بهبد فضای این بافت نقشی بسیار مهم خواهد داشت.

لزوم افزایش ظرفیت‌های اقامتی در استان بوشهر

استاندار بوشهر نیز بر لزوم استفاده مناسب از ظرفیت‌های گردشگری استان بوشهر تاکید کرد و اظهار داشت: استان بوشهر دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی در بخش گردشگری است که باید با شناسایی این ظرفیت‌ها برای استفاده مناسب از آنها برنامه‌ریزی کنیم.

مصطفی سالاری بر لزوم توسعه طبیعت‌گردی در استان بوشهر تاکید کرد و با اشاره به اهمیت حضور سرمایه‌گذار در این بخش، ادامه داد: باید برای توسعه و رونق بیشتر مناطق و نمونه گردشگری در شهرها و روستاهای استان بوشهر و استفاده بیشتر از سواحل خلیج فارس تلاش بیشتری صورت بگیرد.

استاندار بوشهر خواستار استفاده از ظرفیت‌های تعاونی‌های خانوادگی برای احیا و رونق صنایع دستی استان بوشهر شد و بیان داشت: استان بوشهر از دیرباز دارای ظرفیت‌های بالایی در صنایع دستی بوده است و باید زمینه رونق تولیدات صنایع دستی ایجاد شود.

لزوم اجرای طرح‌های مهم و اساسی برای جذب گردشگر

وی بر لزوم اجرای طرح‌های مهم و اساسی فرهنگی و تاریخی استان برای جذب گردشگر تاکید کرد و افزود: بندر سیراف یکی از مناطق بسیار مهم در استان بوشهر است که می‌توان با توسعه و بهسازی آن، زمینه حضور هر چه بیشتر گردشگران را فراهم ساخت.

سالاری با اشاره به قدمت چهار هزار ساله بندر سیراف، تاکید کرد: طبیعت زیبا و منحصر به فرد خلیج نایبند و منطقه صنعتی پارس جنوبی از ظرفیت‌های بسیار خوبی است که با بهبود شرایط کنونی آن می‌توان در افزایش جضور گردشگران در استان بوشهر تاثیرگذار باشد.

وی بر استفاده از مشاوران و صاحب‌نظران در راستای معرفی و شناسایی آثار تاریخی و گردشگری استان تاکید کرد و با اشاره به حضور گسترده گردشگران در گناوه، تصریح کرد: باید زیرساخت‌های اقامتی و گردشگری در گناوه ایجاد شود تا مهمانان و مسافران با خیال راحت‌تری به این شهرستان سفر کنند.