رئیس کتابخانه ملی ایران از دیجیتال‌سازی 25 میلیون صفحه منابع موجود در این سازمان طی 20 ماه گذشته خبر داد و گفت: در دوره مسئولیت من 5 هزار و 200 ناشر عضو فیپای الکترونیک شدند.

به گزارش خبرنگار مهر همایش بین‌المللی اسناد ایرانی صبح امروز دوشنبه 25 آذر با حضور جمعی از پژوهشگران داخلی و خارجی در حوزه صنعت در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

غلامرضا عزیزی، معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دبیر این همایش با ارائه گزارشی از روند ارسال مقالات و داوری آنها به نخستین دوره آن گفت: حدود 130 چکیده مقاله به دبیرخانه همایش رسید که از این تعداد 100 عنوان پذیرفته شد و چند مقاله آنها امروز ارائه می‌شود. همچنین ما از 10 کشور داخلی در همایش اسناد ایرانی مقاله داشتیم.

در ادامه این برنامه که همزمان با چهارمین جشنواره هفته پژوهش کتابخانه ملی برگزار می‌شد، حسن واقف‌زاده، معاون پژوهش و فناوری اطلاعات کتابخانه ملی و دبیر این همایش گفت: بعد از ارائه فراخوان 115 مقاله به دبیرخانه همایش رسید که در چهار بخش داوری شد و در نهایت 12 اثر انتخاب شد.

در این برنامه همچنین اسحاق صلاحی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با ارائه گزارشی از فعالیت‌های این سازمان به وزیر ارشاد که تازه به این همایش آمده بود، گفت: کتابخانه ملی ایران تنها کتابخانه ملی شبانه‌روزی جهان است. با این حال ما باید به سطح مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه کتابخوانی برسیم.

به گفته رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در دوره دو ساله مسئولیت وی در این سازمان صدور فیپا از حدود یک ماه به یک تا 4 روز رسیده و همچنین 5 هزار و 200 ناشر در فیپای الکترونیک عضو شده‌اند و آمار کلی این حوزه اکنون به 8 هزار و 200 ناشر رسیده است.

صلاحی همچنین گفت: حاصل یک سال و نیم فعالیت همکاران من در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در زمینه دیجیتال‌سازی اسناد، 25 میلیون صفحه شده که شامل 34 هزار نسخه خطی، 30 هزار جلد کتاب کودک و نوجوان، 46 هزار و 200 پایان نامه و تعداد کثیری نشریات دوره قاجار است.

وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست در ارائه آنچه توانمندی‌های این وزارتخانه برای دیجیتال سازی اسناد و منابع موجود در کتابخانه ملی نامید، به این سازمان کمک برساند.