یدالله پرمون به خبرنگار مهر گفت: زمانی که پرونده ها برگشت داده می شوند، چند علت دارد که یکی از آنها تصحیح اشکالات شکلی آن است مانند اینکه عکس یا بخشی از متن آن کم یا زیاد است و باید اصلاح شود اما برخی از مشکلات به فرم برمی گردد چرا که هر سال فرم پرونده های میراثی یونسکو تغییر می کند و پرونده جدید به مبدا برمی گردد تا در فرم جدید نوشته شود. در این میان فرصتی داشتیم تا پرونده را کاملتر کنیم به همین علت پیشنهاد دادم چون ممکن است این پرونده مورد قبول یونسکو واقع نشود، به مبانی طب سنتی یعنی فلسفه آن محدود شود اما جامعه طب سنتی که در تهیه این پرونده نقش زیادی داشت هم مانند رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام کردند می خواهند همین نام باقی بماند. بنابراین پرونده به یونسکو ارسال و پس از آن مرجوع شد.
رئیس مرکز منطقه ای مطالعات میراث ناملموس یونسکو در ایران گفت: کارشناسان یونسکو اعلام کردند که این پرونده با دو معیار از 5 معیار یونسکو برابر نیست. یکی اینکه نتوانسته تجلی پراکنده را در یک پرونده گردهم بیاورد بنابراین داوران ما قانع نشدند دیگر اینکه اگرچه این پرونده در ایران ثبت ملی شده و معیار یک و 5 به هم مرتبط است ولی دامنه ثبت شما در معیار اول مشخص نیست.
وی گفت: استدلالها نوشته شد و درباره آن حدود ده سوال مطرح شد من هم جوابیه ایران را برای آنها خواندم اما برخی قبول کرده و برخی نپذیرفتند. در نهایت این پرونده نظر جمع را جلب نکرد و اعلام کردند که بهتر است مرجوع و زمان دیگری به آن رسیدگی شود.
طب سنتی سال آینده مطرح نمی شود
رئیس پژوهشکده مردم شناسی بیان کرد: اگر پرونده ای در یونسکو مردود شود آن کشور حق ندارد دوباره پرونده را ارسال کند مگر آنکه دو سال از زمان مردود شدن پرونده گذشته باشد. اما اگر پرونده ای مرجوع شود می توان پس از 18 ماه دوباره آن را ارسال کرد. چون بررسی این پرونده ها 18 ماه طول می کشد. بنابراین صحبت برخی از دوستان که اعلام کرده اند پرونده طب سنتی می تواند برای سال آینده دوباره مطرح شود درست نیست.
پرمون گفت: توصیه می کنم نباید در ارائه این پرونده عجله کرد این پرونده حق ماست و می توا با حوصله بیشتری روی عنوان و دامنه آن کار کرد. البته در این زمینه به توافق خوبی بین سازمان میراث فرهنگی و جامعه طب سنتی رسید.