سعيد سبحاني در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: اكنون در محورهاي خراسان شمالي 17 دستگاه دوربين نظارت تصويري، 38 دستگاه ترددشمار و شش دستگاه دوربين كنترل سرعت ثابت جاده اي نصب و فعال است.
به گفته وي هدف از نصب دوربين هاي نظارت تصويري و كنترل سرعت ثابت جاده اي نظارت و کنترل آنلاين وضعیت ترافیک و نقاط حادثه خیز در محورهاي خراسان شمالي، بررسی تخلفات و ذخیره اطلاعات تصویری خودروها جهت ارائه به پلیس راه، شناسایی حوادث و امدادرسانی سریع با شناسایی موقعیت حادثه در سطح جاده ها، کاهش هزینه های تردد و سرکشی واحدهای پلیس به سطح جاده ها و یکپارچه سازی و ذخیره اطلاعات ترافیکی با هدف برنامه ریزی توسعه ای است.
سبحاني با بيان اين كه تصاوير دوربين هاي نظارت تصويري به صورت آنلاين در شعبه مركز مديريت حمل و نقل اداره كل حمل و نقل و پايانه هاي خراسان شمالي و همچنين اداره كل راه و شهرسازي استان قابل مشاهده است، اظهار كرد: تا پايان امسال پنج دستگاه دوربين نظارت تصويري جديد نيز در جاده هاي خراسان شمالي نصب و تعداد اين دوربين ها به 22 دستگاه افزايش مي يابد.
وي اضافه كرد: همچنين شش دستگاه دوربين كنترل سرعت ثابت جاده اي كه از حدود دو ماه پيش فعاليت آزمايشي خود را در محور بجنورد- فاروج آغاز كرده اند؛ تاييديه هاي آنها صادر شده و به زودي به صورت رسمي افتتاح مي شوند.
به گفته سبحاني اين دوربين ها علاوه بر ثبت سرعت لحظه اي، سرعت متوسط خودروها را نيز در فاصله بين محل نصب دو دوربين محاسبه كرده و در صورت تخطي رانندگان از سرعت قانوني، از آنها عكس برداري شده و به همراه برگ جريمه به نشاني مالكان خودروها ارسال مي شود.
اين مسئول تاكيد كرد كه البته در حال حاضر فعاليت اين دوربين ها به صورت آزمايشي است و پس از شروع فعاليت رسمي اين دستگاه ها در دي ماه امسال تخلفات به منازل متخلفان ارسال مي شود.
او عنوان كرد: سه دستگاه از اين دوربين ها در لاين جنوبي بجنورد به سمت فاروج و سه دستگاه نيز در لاين شمالي عكس اين مسير نصب شده است.
به گفته مديركل حمل و نقل و پايانه هاي خراسان شمالي براي خريد، نصب و راه اندازي اين دوربين هاي كنترل سرعت ثابت جاده اي 510 ميليون تومان اعتبار هزينه شده است.
او اظهار كرد: در مدت دو ماه فعاليت آزمايش اين دوربين ها، بيش از 85 هزار تخلف سرعت غيرمجاز وسيله نقليه در اين محور ثبت شده كه از اين تعداد 52 درصد تخلفات مربوط به وسايل نقليه داراي پلاك خراسان شمالي بوده است.
به گفته وي همچنين 29 درصد از تخلفات سرعت غيرمجاز ثبت شده از سوي اين دوربين ها مربوط به وسايل نقليه داراي پلاك خراسان رضوي، 15 درصد پلاك استان گلستان و مابقي مربوط به ساير استان ها بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اعلام معاون مرکز مدیریت راه های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در حال حاضر 580 دوربین نظارت تصویری بر جاده های کشور نظارت دارند.
به گفته قیصر یاراحمدی همچنين اكنون در طول جاده های کشور هزار و 168 دستگاه تردد شمار نیز مستقر است.
خراسان شمالي بيش از پنج هزار كيلومتر راه اصلي، فرعي و روستايي دارد.