به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ بخشعلي كامرانيصالح شامگاه سه شنبه در مصاحبه با خبرنگاران افزود: يكي از اهداف مراكز مشاوره نيروي انتظامي و دواير مشاوره كلانتري ها اين است كه بتواند باورهاي اشتباه مراجعان را شناسايي و اصلاح کنند.
وی بيان داشت: كارشناسان مستقر در اين مراكز و كلانتري ها تلاش دارند تا براساس بهترين نظريه ها و استفاده از جديدترين شيوه هاي روانشناختي بتوانند اقدامات موثري برای تغيير باورهاي مراجعان در حوزه خانوادگي از قبیل روابط همسران، ازدواج فرزندان، تربيت كودكان و نوجوانان و در حوزه اجتماعي همچون پذيرش قوانين اجتماعي و برقراري روابط سالم با افراد جامعه و در نتيجه كاهش ميزان وقوع جرم در جامعه صورت دهند كه با تمهيدات صورت گرفته از سوي ناجا، اين مهم تا سطح كلانتريها توسعه يافته است.
جانشين فرماندهي انتظامي گيلان درخصوص نحوه ارائه خدمات مشاورهاي به اقشار مختلف مردم اظهار داشت: در گام نخست اقشار مختلف مردم با مراجعه مستقيم به اين مراكز و دواير، خدمات مشاورهاي را دريافت ميكنند و در گام دوم، مشاوران پليس با حضور مستقيم در مدارس و ساير كانون هاي اجتماعي، اقدام به مشاوره مي کنند.
وي با تاكيد بر نقش مشاورههاي پليس در ايجاد آرامش روحي و رواني دانش آموزان گفت: بسياري از نوجوانان و جوانان به واسطه شكاف نسلي و نيازهاي به روز خود در عصر جديد، قادر به تعامل مناسب با والدين خود نبوده و از طرفي برخي از والدين براساس سَبك و سياق رفتار گذشتگان خود، اصرار دارند كه شيوه هاي قديمي را به فرزندان خود الزام كنند كه البته هر دو ديدگاه، اشتباه است و باعث دوري بيشتر آنها از يكديگر مي شود.
كامراني صالح با اشاره به نقش تاثيرگذار خدمات مشاورهاي پليس در ايجاد نظم و امنيت عمومي و در نتيجه كاهش وقوع جرم در جامعه تصريح كرد: مشاوران پليس تلاش دارند تا با تلفيق دو رويه فوق، سبكي را ارائه دهند تا از يك طرف بزرگترها بتوانند كوچكترها را به عنوان عنصري پويا و فعال و اغلب كارساز و راهگشا در معادلات پيچيده زندگي امروز به حساب آورند و از طرفي، كوچكترها و نسل هاي جديد، با استعانت از رهنمودها و تجربههاي ماندگار ديروز، آينده را درخشانتر كنند.
وی هدف مشاوران فعال پليس را ايجاد يكرنگي، اعتماد دوسويه بين دو نسل، كاهش شكاف نسلي و استمرار آموزش هاي مفيد و سازنده، پيشگيري و كاهش جرم و آسيب هاي اجتماعي و در نهايت ايجاد احساس امنيت پايدار به مردم دانست.
جانشين فرماندهي انتظامي گيلان در ادامه با ارائه آماري از عملكرد مركز و دواير مشاوره استان در هشت ماهه سال جاري گفت: چهار هزار و 350 نفر در اين مدت به اين اماكن مراجعه کردهاند كه سهم دواير مشاوره كلانتري ها دو هزار و 255 مورد شامل 334 خود معرف و هزار و 921 مورد به عنوان پرونده هاي ارجاعي بوده كه با تلاش كارشناسان پليس هزار و 268 مورد يعني 66 درصد پروندهها منجر به مصالحه و سازش شدهاند كه اين امر، افتخار بزرگي براي پليس است.
وي درخصوص تنوع مراجعهكنندگان به اين اماكن اظهار داشت: بيشترين دلیل مراجعه به مركز مشاوره استان مشكلات خانوادگي 29.8 درصد، مشكلات اجتماعي 20.2 درصد، مشكلات تربيتي 17.6 درصد و بقيه مربوط به مشكلات رواني، فردي، ازدواج، تحصيلي و شغلي بوده و در سطح كلانتري ها مربوط به مشكلات خانوادگي 42.5 درصد، نزاع و درگيري 25.4 درصد، مشكلات اجتماعي 13.7 درصد و بقيه مربوط به مشكلات حقوقي، ازدواج، شغلي، فردي، تربيتي و رواني بوده است.
كامراني صالح در ادامه يادآور شد: مركز مشاوره معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي استان و دواير مشاوره كلانتري هاي سطح استان همه روزه به صورت حضوري و تلفني آماده ارائه خدمات متنوع مشاوره اي به شهروندان به طور رايگان در زمينه هاي خانوادگي، روان شناختي، روان سنجي، ازدواج، شغلي، حقوقي و غیره هستند.
وی اذعان داشت: همشهريان گيلاني ميتوانند برای دريافت خدمات مشاورهاي در مركز استان به آدرس رشت، سبزه ميدان، ابتداي خيابان بيستون، كوچه بقراطي دو، ساختمان معاونت اجتماعي مراجعه و يا با شماره هاي 2188086 و 2233969 تماس حاصل و در سطح دواير مشاوره به كلانتري هاي 11، 14 و 15 شهر رشت، كلانتري هاي 11 لاهيجان، سياهكل و رودبار و كلانتري 12 بندر انزلي مراجعه کنند.
پلمپ 15 واحد صنفي متخلف در شهرستان لاهيجان
جانشین پلیس گیلان گفت: در اجراي طرح ارتقای امنيت اجتماعي در لاهيجان 14 واحد صنفي متخلف در اين شهرستان پلمپ شدند.
وی افزود: ماموران اداره نظارت بر اماكن عمومي اين فرماندهي در اجراي طرح ارتقای امنيت اجتماعي با همکاري مسئولان اتحاديه هاي صنفي تعدادي از واحدهاي صنفي سطح شهر لاهيجان بازديد كردند.
صالح اظهارداشت: : در اجراي اين طرح از 57 واحد صنفي در رسته هاي مختلف به صورت محسوس و نامحسوس بازديد كه در اين زمینه 15 واحد صنفي متخلف به دليل عدم رعايت مقررات انتظامي و صنفي، پلمپ و به چندين واحد ديگر نيز اخطار داده شد كه در صورت تخلف از ادامه فعاليت آنان جلوگيري خواهد شد.
وی ادامه داد: برخي از واحدهاي صنفي پوشاک فروشي شهر لاهيجان مورد بازديد و سرکشي ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومي قرار گرفته و تذکرات لازم در خصوص پرهيز از مورد استفاده قرار دادن مانکن هاي غير متعارف به متصديان آنها ارائه شد.
جانشین پلیس گیلان گفت: در اين بازديدها از 20 واحد صنفي که داراي تخلفات جزئي بودند تعهدات لازم در خصوص رعايت مقررات و شئونات اسلامي اخذ شد.
وی در ادامه به واحدهاي صنفي در خصوص رعايت شئونات اسلامي و آئين نامه ابلاغي اداره اماكن هشدار داد و از شهروندان خواست در صورت مواجهه با هرگونه تخلفات صنفي موارد را به مركز فوريت هاي پليسي 110 گزارش تا در اين خصوص اقدام شود.
قاچاقچياني در رشت معتادان را به انجام سرقت سوق مي دادند
صالح همچنین افزود: با اظهار نگراني مردمي مبني بر ازدياد وقوع سرقت از سوی معتادان تابلو در سطح شهرستان رشت موضوع به صورت ويژه در دستور كار تمامي كلانتري ها و پاسگاه ها قرار گرفت.
وی اظهار داشت: پاسگاه انتظامي خشت مسجد و كلانتري 15 اين شهرستان در بررسي هاي خود در اين زمینه متوجه تردد زياد معتادان تابلو به منزل دو نفر به نام هاي هادي و شاهرخ شده و به صورت غير محسوس اين منزل تحت كنترل خود قرار دادند.
جانشین پلیس گیلان بيان داشت: بررسي هاي ماموران نشان داد كه اين معتادان تابلو به دلیل ضعف جسماني قادر به انجام كار براي به دست آوردن پول نبودند با انجام سرقت، در ازاي تهيه پول مواد مخدر وسايل سرقتي را به هادي مي دادند.
وی افزود: ماموران با اطمينان از صحت موضوع با كسب مجوز قضايي از منزل اين دو شخص بازرسي شد و در اين بازرسي 104دستگاه گوشي تلفن همراه، چهارپايپ مختص استعمال مواد مخدر، سه دستگاه ترازوي توزين مواد مخدر ، شش عدد سيم كارت سوخته، دو قطعه عابر بانك، يك دستگاه ضبط پخش خودرو، يك دستگاه پنل پخش پاينر، 9 دستگاه ساعت مچي، دو عدد ال ام بي ماهواره، يك دستگاه ريسيور، دوازده عدد شارژر گوشي تلفن همراه، دو عدد رم گوشي تلفن همراه ،يك عدد چراغ جلو خودرو، چهار عدد باند ضبط خودرو ، يك عدد آچار خودرو ،يك عدد سپر خودرو ، يك عدد سينك ظرف شويي، دو دستگاه دوچرخه مدل كوهستان،يك عدد لاستيك با رينگ، دو عدد لاستيك مستعمل، دو عدد قالپاق خودرو، يك پيستوله رنگ، چهارتيغه چاقو و چند عدد جلد مستعمل گوشي تلفن كشف كردند.
صالح همچنین با بيان اينكه از صاحب دو منزل و چهار معتادي كه در منزل هايشان حضور داشته 209 گرم از انواع مواد مخدر كشف شد، اعلام داشت: صاحب منزل از قاچاقچيان مواد مخدر بوده و معتادان تابلو را به دلیل نداشتن پول به انجام سرقت سوق مي داد و سپس اموال سرقتي به بهاي اندك در ازاي تحويل مواد مخدر از آنان خريداري مي كرد.
وی در ادامه مردم شهرستان رشت خواست در صورتي كه از اشخاص دستگير شده شاكي هستند به كلانتري 15 و پاسگاه خشت مسجد اين شهرستان مراجعه کنند.
کشف مقدار 10 کیلوگرم تریاک در شهرستان رودبار
جانشین فرمانده انتظامي گيلان از كشف مقدار 10 کیلوگرم مواد مخدر از نوع تریاک در رودبار خبر داد و گفت: ماموران ايستگاه بازرسي اين شهرستان با تشدید اقدامات کنترلی به یک دستگاه خودروی پراید به رانندگی فردی 26 ساله به هویت معلوم اهل و ساکن کرج که از مسیر جنوب به شمال در حرکت بود مشكوك شده و با رعايت اصول ايمنی اين خودرو را متوقف كردند.
وی اظهار داشت: ماموران در بازرسی از خودرو مقدار 10 کیلوگرم مواد مخدر از نوع تریاک که در زیر صندلی راننده و داخل صندوق عقب خودرو جاساز شده بود را کشف كرده و راننده خودرو را دستگیر کردند.
صالح ادامه داد: پرونده قضایی در این رابطه تشکیل و متهم دستگیر شده روانه زندان شد.