به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله سلیمی ظهر چهارشنبه در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر استان کردستان اظهار داشت: هر استانی با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های خود باید فعالیت های علمی در راستای توسعه و نوآوری داشته باشد.
وی افزود: محققان و پژوهشگران جوان باید از این ظرفیت ها در راستای تولید علم و بومی کردن پژوهش کشور گام های اساسی بردارند.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان با اشاره به وجود 850 مجله پژوهشی فعال در سطح استان بیان کرد: انتظار می رود با افزایش اعتبارت لازم کیفیت پژوهش افزایش پیدا کند.
سلیمی یادآور شد: خوشبختانه در حال حاضر تعداد دانشجویان و محققان استان بالا است ولی به دلیل نبود بسترهای مناسب، اعتبارات کافی و اطلاع رسانی کم تعداد کمی از دانشجویان در مباحث پژوهشی شرکت دارند.
وی از کپی تولیدات علمی به عنوان کوپی پست و یک آفت نام برد و ادامه داد: این اتفاق گاهی به شکل ناآگاهانه و گاه نیز عامدانه صورت میگیرد که متاسفانه صدمات جبران ناپذیری را بر پیگره علم وارد می کند.
سهم 84 صدم درصدی دانشگاه های کردستان از تولید علم کشور
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان گفت: دانشگاه های استان کردستان از لحاظ تولید علم در کشور از جایگاه مناسبی برخوردار نیستند و تنها 84 صدم درصد تولید علمی کشور مربوط به دانشگاه های کردستان است.
سلیمی افزود: در تولید علم و توسعه پایدار سهم ایران در دنیا کمتر از یک درصد بود که در دو سال اخیر به 1.6 درصد رسیده است و این رشد و جهش با وجود کم بودن مطلوب است.
وی بیان کرد: در حال حاضرنگاه به پژوهش داشتن بازدهی سریع و بازگشت سریع تر هزینه ها است در حالی که توسعه پایدار نیاز به انجام پژوهش مستمر و داشتن وقت کافی برای به بار نشستن آن است.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان یادآور شد: بسترسازی برای انجام فعالیت های پژوهشی در دانشگاه لازم است و علاوه بر تولید علم، لحاظ کردن نشاط علمی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
سلیمی ادامه داد: چاپ 155 مقاله علمی، چاپ 100 مقاله ترویجی، 250 مورد برگزاری سمینار و 15 مورد تالیف کتاب در سال جاری از جمله آخرین دستاوردهای پژوهشگران جوان دانشگاه کردستان است.
گفتنی است در این مراسم از 100 نفر از پژوهشگران و دانشجویان فعال در شاخه های مختلف پژوهشی تجلیل شد.