مدیرعامل مپنا از ورود یک دستگاه دکل جدید دریایی ملکی به ناوگان حفاری ایران خبر داد و اعلام کرد: بهمن ماه سالجاری حفاری میدان فروز B به منظور اجرای نخستین طرح تبدیل گاز به برق در خلیج فارس آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، تعداد دکل های حفاری خشکی و دریایی استاندارد یکی از شاخص های توسعه در بخش بالادستی صنایع نفت و گاز جهان است و در این بین همزمان با تعلیق ساخت دکل‌های حفاری توسط سازندگان داخلی، ایران یک دستگاه دکل جدید دریایی از چین خریداری کرده است.

عباس علی آبادی مدیرعامل مپنا در گفتگو با مهر با اشاره به ورود یک دستگاه دکل جدید و سه پایه حفاری دریایی به منطقه خلیج فارس، گفت: این دکل حفاری دریایی با توان 2500 اسب بخار و با تجهیزات و ماشین آلات جانبی خریداری شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود عملیات حفاری این جک آپ دریایی تا بهمن ماه سالجاری در میدان گازی فروز B آغاز شود، تصریح کرد: هم اکنون مراحل تامین کالای حفاری و ساخت یک پایه برای آغاز حفاری در میدان گازی فروز آغاز شده است.

وی با یادآوری اینکه هدف از آغاز حفاری میدان مستقل گازی فروز Bشناخت بیشتر این مخزن هیدروکربوری ایران در خلیج فارس است، اظهار داشت: با تکمیل مراحل حفاری، امکان تدوین طرح جامع توسعه میدان و ساخت سازه‌های دریایی و تاسیسات ساحلی توسعه این میدان گازی فراهم می‌شود.

به گزارش مهر، سال گذشته آخرین مراحل لرزه نگاری سه بعدی میدان گازی فروز B و برخی از میادین اطراف در خلیج فارس انجام شد و با به پایان رسیدن عملیات لرزه نگاری، حفاری چاه‌های جدید اکتشافی و توصیفی میدان گازی فروز B آغاز خواهد شد.
 
نخستین طرح تبدیل گاز به برق (GTW) با آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه میادین گازی فروز A و B در خلیج فارس کلید خورد و پیش بینی می‌شود به‌زودی به جای گاز، ایران برق به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر کند.
 
میادین گازی فروز A و B به تنهایی از 29 تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز درجا برخوردار هستند و طبق محاسبات اولیه مخزن، 18.5 تریلیون فوت مکعب آن در یک دوره زمانی مناسب قابل برداشت بوده که نشان دهنده بزرگی و اهمیت این مخزن گازی است‌.
 
در حال حاضر هزینه سرمایه‌گذاری تولید یک مگاوات برق در خلیج فارس حدود 1.8 میلیارد تومان برآورد می‌شود و در مجموع با توسعه میدان گازی فروز B امکان تولید 3000 تا 6000 مگاوات برق به وجود می‌آید در مجموع هزینه تولید برق از گاز استخراجی میدان فروز B حدود 3.6 میلیارد دلار برآورد شده است.
 
در طرح توسعه این میدان گازی، دو سکوی دریایی، 12 حلقه چاه تولیدی به همراه یک یا دو حلقه چاه توصیفی، اسکله صادرات مایعات و میعانات گازی و گوگرد، تاسیسات فرآورشی گاز و حدود 160 کیلومتر خط لوله شامل 120 کیلومتر خط لوله دریایی و 40 کیلومتر خط لوله خشکی ساخته خواهد شد.
 
هدف این پروژه را تولید گاز از میدان در فاز اول به میزان یک میلیارد فوت مکعب در روز است و در صورت حصول توافقات نهایی، تولید برق از گاز این میدان نیز نهایی خواهد شد.