در نشست رسانه‌ای نمایش "خورشید کاروان" مباحثی چون به تکرار نرسیدن این اثر نمایشی در طول سالهای روی صحنه رفتنش و اجرای رایگان این نمایش مانند سالهای قبل به مناسبت اربعین حسینی مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه‌ای نمایش آیینی "خورشید کاروان" صبح امروز شنبه 30 آذرماه با حضور کارگردان و دیگر عوامل این اثر نمایشی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد. در این نشست مهدی متوسلی نویسنده، محمد فرهنگ کارگردان و انوشیروان ارجمند و اسدالله بابایی بازیگران این اثر نمایشی حضور داشتند.

متوسلی در ابتدای برنامه با اشاره به اینکه این نمایش از سال 70 تا امروز هر ساله در حال اجرا است، گفت: "خورشید کاروان" برداشتی از نمایشنامه "هیهات من الذله " نوشته ابوباسم حیادار است که در شهر کربلا نوشته شده است. 23 سال قبل من با اقتباس از این اثر نمایشی نمایشنامه "خورشید کاروان" را به نگارش درآوردم. این نمایش به جز ایران در کشورهای انگلیس، هلند و شهر دوبی نیز به صحنه رفته است.

وی ادامه داد: این نمایش برگرفته از داستان معروف "دیر راهب" است که از جمله مستندترین و دقیق‌ترین داستان های تاریخی صدر اسلام به حساب می آید. همه کتاب‌های تاریخی بر مستند بودن زوایای تاریخی این داستان متفق القول هستند. این اثر نمایشی از اول دی ماه تا 28 صفر در مجموعه شهدای انقلاب اسلامی اجرای خود را آغاز می کند و طبق اجرای هر ساله ما برای این نمایش بلیت فروشی نخواهیم داشت و علی رغم اینکه از طرف وزارت ارشاد کمکی به ما نشده است این نمایش را به صورت رایگان به صحنه می بریم.

در ادامه محمود فرهنگ با اشاره به اینکه دوازدهمین سالی است که از پیوستنش به گروه نمایش "فدک" می‌گذرد، عنوان کرد: یکی از نکته های مهمی که باعث شده این کار در طول 23 سال گذشته بتواند تداوم داشته باشد نگاهی است که مهدی توسلی و گروهش به تئاتر داند. در این گروه همه چیز به صورت حرفه ای دنبال می شود و به عنوان نمونه کارگردان در این کار فقط مسئولیت کارگردانی را بر عهده دارد و لازم نیست نگران کارهای دیگری هم باشد.

این کارگردان تئاتر یادآور شد: همین نگاه حرفه ای که در گروه تئاتر "فدک" وجود دارد باعث شده است که در طول سالهای گذشته ما بتوانیم شاهد آثار فاخر تئاتری از این گروه باشیم و این گروه همیشه در اوج باشد.

در بخش دیگری از این نشست رسانه ای انوشیروان ارجمند که در این نمایش ایفاگر نقش راهب است، گفت: بدون شک کار مذهبی کردن راه رفتن روی لبه تیغ است چون مردم ما انقدر نسبت به مذهبشان آگاهی دارند که اگر کوچکترین خدشه ای در اجرای آثار مذهبی وجود داشته باشد به اجرا اعتراض خواهند کرد.

وی افزود: بنابراین لازمه کار هنری کردن تحقیق و تفحص است. مردم ما واقعه کربلا را از حفظ هستند پس برای اجرای اثری در این ارتباط باید از منظر تازه ای به این حماسه نگاه کرد. "خورشید کاروان" دارای این بضاعت و بینش است و می تواند این واقعه را به شکلی دراماتیک به تصویر بکشد. در این نمایش از گونه های مختلف نمایش و آیین های ایرانی چون تعزیه، مداحه خوانی، گریستن و به سرکوفتن و عزاداری در بستری دراماتیک استفاده شده است.

این بازیگر متذکر شد: افتخار من این بوده که 13 سال در خدمت گروه تئاتر "فدک" باشم. متاسفانه در حال حاضر سیاستگذاران تئاتر نمی بینند که این گروه با چه مشقتی این نمایش را به صحنه می برد. در طول 23 سال گذشته از طرف مدیران تئاتر هیچ ارجی به این نمایش گذاشته نشده است. البته منظور من از ارج نهادن اختصاص بودجه و پول نیست.

بازیگر سریال "مختارنامه" ادامه داد: نمایشی که در مدت طولانی روی صحنه می رود هم منتقد دارد و هم مدافع. به نظر برخی از منتقدان این نمایش در طول سال‌ها به تکرار رسیده است اما من معتقدم همانطور که ما بعد از سالها هنوز برای وقایع کربلا به سوگ می نشینیم بنابراین چون تاریخ عبرت آموز است و به ما یاد می دهد چگونه از مشکلات دوری کنیم این نمایش نیز عبرت آموز است.

اسدالله بابایی یکی دیگر از بازیگران نمایش در پایان گفت: من 21 سال است با گروه نمایش "فدک" همکاری می کنم و در این نمایش نیز به عنوان بازیگر، دستیار کارگردان و طراح صحنه و لباس فعالیت کرده ام. "خورشید کاروان" برای من فقط یک نمایش نیست بلکه این اثر از دیدگاه من همیشه یک فریضه بوده است که خودم را موظف به انجام آن به بهترین شکل ممکن می دانسته ام.

نمایش "خورشید کاروان" از یکشنبه اول دیماه تا 10 دی‌ماه مصادف با 28 صفر به مناسبت اربعین حسینی با حضور بازیگرانی جون انوشیروان ارجمند، کرامت رودساز، فرهاد بشارتی و مهدی امینی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) اجرا می شود.