به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه سومین جشنواره هنر مقاومت عصر شنبه 30 آذر با حضور سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفان کشور، سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس، محمد جباری رئیس بنیاد روایت، حبیب الله صادقی دبیرکل سومین جشنواره هنر مقاومت و داوران این جشنواره در فرهنگستان هنر برگزار شد.
حبیب صادقی اولین سخنران این برنامه بود که گفت: امروز دفتر جشنواره جهانی هنر و مقاومت در سومین مقامش بسته می شود، اما این معنا همچنان نستوه و بزرگ یاران و دلبستگانی در ایران و جهان به همراه دارد.
وی افزود: چراغ امید و راستی و باورمندی نسلی که در انقلاب 57 و هشت سال دفاع مقدس بیرق سرافرازی ما را بر قله آزادی و شرف و صداقت و ایثار در راه خدای بزرگ برافراشتند، امروز در قالب جشنواره هنر مقاومت تبلور می کند.
صادقی از ارسال بیش از پنج هزار و 800 اثر به جشنواره امسال خبر داد و بیان کرد: ما سعی کردیم که این جشنواره در شکل بین المللی و در زمره جشنواره هایی باشد که هدفی خاص را دنبال می کند.
وی از دانا بارتلت به عنوان یک شیرزن آمریکایی یاد کرد و گفت: درود ویژه خود را به شیرزن ویژه آمریکایی خانم دکتر دانا بارتلت هنرمند آزادیخواه و صبور که بر پشت سه پایه نقاشی در رنج ها و مرثیه ملت بزرگ فلسطین می گرید و با قلم و کلام و شجاعت بی نظیر در صف یاران هنر مقاومت قرار می گیرد، می رسانم.
دبیرکل سومین جشنواره هنر مقاومت که حکم دبیری چهارمین دوره از این جشنواره را نیز از دست سردار نقدی گرفت در پایان سخنانش گفت که ما در جهان معاصر تنها نیستیم و تنها ما نیستیم که هنر مقاومت و مردم فلسطین و لبنان و سوریه را از یاد نبرده اند.
در ادامه این برنامه سردار نقدی به بیان جریان و ماجرای حضرت زینب(س) و سخنرانی ایشان در بارگاه یزید پرداخت و گفت: همه هنرمندان عالم باید در مکتب این بانوی بزرگوار اسلام زانو بزنند و آنهایی که می خواهند مقاومت را با هنر گوشزد کنند که چه واجب تر.
وی افزود: هنر می تواند آنقدر اوج بگیرد که یک جنگ مغلوبه را به پیروزی تبدیل کند، اما متاسفانه هنر و رسانه دستاویز قدرت های شیطانی شده اند و وسیله ای برای استعمار و استثمار هستند.
سردار نقدی بیان کرد: آمریکا را همه می شناسند این کلمه منفورترین واژه در دنیا است، اما اروپا و اروپائیان که با بزک چهره خود را آراسته و چهره مردم پسند به دنیا ارائه می کنند خود نماد وحشیگری، خشونت و جنایت علیه بشریت هستند.
وی هنر و رسانه را دو وسیله برای اینکه اروپائیان خود را باید چگونه حق بجانب نشان دهند، دانست و گفت: جایزه هایی که خارجی ها می دهند نشان بردگی است، نشان حقارت است و البته آدم های حقیر، سرخورده و ناکام در اصالت هنر هستند که از دست این خارجیها جایزه های هنری می گیرند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفان از اینکه امروز اروپاییها و آمریکاییها ژست حقوق بشر می گیرند، گلایه کرد و افزود: نمی دانم چگونه است کسانیکه دستشان به خون دهها میلیون انسان آلوده است میتوانند دم از حقوق بشر بزنند.
وی ادامه داد: آنها که دیدند با سلاح های خود نمی توانند کاری از پیش ببرند به ابزار هنر و رسانه رویآوردند در اینجاست که تکلیف ما و هنرمندان آزادیخواه بسیار مشکل تر است. باید کاری کرد.
سردار نقدی در پایان سخنان خود اختلاف هنرها و سلیقه ها در هنر را کاملا طبیعی قلمداد کرد و گفت: امروز باید این اختلاف سلیقه ها را کنار بگذاریم و از آنها صرف نظر کنیم و به یک وحدت در مقابل این جریان سلطه خواه برسیم. از مدیران جشنواره درخواست دارم که این آثار زیبا را از محفوظ ماندن در گالری ها دور کنند و برنامه ای بریزند که این آثار به میان مردم ایران و دنیا برود.
پروفسور "جان نت" هنرمند کاریکاتوریست آمریکایی سخنران پایانی این برنامه بود که حضور دوباره خود در ایران و شرکت در جشنواره مقاومت که به قول او جشنواره منحصربه فرد بود را مغتنم شمرد.
وی گفت: جنگها، استبداد، ظلم، مخالفان آزادی، فاصله دارا و ندار، سلطه ارتباطات تصویری، رشد بیاعتمادی، شروع مصرف گرایی، دور شدن از هویت و تصورات منفی به مردم کشورها از دیگر مواردی هستند که نیاز به مقاومت دارند که هنرمندان باید در این حوزه ها کار کنند.
"جان نت" در پایان سخنان خود گفت: هنر مقاومت سبقه ای طولانی در دنیا دارد ولی در جشنوارهها و نمایشگاهها حضوری کمرنگ داشته است. پیشنهاد می دهم که این جشنواره به وسیله یک وب سایت فعال در جهان بیشتر معرفی شود.
در پایان این برنامه و بعد از معرفی برگزیدگان از برخی رسانه ها از جمله از خبرنگار مهر به خاطر پوشش کامل و صحیح این جشنواره تقدیر به عمل آمد.