خرم آباد - خبرگزاری مهر: دبیر شورای فنی لرستان گفت: نکات ایمنی در اجرای پروژه های عمرانی لرستان به صورت مطلوب رعایت نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خرمی عصر یکشنبه در جلسه شورای فنی استان در سخنانی با اشاره به بازدید از برخی پروژه های عمرانی در دست احداث در استان بیان داشت: ایرادات فنی و اجرایی این پروژه ها احصا و برای رفع به دستگاه اجرایی ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه این دستگاهها تا یکماه آینده باید برای رفع این مشکلات اقدام کنند، عنوان کرد: در زمینه اجرای پروژه های عمرانی باید از ظرفیت مشاوران ذی صلاح و دفاتر فنی دستگاهها استفاده شود.

خرمی با تاکید بر ضرورت انجام کنترلهای لازم در اجرای پروژه ها بیان داشت: در این راستا انبار مصالح در کارگاه پروژه های عمرانی باید به صورت صحیح صورت گیرد.

وی به دیگر ایرادات فنی در پروژه های عمرانی استان اشاره کرد و بیان داشت: سنگ کاریهای زیر فونداسیون پروژه ها باید با دقت بیشتری از سوی متولیان صورت گیرد.

دبیر شورای فنی لرستان با بیان اینکه در بحث اجرای راه پله ها یکی از مشکلات موجود در پروژه های استان بحث اتصالات است، عنوان کرد: با توجه حساسیت اجرای راه پله ها باید دقت بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

خرمی رعایت ابعاد جوش، تست و بازرسی جوش را از دیگر ضرورت ها در اجرای سازه پروژه های عمرانی دانست و بیان داشت: همچنین اجرای "نعل درگاه" در پروژه ها باید مطابق جزئیات نقشه های اجرایی و با طول گیرداری مناسب صورت گیرد.

وی تصریح کرد: همچنین انتظار می رود بحث آموزش جوشکاران در فرآیند اجرای پروژه ها در دستور کار قرار گیرد به طوریکه قبل از آغاز اجرای کار توسط جوشکاران از آنها تست های لازم صورت گیرد.

خرمی با بیان اینکه در برخی پروژه های اجرا شده در استان کیفیت جوشکاری راضی کننده نبوده است، عنوان کرد: متاسفانه گاه شاهد سوختگی ورقهای اتصال و پاشش جوش در روند کار هستیم که این ایرادات کیفیت جوش را به شدت کاهش می دهد.

وی همچنین نبود مطالعات ژئوتکنیک در برخی پروژه های عمرانی را از دیگر مشکلات در این زمینه برشمرد و عنوان کرد: در این راستا باید ارزیابی مقاومت و ظرفیت خاک محل اجرای پروژه ها صورت گیرد تا در روند اجرای کار دچار مشکل نشویم.

دبیر شورای فنی لرستان از کم توجهی به مسائل ایمنی در اجرای پروژه های عمرانی و کارگاه پروژه ها نیز انتقاد کرد و بیان داشت: متاسفانه در این زمینه توجه چندانی صورت نمی گیرد به طوریکه در کمتر پروژه ای ما شاهد استفاده از کلاه ایمنی، ایجاد دیوارها و نرده های حفاظتی هستیم.

خرمی با تاکید بر ضرورت توجه به مباحث آئین نامه ای در زمینه حفاظت و ایمنی در اجرای کار بیان داشت: کوتاهی در این زمینه گاه حوادث جبران ناپذیری به همراه دارد.

وی همچنین خواستار به حداقل رساندن اجرای پروژه های عمرانی به صورت امانی شد و بیان داشت: همچنین از دستگاههای عضو شورای فنی استان انتظار می رود ایرادات و مباحث اجرایی که به آنها گوشزد می شود را در پروژه ها رعایت و نسبت به رفع ایرادات اقدام کنند.