به گزارش خبرنگار مهر، استان لرستان با بیش از 110 معدن فعال و حدود چهار میلیارد تن ذخایر پیش بینی شده معدنی از استانهای غنی در زمینه وجود معادن کانی فلزی و غیرفلزی است.
در این میان علی رغم اینکه لرستان در زمینه کانیهای غیرفلزی مانند صنعت سنگ برای خود نامی در جهان دست و پا کرده است که همچنان ظرفیت معادن فلزی این استان به عنوان گنجینه ای منحصر به فرد مغفول مانده است.
این استان با قرار گرفتن در بخش چین خورده زاگرس دارای ظرفیت مناسب معدنی است به طوریکه از67 ماده معدنی شناخته شده در کشور 17 ماده معدنی آن در لرستان وجود دارد. معادن لرستان بیشتر در بخش های شمال ،غرب و شمال غرب استان قرار دارند و در حال حاضر عمده منابع استخراج شده استان از معادن مصالح ساختمانی و سنگ های تزئینی هستند.
در حال حاضر لرستان کمتر معدن فلزی دارد که از آن استخراج صورت گیرد، به طوریکه ظرفیتهای این بخش تاکنون مغفول مانده و مورد بهره برداری قرار نگرفته است.
این در حالیست که ظرفیت درآمدزایی و اشتغال موجود در این بخش چیزی نیست که به سادگی بتوان از کنار آن عبور کرد. در حال حاضر چهار هزار و 500 نفر در معادن غیرفلزی سطح استان لرستان مشغول به کار هستند که در حوزه خدمات و فرآوری در معادن فعالیت دارند.
همچنین در زمینه کانی های غیرفلزی هزار و 500 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان لرستان وجود دارد که در صورت فعال شدن ظرفیتهای موجود در بخش کانیهای فلزی می توان اشتغال و تولید این بخش را متحول کرد.
ظهیر حیدری معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به قابلیتهای استان در حوزه معادن می گوید: استان لرستان صاحب یکی از غنی ترین مناطق دارای معادن فلزی در کشور است.
وی عنوان کرد: این در حالیست که در طول سه دهه گذشته تاکنون فعالیت اکتشافی در زمینه معادن کانیهای فلزی در استان لرستان صورت نگرفته است که این امر جای تاسف دارد.
حیدری با اشاره به قابلیتهای تولید و اشتغال نهفته در این بخش یادآور شد: در صورتیکه حتی 30 درصد ذخایر موجود در معادن کانیهای فلزی استان شناسایی و اکتشاف شود رقمی بالای 100 میلیارد تومان می توانیم از این بخش درآمد احصا کنیم.
معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان با بیان اینکه لرستان در برخی کانیهای فلزی دارای بزرگترین و مرغوب ترین معادن حتی در سطح دنیا است، یادآور شد: این استان صاحب 25 درصد ذخائر سنگ تزئینی ایران است به طوریکه سنگ لرستان در دنیا شناخته شده است.
حیدری عنوان کرد: همچنین لرستان یکی از معدود مناطقی است که در ایران و جهان دارای معادن قیرطبیعی بوده که می تواند فرصت ارزشمندی برای شکوفایی این حوزه باشد.
وی با بیان اینکه سازمان زمین شناسی در بخش شناسایی معادن و ذخایر استان برنامه های جدی دارد، عنوان کرد: در حال حاضر عملیات مطالعاتی در بخش ژئوفیزیک در استان در حال انجام است که امیدواریم با یک همکاری بین بخشی بتوانیم ظرفیتهای موجود در این بخش را به شکوفایی برسانیم.