حسن آهی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: عده معدودی از بانیان و مسئولان برخی هیئت ها با در اختیار قرار دادن رقم های نجومی به این مداحان برای خواندن مرثیه های حسینی به این امر دامن می زنند.
وی بیان کرد: در حالیکه اشخاصی خوش صداتر در بین مداحان وجود دارند که حتی قیمتی را برای مداحی خود در نظر نگرفته و با هر مبلغی که مسئول هیئت بپردازد به مداحی می پردازند.
آهی با اشاره به حدیثی از امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: ایشان فرموده اند که "هر کس، ما اهل بیت را وسیله درآمد خود قرار دهد، فقیر می شود".
این مسئول با تأکید بر این موضوع که فقر مورد نظر آن حضرت صرفاً مسائل مالی نبوده بلکه فقر فرهنگی نیز در این زمینه قابل استنباط است، افزود: مداحی که مبلغ کلانی را برای عزاداری امام حسین(ع) از قبل طی کرده و دریافت کند بر اساس این حدیث دچار فقر فرهنگی شده است.
شناسایی 4000 هزار مداح در سطح استان تهران
نایب رئیس خانه مداحان عصمت و طهارت(ع) استان تهران از شناسایی چهار هزار مداح در سطح این استان خبر داد.
آهی اظهار داشت: تعدادی از مداحان پاره وقت بوده و در مشاغل دیگری مشغول به کار هستند، عده های دیگر نیز به صورت فصلی و در ماه هایی از جمله محرم، صفر و رمضان مداحی می کنند و گروهی دیگر مداحی را بعنوان شغل اصلی خود برگزیده اند.
وی همچنین از عضو گیری یک هزار و 680 نفر تا به امروز در خانه مداحان استان تهران خبر داد و افزود: این افراد از کلاس ها و برنامه های خانه مداحان بهره می گیرند.
حذف خرافه گری از اهداف اصلی خانه مداحان
این مسئول با تأکید بر لزوم مقابله با خرافه گرایی در عاشورای حسینی افزود: با چاپ کتب مختلف از سوی خانه مداحان استان تهران و با اعلام به مداحان اهل بیت(ع) همواره بر لزوم مطرح نکردن مطالب خرافه تأکید می شود.
آهی با بیان اینکه متأسفانه عده ای تعمدی و عده ای دیگر ناخواسته دست به بیان چنین مسائلی خلاف حقیقت می زدند، افزود: مداحان باید بسیار مطالعه گر باشند و هر حرفی را بدون سند قوی و درست نپذیرند، چراکه همه باید این دنیا و آن دنیا پاسخگوی اعمال خود باشند.
بیراهه رفتن ادبیات آیینی با ورود ادبیات صوفی
نایب رئیس خانه مداحان عصمت و طهارت(ع) استان تهران گفت: ورود ادبیات سلطنتی و صوفی و... در ادبیات آیینی موجب به بیراهه رفتن آن می شود.
آهی از برگزاری دوره های آموزشی نظیر مباحث اعتقادی اشعار و مقتل شناسی در خانه مداحان استان تهران خبر داد و افزود: این کلاس ها زیر نظر اساتید زبده برگزار می شود و این مرکز نظارت کافی بر مسائل را دارد.
وی با اشاره به صدور کارت شناسایی برای مداحان استان افزود: این مهم از دو سال گذشته در حال انجام است و مداحان با شرکت در کلاسها و حضور در آزمون های مختلف، رتبه بندی شده و کارت مداحی برای آنها صادر می شود.
این مسئول ادامه داد: درجه یک این کارتها مخصوص پیر غلامان و افراد دارای سنین بالا است، درجه دو مخصوص افراد زیر پنجاه سال بوده و در نهایت درجه سه این کارت ها مخصوص مداحان مبتدی است.