به گزارش خبرنگار مهر، ظهر شنبه در جلسه تودیع و معارفه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اردبیل، رئیس سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با تاکید به ضرورت حمایت بانکها از واحدهای تولیدی تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین مشکل بخش صنعت اردبیل، بدهی معوق بانکها و کمبود نقدینگی است.
ارژنگ عزیزی تاکید کرد: تشدید این موضوع در برخی استانهای غیر برخوردار تاثیر منفی در نرخ تولید و وضعیت صنعت به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه ضروری است خط اعتباری ویژه برای استان طرح شود، اضافه کرد: تنها در راستای حمایت بانکها و تامین نقدینگی بخش تولید می توان به توسعه متوازن دست یافت.
عزیزی با بیان اینکه سهم استانهای کم برخوردار از بسته ابلاغی صنعت و معدن کمتر از مقدار پیش بینی شده است، تاکید کرد: ضروری است نسبت به تخصیص مبلغ اعتباری استانهای کم برخوردار توجه ویژه شود.
به گفته رئیس سابق سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در سال 90 مقدار تسهیلات پرداختی بانکها به بخش صنعت اردبیل دو هزار و 740 میلیارد تومان بوده که در مقابل سهم ساختمان رقم اندکی را شامل می شود.
واحد تولیدی در خارج از شهرک صنعتی مستقرر نشود
وی تاکید کرد: متاسفانه بر خلاف تاکیدات اسناد بالادستی سهم تولید مورد غفلت بوده و نه از بخش هدفمندی یارانه ها و نه از سیستم بانکی پرداخت نمی شود.
عزیزی دیگر عامل منفی موثر در حوزه صنعت اردبیل را استقرار واحدهای صنعتی در خارج از شهرکهای صنعتی عنوان کرد و افزود: این موضوع فرآیند صدور مجوز را طولانی تر کرده است.
وی استقرار واحدهای صنعتی در شهرکهای صنعتی را ضروری برشمرد و اضافه کرد: این مهم هم در موضع تغییر کاربری و هم در فرآیند اخذ مجوز بسیاری از مشکلات فعلی را رفع می کند.
درآمد نفتی مدیران هزینه تربیت کرده است
در این مراسم همچنین رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه درآمد نفتی یک درآمد بی زحمت و رایگان است، تصریح کرد: تکیه بر درآمد نفتی مدیران را هزینه ای تربیت کرده است.
سید حامد عاملی افزود: مدیر هزینه ای بدون خلاقیت و صرفا با تخصیص اعتبار هزینه می کند و برای هزینه کرد خود تلاشی صورت نداده است.
وی با بیان اینکه این موضوع موجب می شود برخی مدیران فاقد تخصص یک شبه به سمت مدیریت دست یابند، افزود: در مقابل مدیریت درآمدی باید بر مبنای علم و تخصص، خلاقیت و تیزهوشی پایه گذاری شود.
عاملی معتقد است راه حال گریز از بن بستهای اقتصادی امروز دست کشیدن از وابستگی به درآمدهای نفتی و تکیه بر تولید و رونق صنعتی است.
وی با تاکید به اینکه در مدیریت درآمدی، مدیر بر مبنای درآمدهای ناشی از تولید برای عمران هزینه می کند، ادامه داد: این در حالی است که در مدیریت هزینه مدیر مستقیما اعتبارات عمرانی پیش بینی شده دارد.
وی افزود: در صورتی که تولید رونق بگیرد یک جامعه می تواند به سمت شکوفایی ناشی از مدیریت درآمدی گام بردارد.