ساری - خبرگزاری مهر: عضو شورای سیاستگذاری همایش ملی مدیریت پسماند گفت: روزانه حدود 300 تن زباله تولیدی ساری با سیستم کاملا مکانیزه از سوی سازمان مدیریت پسماند و معاونت خدمات شهری شهرداری جمع آوری و به مرکزدفن هدایت می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا گرامیان ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: ساری یکی از معدود شهرهای جهان است که فاصله 130 کیلومتری مرکز دفع زباله را در پرونده خود دارد. هیچ شهری در جهان وجود ندارد که برای دفع زباله و پسماندهای شهری فاصله 260 کیلومتری رفت و برگشت داشته باشد.

گرامیان بیان داشت: هدایت زباله های ساری به مرکز دفن بدون حتی یک روز تاخیر و کاملا مکانیزه انجام می شود و با بیان اینکه شاید بتوان گفت ساری تنها شهر استان مازندران است که مطلوبترین مرکز دفن را دارد گفت: مرکز دفن ساری به جرات می توان گفت در مقایسه با سایر مراکزدفن در مازندران از وضعیت مطلوب تری برخوردار است.

عضو اصلی شورای سیاستگذاری و کمیته داوران هفتمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی مدیریت پسماند با بیان اینکه حفاظت محیط  زیست و توجه به مسائل زیست محیطی امروزه در جهان از اهمیت ویژه ای در زندگی بشربرخوردار است گفت: توجه به این مسائل تنها مخصوص کشور ما و یا بعضی کشورها نیست بلکه به دلیل اهمیت ویژه جنبه جهانی پیدا کرده و کشورها با برگزاری همایش ها و سمینارهای مختلف مباحث مربوط به زباله را به بحث و بررسی می نشینند.

مرزی برای حفاظت از محیط زیست وجود ندارد

گرامیان بیان داشت: جهان به عنوان زیست گاهی است که نتها باید در حفظ آن کوشید بلکه باید با حفاظت از آن بتوانیم برای استفاده مطلوب از آن بهره گیریم.

وی با بیان اینکه محیط زیست اولویت اول کارهای توسعه ایی جهان است گفت: هم اکنون برای حفاظت از محیط زیست هیچ مرزی وجود ندارد و تنها جایی که توجه به مسائل زیست محیطی رنگ می بازد حوزه سیاسی است و جهان با وجود تالاب ها، رودخانه ها و دریاها و جنگل ها نیازمند مرزی برای حفاظت نیست.

گرامیان با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست در اجلاس ریو در برزیل شکل گرفت گفت: در این بین ما هم جدای از طبیعت جهانی نیستیم و همان حساسیت در کشور ما هم وجود دارد. وی افزود: ما که کشور در حال توسعه هستیم فضای کار بسیاری در این زمینه داریم تا از اشتباهاتی که دیگران داشته اند بدرستی عبور کنیم.

گرامیان با بیان اینکه در کشور ما مناطق شمالی در بحث مدیریت پسماند و زباله به طور ویژه دیده میشود افزود: حساسیت کار در شمال کشور به دلیل اقلیم و جغرافیای خاص زیست محیط از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی تصریح کرد: اقلیم و جغرافیای مازندران ترکیب 80 درصد کوهستانی و 20 درصد جلگه ای دارد که 80 درصد جمعیت آن در 20 درصد جلگه ساکن و 20درصد جمعیت  نیزدر 80 درصد مناطق کوهستانی آن که همین امر ما را با گستردگی خاصی از جمعیت در فضای معدود روبرو کرده و حساسیت زیست محیطی را در مناطق شمال بالا برده است.

وی افزود: به دلیل همجواری کوه و جنگل و دریا در مناطق شمالی هر جور که با پسماند و زباله برخورد شود آثار سوء آن مستقیما به چرخه طبیعت برمی گردد.

مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری ساری با بیان اینکه یکی از کارهایی که ما در این بین باید به آن توجه داشته باشیم توجه به خاک با توجه به اهمیت آن در چرخه حیات است بیان داشت: در این راستا برگزاری هر نوع همایش و سمینار و یا هر برنامه دیگری چه از سوی دولت ها، مردم و یا سازمان های مردم نهاد در خصوص حفظ و نگهداری از محیط زیست، آگاهی رسانی و آموزش و شناخت  که برگزار می گردد باید مورد حمایت قرار گیرد زیرا هر کاری برای جلوگیری از موارد در حال اجر نیازمند حمایت است.

وی با بیان اینکه در دفع زباله با وجود جنگل های بسیار در شمال محدودیت هایی وجود دارد بیان داشت: دفع زباله باید با حساسیت خاصی انجام گردد تا شاهد به خطر افتادن جنگل و دریا نباشیم.

وی گفت: توسعه همه جانبه و ارتقاء کیفیت زندگی در جهان کنونی مستلزم به کارگیری الگوها، روش های اجرایی و عملیاتی دانش بنیان و علم محور بوده و رشد شاخص های زیست محیطی و به ویژه مدیریت پسماند نیز در گرو دانش افزایی و ارتقاء آگاهی های نقش آفرینان در این حوزه هااست.

وی بیان داشت: این همایش با توجه به اهداف و وظایف ذاتی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در راستای تحقق مفاد قانون مدیریت پسماند و نیز به منظور ارائه آخرین دستاوردهای علمی، تحقیقاتی و اجرایی در زمینه مدیریت پسماند، تاکید بر اهمیت ضرورت مدیریت بهینه پسماند در مناطق شهری و روستایی کشور و گسترش پژوهش های بنیادی و کاربردی و توسعه ای، روزآمدسازی آگاهی جامعه علمی و اجرایی از آخرین دستاوردهای علمی و فنی جهان در موضوع مدیریت پسماندها، ارتقای سطح فرهنگ عمومی اقشار مختلف، مدیریت های شهری و روستایی و دستگاههای اجرایی مرتبط با موضوع مدیریت پسماند و در نهایت تشویق و حمایت از پژوهشگران و متخصصان ذیربط؛ در تهران برگزار می شود.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری اضافه کرد: به همین منظور سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به عنوان متولی امر و پس از برگزاری شش دوره همایش ملی و یک دوره همایش بین المللی مدیریت پسماند، همزمان با بزرگداشت روز جهانی زمین پاک در اردیبهشت ماه 1393، هفتمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی مدیریت پسماند را با همکاری سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران و مشارکت دستگاهها و نهادهای اجرایی ذیربط و نیز مراکز علمی و پژوهشی کشور برگزار می کند.

وی اظهار داشت: در این راستا هفتمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی مدیریت پسماند که از بزرگترین گردهمایی مدیران، مسئولین، کارشناسان و متخصصین و صاحب نظران، دانشجویان، پژوهشگران، فعالان و علاقمندان این عرصه که با هم اندیشی و تسریک مساعی گسترش مرزهای دانش تلاش می کنند برگزار می شود.

وی گفت:در این همایش علاوه بر سخنرانی ها، ارائه مقالات، کارگاه های آموزشی تخصصی  با حضور اساتید برجسته داخلی و خارجی، نمایشگاه تخصصی معرفی توانمندی ها، تجارب، امکانات شرکتهای کشور و سازمان های مدیریت پسماند کشور نیز برنامه ریزی شده است.

گرامیان با بیان اینکه انتظار می رود با بهره مندی از مشارکت و همکاری مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی داخلی و خارجی جهت ارائه شیوه های نوین و متدهای روز آمد دستگاه های اجرایی توفیقات و شکوفایی در بهبود کیفیت خدمات و اقدامات زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی را شاهد باشیم گفت: در همایش باید به دنبال راهکار علمی و عملیاتی برای حل مشکلات منطقه ای باشیم.

گرامیان اظهار داشت: شرکت در همایش ها کمک می کند تا راهکارهای عملیاتی و اجرایی به خصوص در حوزه شمال داشته باشیم.

وی با بیان اینکه: وزارت کشور در بحث مدیریت پسماند و زباله در بحث شهری، روستایی و میان شهری مدیریت اجرایی زباله را بر عهده دارد بیان داشت: این مسئولیت در شهرها توسط شهرداری ها در روستا توسط توسط دهیاری ها و در بعد میان شهری توسط بخشداری ها انجام می شود.

وی بیان داشت: در این راستا وزارت کشور به واسطه رسالتی که بر عهده دارد با همکاری محیط زیست همایشی را هر دو سال یکبار برگزار می کند که با ارائه مقالات، سمینار های آموزشی، نمایشگاه و کارگاه های آموزشی با بررسی آخرین و تازه ترین موضوعات و مسائل مختلف پسماند و زباله سعی در ارائه راهکارهای عملیاتی در حوزه مدیریت پسماند و زباله است.

گرامیان ادامه داد:قبل از برگزاری هر دوره همایش موضوعاتی مشخص می  شود و سعی می شود تا موضوعاتی که در طول دو سال قبل به آن پرداخته شد  و مشکلی حاد و دستبگریبان جامعه بوده دستاورد همایش باشد.

گرامیان در خصوص محور هفتمین همایش کشوری و دومین همایش بین المللی پسماند گفت: این همایش با تاکید بر مدیریت پسماندهای عادی و با هدف دانش افزایی و ارتقاء آگاهی های جوامع علمی و اجرایی حوزه های مدیریت پسماند کشور در محورهای مدیریت جامع پسماند با محورهای فرعی روشها و ابزار های نوین برنامه ریزی، نظام مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، مدیریت اطلاعات، آسیب شناسی وارائه راهکار ها، ارزیابی، نظارت و پایش و زیر ساخت ها، محور مهندسی پسماند با محورهای فرعی مکانیابی، طراحی، ساماندهی و راهبردی سیستم های مدیریت پسماند، بازیابی مواد و انرژی،فن آوریهای نوین و روشهای بومی سازی آن، ظرفیت سازی، محور اقتصاد پسماند با محورفرعی اقتصاد و ارزش گذاری زیست محیطی، برون سپاری و خصوصی سازی، اقتصاد مهندسی برگزارمی شود.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری فرهنگ و آموزش را دیگر محور این همایش ها برشمرد که در محورهای فرعی مشارکتهای مردمی، جوامع محلی و سازمانهای مردم نهاد (ngo)، روشهای نوین آموزش و ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی( با تاکید بر کودکان و نوجوانان) نقش رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی در اشاعه فرهنگ زیست محیطی و تفکیک در مبدا است.

گرامیان آخرین محور این همایش ها را قوانین، مقررات و استانداردها با محورهای فرعی چالشها و راهکارها در کشور و بررسی تطبیقی و ارائه تجارب جهانی دانست و گفت: دستگاههای اجرایی و مدیریتی کشور در مبحث زباله جز شرکت کنندگان در همایش می باشند که معاون عمرانی وزارت کشور و رئیس سازمان همیاری شهرداری های کشور نیز جزء سران شرکت کنندگان خواهند بود.

وی افزود: در این همایش تاکید بر حضور دستگاه های اثرگذار در مدیریت زباله و پسماند برای آشنایی با آخرین مباحث و تصمیمات مدیریتی کلان کشور در خصوص زباله می باشد.

وی گفت: نگاه ویژه و حساسیتی که در خصوص مدیریت زباله 3 استان شمالی  از سوی وزارت کشور وجود دارد فرصت مناسبی است تا مسولین استانی در برگزاری این همایش خروجی های مثبتی برای مسائل استانی داشته باشند و از فرصت پیش آمده استفاده ایی مطلوب داشته باشند.

گرامیان بیان داشت: مسائل خاص استان در بحث مدیریت پسماند و زباله، جذب اعتبارات، سوق دادن مشکلات استانی در بیانیه پایانی همایش را میتوان از دستاوردهای برگزاری همایش در استان برشمرد.

مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری ساری در خصوص انتخاب اعضای شورای سیاستگذاری و کمیته داوری همایش بیان داشت: انتخاب بر اساس ارزیابی عملکرد مدیریتی و اجرایی، شرکت در همایش ها و سمینارها، ارائه مقالات و موفقیت هایی که طی دو سال قبل از برگزاری همایش بدست می اید صورت می گیرد.

گرامیان در ادامه افزود: نگاه به کارنامه 2 ساله افراد با ارائه کارهای نوین، ارائه مقاله و مدیریت پسماند نیز از اهمیت خاصی در انتخاب برخوردار است. وی با اشاره به مدیریت خوب و مطلوبی که با همکاری معاونت محترم خدمات شهری شهرداری ساری در مورد زباله مرکز استان انجام شد گفت: ساری یکی از معدود شهرهای جهان است که فاصله 130 کیلومتری مرکز دفع زباله را در پرونده خود دارد. 

وی افزود: در مجموع عناصر موظف مدیریت پسماند مانند: نگهداری در محل، جمع آوری و حمل و نقل، دفع، فرهنگ سازی و رفت و روب مدیریتی مطلوب دارد. مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری افزود: علاوه بر این انجام طرح تفکیک زباله از مبدا، طرح ساماندهی خاک و زباله از نخاله،کارهای فرهنگی و آموزشی در مدارس، مهدها و .. و حساس کردن مردم نسبت به مدیریت پسماند و زباله، حضور پررنگ در همایش ها و سمینارهای برگزار شده در 2 سال اخیر نیز یکی دیگر از نقاط برجسته سازمان پسماند شهرداری ساری بوده که در انتخاب موثر بوده است.

برچسب‌ها