به گزارش خبرگزاری مهر، افسانه ماهیان دبیر پنجمین جشنواره تئاتر "امید" درباره این رویداد هنری توضیح داد: تا به امروز کارهای زیادی انجام شده اما مهم ترین اتفاق در این دوره از جشنواره سراسری شدن فراخوان است و ما خرسندیم از اینکه غیر از استان تهران، استان های دیگر کشور هم توانستند در این جشنواره شرکت کنند که به گمانم این مهمترین گام جشنواره است.
ماهیان ادامه داد: فعالیت مهم دیگر، ثبت جشنواره "امید" در کنار دیگر جشنواره های مهم کشور و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و به جرات می توانم بگویم که امید، اولین جشنواره خصوصی تئاتر است. علی رغم زمان اندک فراخوان متون زیادی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
دبیر پنجمین جشنواره امید درباره بازخوانی متون اظهار کرد: ما مسئولیت ارزیابی این متون را به سه بازخوان که متشکل بودند از افروز فروزند، محمد امیر یاراحمدی و حمیدرضا نعیمی سپردیم چرا که هر سه این عزیزان نمایشنامه نویس هستند و تبحر لازم را برای این مهم در اختیار دارند در نتیجه بنده به عنوان دبیر و پیام دهکردی به عنوان رئیس جشنواره دخالتی در این تصمیم گیری نداشتیم.
بازیگر نمایش "عروسک های سکوت" عنوان کرد: از بازخوان های جشنواره خواستیم تا کیفیت متون را مورد توجه قرار دهند و این قضیه چنان مورد اهمیت بود که اگر هیچ کدام از متون ارسالی کیفیت مطلوب را نداشتند، جشنواره را برگزار نمی کردیم.
وی درباره اینکه در این دوره از جشنواره، برخی تنها طرح اجرایی را برای دبیرخانه ارسال کرده اند توضیح داد: همیشه این طور نیست که تمام ایده های یک کارگردان در نمایشنامه خلاصه شود و گاهی با یک طرح و ایده کامل، می شود به نمایش خوب رسید اما طرح های اجرایی نیز باید ساختار دراماتیک داشته باشند در نتیجه بسیاری از طرح هایی که به دبیرخانه ارسال شدند مورد پذیرش بازخوان ها قرار نگرفتند چراکه شاخص های اصلی را نداشتند. طرح هایی هم که مورد پذیرش قرار گرفتند، منوط به بازبینی هستند.
ماهیان همچنین افزود: آثار نمایشنامه نویسان حرفه ای نیز مورد ارزیابی قرار نگرفته اند و تصمیم بر این شد که تمامی این نمایشنامه ها در بازبینی بررسی شوند. چون این جشنواره، جشنواره جوانی است و نویسنده و کارگردان های جوان در آن شرکت می کنند و به هر حال رقابت هنرمندان جوان با نمایشنامه نویس های حرفه ای دور از انصاف است و اصلا نمی شود این ها را در یک سطح قرار داد.
کارگردان نمایش "پالتوی پشمی قرمز" در راستای اعتراضاتی که بر نتایج بازخوانی شده است، عنوان کرد: باید بگویم این اعتراض ها را نه من می توانم پاسخ دهم و نه رئیس جشنواره چراکه ما سه بازخوان را انتخاب کرده بودیم و تشخیص بر عهده آن ها است. ناگفته نماند که اعتراض ویژگی تمامی جشنواره ها است.
وی ادامه داد: به هرحال در تمامی جشنواره ها ما شاهد چنین اتفاقاتی هستیم که ممکن سلایق و نقطه نظر های جشنواره تاثیراتی داشته باشد اما معتقدم در جشنواره "امید" این اتفاق نه سلیقه است، نه سیاست و نه هیچ چیز دیگری بلکه تنها براساس کیفیت است یعنی کیفیت ملاک اصلی جشنواره امید است و تمامی آثاری که کیفیت مطلوبی داشته اند در این بخش از جشنواره پذیرفته شده اند.
دبیر و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره امید خطاب به هنرمندانی که آثارشان در بخش بارخوانی مورد پذیرش قرار نگرفت، گفت: این اتفاق نباید موجب نا امیدی هنرمندان جوانمان شود بلکه باید اندکی در خود جستجو و کنکاش کنند تا علت را دریابند و ضعف هایشان را پیدا کنند.
ماهیان اظهار امیدواری کرد: خیلی امید دارم که از میان آثار نمایشنامه نویس های جوان که در همین جشنواره شرکت کرده اند نمایشنامه ای مورد توجه قرار بگیرد و نویسنده هایی را به این عرصه اضافه کند. سیاست و هدف جشنواره امید هم همین است و من مطمئن هستم که اتفاق های خوبی در انتظار جوان های حاضر در این جشنواره است.
وی در پایان تاکید کرد: فراموش نکنیم که کمیت اصلا اهمیتی ندارد. حتی اگر یک نمایشنامه نویس، کارگردان، بازیگر و ... به جرگه تئاتر کشور راه پیدا کنند ما به هدفمان نزدیک شده ایم.