بابل - خبرگزاری مهر: مدیر آموزش و پرورش بابل با اشاره به نقش تحصیل در رشد جامعه اظهار داشت: این درحالیست که 90 درصد افراد معتاد را افراد بیسواد و کم سواد تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی لطیفی شنبه شب در راسم بزرگداشت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی و تجلیل از سوادآموزان بابل اظهار داشت: نهضت سوادآموزی در سال 1358به فرمان امام خمینی تشکیل شد.

وی بیان داشت: در آن فرمان تاریخی  امام فرمودند" با توجه به سابقه تمدن علمی و سبقه دینی کشور بسیار جای خجالت است که 44درصد جمعیت کشور بی سواد باشند.

این مسئول با اشاره به اینکه تمدن،انسانیت واسلام  وابسته به علم آموزی است تصریح کرد: بیشترین  آسیب های اجتماعی  به لحاظ  رفتاری  واخلاقی  از بیسواد ی است به طوری که 90 درصد معتادان جامعه کسانی هستند که ترک تحصیل کردند.

لطیفی اظهارداشت: اگرتعداد یک درصد افراد ترک تحصیل دراجتماع کم شود 100 هزار جرم در جامعه کم تر می شود،آنهایی که ترک تحصیل می کنند یا کمتر سواد دارند، یک دهه عمر آنها کم تراست، درآمد تحصیل کرده ها 27 درصد بیشتر از بی سواد ها یا کم سواد هاست.

وی افزود: منظور از سواد تنها خواندن ونوشتن نیست بلکه توسعه فکر،مطالعه و آگاهی از رخدادهای  جامعه است.

لطیفی با اشاره به اینکه در بعضی از کشورها آمار بی سوادی به صفر رسیده است بیان داشت: سواد برای افراد شش ساله یک الزام قانونی بوده وهرکس بخواهد از این قانون سرپیچی کند با او برخورد قضائی خواهد شد.

مدیر آموزش وپرورش بابل گفت: با همت رئیس نهضت سواد آموزی وتلاش همکاران سوادآموزی ،شهرستان بابل موفق به کسب رتبه نخست  از نظر تعداد باسواد و میزان جذب مخاطب از لحاظ حجم ابلاغی درسطح استان شد در حالی که در سال گذشته رتبه 32 وآخر مازندران را داشت.

لطیفی گفت:این موفقیت مقدمه ای  برای انقلاب  وعملیات فرهنگی دیگری در زمینه ریشه کنی جهل در بابل بوده زیرا بابل طراز علمی  استان وکشور  است.

مدیر آموزش وپرورش آمل نیز افزود: با اینکه دولت ایران از سال 1315 تصمیم به ریشه کنی بیسوادی در کشور گرفت اما تا سال 1357 نزدیک به 50 درصد مردم ایران بی سواد ماندند تا اینکه فرمان تاریخی امام راحل صادر شد.

لطفی اذعان داشت: امام (ره) فرمودند در کشوری که دین آن اسلام ودانشمندانی چون ابن سینا،فارابی،رازی وشخصیت های برجسته دارد جای بسی خجالت است  که مردم آن بی سواد باشند.

مدیر آموزش وپرورش آمل گفت: در حال حاضر نه میلیون بی سواد در کل کشور وجود دارد که سه میلیون سوادآموز به تعلیم آنها مشغولند.
لطفی بیان داشت: در حوزه سواد آموزی دو نگاه برای سوادآموزان ما حاکم است یکی ایجاد شغل ودرآمد ودوم داشتن نیت خیرخواهانه است.

وی افزود: پیامبر وائمه آمدند تا مردم را از جهل ونادانی برهانند لذا پیامبر به اسرا فرمودند در قبال هر 10 باسواد کردن مسلمین آزاد خواهند
شد.

این مسئول خطاب به آموزش یاران تصریح کرد: در مواجه با بی سواد آنها را تاریک وسیاه محض فرض نکنید بلکه بدانید طبیعت آنها خاک گرفته وباید گرد و غبار از روی آن پاک شود.

لطفی اظهارداشت: چه بسا افراد بی سوادی که به درجات عالی علم وایمان رسیدند وچه بسا افرادی که انباری از  علم وسواد دارند اما انسان نشدند.

وی افزود: منظور از سواد تنها خواندن ونوشتن نیست بلکه معرفت وآگاهی است و باید به اصل انسانیت توجه شود.