مهدی قزلی در مراسم رونمایی از کتاب «پنجره‌های تشنه» از صحنه‌هایی در طول سفر ضریح امام حسین (ع) از قم به کربلا یاد کرد که بارها وی و کاروان همراه ضریح را گریانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «پنجره‌های تشنه» شامل روزنوشت‌های مهدی قزلی از انتقال ضریح امام حسین (ع) از قم به کربلا صبح امروز یکشنبه 8 دی در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد که حاشیه‌های متفاوتی داشت.

اجرای این مراسم بر عهده رسالت بوذری بود که در بخش عمده‌ای از وقتی که به وی برای دعوت از میهمانان مجلس روی سن اختصاص داده بودند، به انتقاد از برخی اظهار نظرهای مطرح شده در مورد تقبیح حرکت کاروان ضریح امام حسین (ع) پرداخت. وی در بخشی از این سخنان گفت: آنها که می‌گویند ضریحی که به کربلا نرسیده هیچ شأنی ندارد، پیش من بیاییند تا بگویم بنا بر گفته یکی از اعضاء هیئت همراه این کاروان، این ضریح به کربلا نرسیده بیمار شفا داد و این تنها بخش کوچکی از کرامات امام حسین (ع) است.

ـ سخنرانی و اظهار نظرهای مجری در این مراسم گاهی بیشتر از حد انتظار بود؛ تا جایی که شهاب مرادی نیز وی را با عنوان مجری غیرتی و تا اندازه‌ای ناراحت یاد کرد!

ـ محسن مومنی رئیس حوزه هنری که به تازگی از سفر کربلا بازگشته بود پس از دعوت به جایگاه برای سخنرانی گفت: سوره مهر در کنار همه کارهای جالبش، کاری دیگری هم دارد که همان غافلگیری است. من قرار نبود امروز اینجا سخنرانی کنم و آقای حمزه‌زاده مرا غافلگیر کرد.

ـ پخش فیلم‌ کوتاهی از استقبال و عزاداری مردم ایران در مسیر کاروان امام حسین (ع) که در آن برخی از اعضاء هیئت امنای ساخت این مسجد و مهدی قزلی نیز سخنرانی کردند، بخش دیگری از این مراسم بود.

ـ در بخشی از این فیلم مهدی قزلی از کودکی به نام فرشاد یاد کرد که از پشت تریلی حامل ضریح سعی داشت بالا بیاید و به او گفته بود که در کربلا مرا به اسم خودم یاد کنید. به گفته قزلی وی و همراهانش بارها با به یادآوردن این صحنه گریسته‌اند.

ـ راننده تریلر حامل این ضریح نیز در این فیلم از پیرزنی نقل کرد که تا کیلومترها لبه گلگیر جلوی تریلی را گرفته و می‌دوید تا جایی که وی مجبور به کند کردن سرعت ماشین از بیم زیرگرفتن او شده است.

ـ یکی دیگر از اعضاء هیئت امنای ساخت ضریح نیز در این فیلم اظهار داشت: بسیاری از مردم روستایی طول مسیر به ما می‌گفتند که فقیرند و توانایی مالی زیارت کربلا را ندارند و به همین خاطر می‌خواستند، زمان بیشتری برای حضورشان در کنار ضریح اختصاص دهیم که ما شرمنده آن‌ها می‌شدیم.

ـ حجت‌الاسلام سیدعلیرضا تکیه‌ای در بخشی از سخنرانی خود که توام با بغض بود به نقل خاطره‌ای از ایام نصب ضریح امام حسین (ع) پرداخت و گفت: در ایام نصب ضریح، کار به کندی پیش می‌رفت و مسئولان و دست‌اندرکاران اجرا را بسیار خسته و ناراحت کرده بود؛ تا جایی که مسئول اجرا شب هنگام با خودش تصمیم می‌گیرد که کار را فردا تعطیل کند. او روایت می‌کند وقتی صبح بر سر سفره صبحانه تصمیم به بیان این نکته می‌گیرد قبل از آن یکی از اعضاء می‌گوید که دیشب خواب دیدم که در این جا مشغول کاریم و حضرت عباس (ع) ناگهان وارد شده و فرموده: برادرم حسین منت هیچ‌کسی را بر دوش ندارد و بدهکار کسی نیست. این خواب که روایت شد، مسئول پروژه بغضش ترکید و به غلط کردن افتاد که من کی‌ام که بخواهم تصمیم بگیرم کار امام حسین (ع) را بخوابانم؟

ـ تکیه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود به قیمت و شیوه چاپ این کتاب انتقاد کرد و گفت: دوست داشتیم این کتاب در ماه محرم منتشر می‌شد و حالا هم که چاپ شده قیمتش بالاست و عموم مردم و بچه‌‌های مذهبی نمی‌توانند آن را تهیه کنند. کاش تدبیری سنجیده می‌شد که قیمت کتاب ارزان‌تر شود. پس از این اظهارات تکیه‌ای، محمد حمزه‌زاده به مجری یاداشتی داد؛ مبنی بر اینکه این کتاب در نسخه‌ای جداگانه و با قیمتی ارزان‌تر نیز منتشر خواهد شد. قیمت فعلی کتاب «پنجره‌های تشنه» 29500 تومان تعیین شده است.

ـ یکی از اتفاقات قابل توجه در این مراسم حضور پرچم سیاه‌رنگی بود که بنا برگفته مجری مراسم، روی سنگ مزار حضرت سید‌الشهداء (ع) انداخته شده بود و در این مراسم نیز روی میزی در جایگاه قرار داشت. با اعلام وجود این پرچم در مراسم، حجت‌الاسلام شهاب مرادی به ناگهان با حالت دو روی جایگاه رفت و به عنوان نخستین میهمان از این پرچم، تبرک گرفت.