به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جهاندار مهر افشا از جمله پزشکانی است که اوقات فارغ از کار خود را نه صرف درآمدهای اقتصادی بلکه صرف ورزش می کند و البته با در اختیار داشتن وبلاگ عرفان و تندرستی نیز مطالب جذابی برای جوانان در فضای مجازی ثبت می کند تا به قول خودش به رسالت گمشده نسل خودش نسبت به جوانان حیات دوباره ببخشد.
وی نائب قهرمان پیشکسوتان پرورش اندام استان فارس و دارای مدرک داوری کشتی است که گواه ارتباط تنگاتنگ وی با ورزش است، پزشک وبلاگ نویس بودن موضوعی است که درباره اش با وی گفتگو کردیم.
*پزشکی سخت تر است یا ورزش؟
در واقع انسان اگر بر اساس علاقه به سمت کاری برود هیچگاه معنای سختی را درک نمی کند، من هم حرفه دندانپزشکی و هم ورزش را با هم شروع کردم یعنی ورزش را نیز از همان سال هایی آغاز کردم که وارد دانشگاه دندانپزشکی شدم.
بعدها حرفه پزشکی و درآمد فراوان سبب نشد از ورزش دور شوید؟
نه ، من ورزش را یک الگوی مناسب برای بهتر زیستن می دانم، ورزش عنصری منفک از زندگی بشری نیست بلکه عقل سالم در گرو بدن سالم است و باید این الگوی مناسب زیستن را به جوانان نیز ارائه دهیم.
به نظر شما ورزش می تواند یک الگوی مناسب برای زندگی جوانان باشد؟
ورزش که وارد زندگی شود بسیاری از مسائل دیگر خود به خود حذف می شوند، اعتیاد، فساد، بی برنامگی، بی هدفی و بی ارادگی از مواردی هستند که با حضور ورزش در زندگی حذف می شوند واین یعنی ایجاد یک بستر خوب برای هر فردی که به سمت موفقیت حرکت کند.
ورزش را به شکل قهرمانی نیز دنبال کرده اید؟
بله، ببینید من خواستم با حضور در مسابقات به جوانان بگویم گرفتاری های شغلی بهانه خوبی برای دور شدن از ورزش و سلامتی نیست، نه فقط درگیری های شغلی که حتی بیماری نیز بهانه خوبی نیست..
من سکته قلبی کردم اما از سکته گذشتم تا به سکوی قهرمانی رسیدم، بشر تا زمانی که تسلیم نشود زنده است.
انگیزه را چگونه باید ساخت؟
ببینید وقتی فرد بخواهد مومنانه زندگی کند انگیزه خودش ساخته می شود و عامل تحرک می شود.
در مورد وبلاگ عرفان و تندرستی هم صحبت کنیم ، به نظر می رسد شما به عرفان و ادبیات نیز علاقه مند هستید؟
بله ، من بعد از مطب هرشب به باشگاه می روم و تمرین می کنم و ساعاتی از شب و خلوتی را نیز به مطالعه می پردازم و این وبلاگ در واقع یک پل ارتباطی من با نسل جوان است.تجربیاتی را که دوست دارم در اختیار جوانان قرار دهم دلم می خواهد این مطالعات ثمری داشته باشد ، دانش زمانی به درد بشر می خورد که از خود در زندگی آدمی اثری بگذارد.
مطالعات شما از چه زمانی آغاز شد؟
در واقع جرقه مطالعات به نصایح مرحوم علامه جعفری بر می گردد که در نوجوانی افتخار دیدار ایشان را داشتم به هر حال از آن سالها آغاز شد و امروز دیگر تبدیل به یک عادت شده است.
ارزیابی شما از وبلاگ نویسی چیست؟
به نظر من در دنیای پرتراکم امروز ، ارتباطات نوعی عامل حیات است.بسیاری از بیماری ها و حتی مشکلات اجتماعی از تنهایی می آید.ارتباط حتی اگر مجازی هم باشد موثر است و وبلاگ نیز از نظر من مکانی است که آدم مطالعات خود را با دیگران تقسیم کند و موضوعی که می بینی آموزنده است به دیگران هم منتقل کنی و باید گفت که وبلاگ در واقع کارکردی آموزنده دارد.