به گزارش خبرنگار مهر، هیات اجرایی کمیته ملی المپیک برای برگزاری دوره جدید انتخابات این کمیته و ثبتنام از کاندیداها، اقدام به تدوین آییننامه انتخاباتی کرد. بخش دوم این آییننامه انتخاباتی که به شرایط عضویت در مجمع و ثبتنام کاندیداها اشاره دارد و در ماده "ب" که مربوط به شرایط و نحوه ثبتنام کاندیداها برای کسب کرسیهای مختلف هیات اجرایی است و در تبصره یک تاکید شده که "طبق تبصره 4 ماده پانزده اساسنامه، افراد عضو مجمع نامزد احراز کرسیهای مختلف هیات اجرایی از یک ماه تا پانزده روز پیش از مجمع انتخاباتی باید شخصا با مراجعه به کمیته، فرمهای مخصوص ثبتنام و آمادگی شرکت در انتخابات را تکمیل و به همراه مدارک لازم به حوزه دبیرکل کمیته تحویل داده و رسید دریافت نمایند. بدیهی است پس از انقضای مهلت، درخواست دیگری پذیرفته نخواهد شد.
همچنین در این بخش از آییننامه و در تبصره 2 آمده است که "با عنایت به تصریح ماده چهارده اساسنامه، برای احراز شش پست اصلی هیأت اجرایی (اعضای عمومی غیر از هیات رییسه)، نامزدها میبایست اولاً رییس فدراسیون باشند و ثانیاً رشته یا رشتههای تحت پوشش فدراسیون متبوع آنها در برنامه بازیهای المپیک قرار گیرد (منحصراً فدراسیونهای موضوع بند «پ» ماده پنج اساسنامه)".
در تبصره 3 هم به این موضوع اشاره شده که "با توجه به تصریح بعمل آمده در ماده پانزده اساسنامه مبنی بر انتخاب اعضای هیات اجرایی منحصراً از میان اعضای رسمی دارای حق رأی مجمع، نمایندگان فدراسیونهای موضوع بندهای «پ»، «ت» و «ث» ماده پنج اساسنامه (در صورت غیبت رئیس و احراز شرایط لازم برای نمایندگان فدراسیونهای مزبور)، مجاز به حضور صرفاً در همان یک جلسه مجمع عمومی میباشند که برای شرکت در آن معرفی شدهاند و دارای حق رأی نیز میباشند ولیکن نمیتوانند کاندیدای هیچ یک از سمتهای هیات اجرایی گردند".
تبصره 4 هم به این موضوع تاکید دارد که "با توجه به تبصره ذیل ماده نوزده، پست دبیرکلی کمیته، شغل تمام وقت تلقی گردیده و منتخب پست یاد شده میبایست به لحاظ رعایت ضوابط مذکور در قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل (مصوب مجلس شورای اسلامی) صرفاً در این جایگاه شغلی مستقر گردد".
به گزارش مهر، با تاکید بر این موارد مهلت ثبتنام از کاندیداهای مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک از 30 دیماه به صورت رسمی آغاز شد و امروز شنبه هم به پایان میرسد. طی این مدت افراد زیادی برای حضور پستهای مختلف ریاست، نایب رییسی، دبیر کلی، خزانه داری و هیات اجرایی ثبتنام کردهاند.
اما آیا همه ثبتنامها مطابق با آییننامه انتخاباتی انجام شده و همه کاندیداها طبق آییننامه صلاحیت و اجازه شرکت در انتخابات را دارند؟ این پرسشی است که پاسخ آن پس بررسی دو روزه کمیته نظارت بر انتخابات بر روی کاندیداها مشخص خواهد شد.
نادر شکری، سخنگوی کمیته نظارت بر انتخابات کمیته ملی المپیک در گفتگو با خبرنگار مهر در این رابطه اظهارداشت: تاکید میکنم که کمیته نظارت هیچ اقدام اجرایی در رابطه با ثبتنام کاندیداها انجام نمیدهد چون تمام امور اجرایی توسط کمیته ملی المپیک و دبیر کل انجام میشود.
وی تاکید کرد: وظیفه کمیته نظارت که تشکیل شده، نظارت بر روند صحیح اقدامات صورت گرفته برای ثبتنام کاندیداهاست. کمیته نظارت از روزی که تشکیل شده بر روند ثبتنام نظارت داشته و در همین زمینه جلسات روزانه هم داشته است.
"آیا تا پیش از امروز که مهلت ثبتنامها تمام میشود، ثبتنام غیرقانونی داشتهایم"؟، سخنگوی کمیته نظارت بر انتخابات کمیته ملی المپیک در پاسخ به این پرسش تصریح کرد: نمیتوانیم بگوییم ثبتنامها درست بوده یا نه؛ تا به امروز تمام ثبتنامها طبق موارد ذکر شده در اساسنامه و آییننامه انجام شده است با همه اینها طی روزهای یکشنبه و دوشنبه کمیته نظارت شرایط تمام افراد کاندیداها که ثبتنام قطعی داشتهاند را بررسی و نظر خود را اعلام میکند.
نادر شکری تاکید کرد: کمیته نظارت بر انتخابات پس از بررسی دو روزه در رابطه با صلاحیت افراد کاندیدا، نتیجه را به هیات اجرایی اعلام میکند.
به گزارش مهر، امروز شنبه مصطفی هاشمیطبا، عضو هیات رئیسه فدراسیون ژیمناستیک که دو ماه پیش این مسئولیت را بر عهده گرفت، کاندیدای ریاست و هیات اجرایی کمیته ملی المپیک شد. این در حالی است که طبق آییننامه وی اجازه حضور در انتخابات را نداشت. در هر صورت با توجه به گفتههای نادر شکری به نظر میرسد فهرست نهایی کاندیداهای کمیته ملی المپیک طی روزهای آینده و پس از بررسیهای لازم توسط این کمیته مشخص شود.