دکتر وحید حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در صورت رعایت حدود مجاز این افزودنیها به بنزین و پایش مستمر میزان آنها، خطری به جهت آلودگی هوا شهروندان را تهدید نمی کند.
وی در خصوص افزودنی های فعلی افزایش دهنده اکتان در بنزین، اظهار داشت: در استانداردهای کیفیت سوخت مقدار ام تی بی ایی و نیز ام ام تی مشخص شده و در صورتی که این حدود مجاز و استاندارد ها رعایت شود استفاده از آنها اثرات مضری نخواهد داشت.
به گفته حسینی، در اکثر کشورهایی که از این دو ماده به عنوان افزایش دهنده عدد اکتان سوخت استفاده می شود، عمدتاً به دلیل استفاده بسیار کم از این افزودنی ها در بنزین و نظارت دقیق و دورهای بر میزان آنها در بنزین، مقدار اثرات بر آلودگی هوا بسیار ناچیز بوده و مطالعه ای در دنیا وجود ندارد که نشان دهنده اثرات مضر MTBE یا MMT بر آلودگی هوا یا سلامت انسان در این مقادیر کم باشد.
مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: در خصوص MMT ، سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا اعلام کرده است در صورت استفاده از MMT به میزان یک سی و دوم گرم در یک گالن (معادل ۳/۷۸ لیتر) سوخت ، اثرات خاصی در بهداشت و سلامتی انسان رخ نمی دهد.
حسینی با اشاره به اینکه یکی دیگر از موادی که برای افزایش عدد اکتان بنزین از آن استفاده می شود ماده ای سمی و خطرناک به نام بنزن است اظهار داشت: در استاندارد هایی که برای سوخت یورو 4 تعریف شده میزان این ماده در بنزین نباید از یک درصد حجمی تجاوز کند در حالیکه در حال حاضر آنالیز ها نشان می دهد که این میزان در بنزین حدود 1.9 درصد حجمی یعنی کمی کمتر از دو برابر استاندارد تعریف شده است.
وی افزود: وجود MTBE در آب آشامیدنی می تواند باعث اثرات مضر بر سلامت انسان باشد که تنها می تواند به دلیل نشت این ماده به آب های زیرزمینی رخ دهد بنابراین چنانچه در اثر سانحه حجم زیادی از بنزین حاوی این ماده به آب های زیر زمینی نشت پیدا کنند بسیار خطرناک است.
حسینی با بیان اینکه شرکت کنترل کیفیت هوای تهران برنامه مداوم برای پایش کیفیت سوخت عرضه شده را در دستور کار دارد یاد آور شد: تلاش می کنیم این پایش ها حتی الامکان هر 3 ماه یک باربه صورت منظم انجام شود.
مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از آمادگی این شرکت برای بررسی استاندارد های سوخت توزیع شده در سراسر کشور خبر داد: تنها با یک نمونه دو لیتری می توان استاندارد های سوخت را بررسی کرد و حتی شرکت حاضر است این اقدام را با هزینه خود انجام دهد.
به گفته حسینی ، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران این نمونه ها را برای آنالیز به آزمایشگاههای مجهز و معتمد کشور آلمان می فرستد که البته اخیرا به دلیل تحریم ها در ارسال نمونه ها به کشور آلمان با مشکلاتی مواجه می شویم و بیشتر به آزمایشگاههای معتمد کشور سوییس نمونه ها ارسال می شود.
به گزاشر مهر، ام ام تی یک اکتان افزا است که این روزها برخی از پالایشگاههای نفت کشور مشتری آن شده اند. گفته می شود، این ماده حاوی منگنز و با ترکیباتت فسفری و گوگردی میباشد که که در افزایش الایندگی بویژه در کلانشهرها تاثیرگذار است.