دکتر بسام ابوعبدالله استاد علوم سیاسی دانشگاه دمشق در گفتگو با خبرنگار مهر درباره موفقیت آمیز بودن نشست ژنو برای حل بحران سوریه گفت: ما به نشست ژنو 2 خیلی دل نبسته ایم چرا که عربستان سعودی خواهان برگزاری این نشست و به ثمر رسیدن آن نیست.
وی با بیان این مطلب افزود: ما از نشست ژنو 2 انتظار داریم باعث توقف خشونت ها در سوریه شود و مهمتر از آن حمایت کشورهای عربی و غربی از افراد مسلح در سوریه را متوقف کند چرا که تا زمانی که این امر مهم محقق نشود بحران سوریه حل و فصل نخواهد شد.
ابوعبدالله خاطرنشان کرد: ما در سوریه تروريست هایی از هشتاد و سه کشور جهان داریم. تركيه، قطر و عربستان عليه سوريه بسيج شده اند و مغز متفکر آنها نیز آمریکا است. کشورهای حاشيه خلیج فارس بخشی از پروژه ضد سوری در منطقه هستند و در واقع بازیگران و مجری توطئه های ضدسوری آمریکا در منطقه اند اما مقاومت ملت سوریه و خون هزاران شهید و موفقیت های ارتش سوریه باعث شد این توطئه های ضد سوری با ناکامی مواجه شود.
استاد علوم سیاسی دانشگاه دمشق گفت: اگر سوريه با ناكامی در اين جنگ مواجه می شد تمامی منطقه دچار تجزيه می شد و آمریکا به پروژه خاورمیانه جدید دست می یافت. ما در حال حاضر شاهد تحرکات جدیدی در جهان هستیم. آمریکایی ها از بحران اقتصادی و اجتماعی بالایی رنج می برند، جهان شاهد قدرت های تاثیر گذاری همچون ایران، چین و روسیه است. حتی مفهوم استقلال ملی نیز با جنگ سوریه تغییر کرده است.
وی تصریح کرد: تمامی عملیات های ارتش سوریه در مقابله با تروریست ها مهم و استراتژیک بوده اند اما نبردهایی همچون قلمون از اهمیت بیشتری برخوردار هستند چرا که در نزدیکی مرزهای لبنان صورت گرفت و بسیاری از مخالفان سوری مسلح از این منطقه تجهیز تسلیحاتی می شوند.
بسام ابوعبدالله درباره آینده سوریه اظهار داشت: ملت سوریه خود به تنهایی در تمامی مراحل مختلف سرنوشت خویش را تعیین کرده است و نه مخالفان و نه ژنو 2 و نه ژنو 3 و کشورهای دیگر در این زمینه نقشی ندارند و هرگز نخواهند توانست برای مردم سوریه تصمیم گیری کنند.
این استاد دانشگاه دمشق درباره انتخابات ریاست جمهوری سوریه در سال 2014 گفت: پیش از هر چیز باید خشونت ها در سوریه متوقف شود و آوارگان سوری به منازل خود بازگردند سپس از انتخابات و دموکراسی سخن گفت در شرایطی که اقدامات تروریستی در سوریه وجود دارد سخن گفتن درباره انتخابات معنا نخواهد داشت.
بسام ابوعبدالله در بخش دیگر سخنان خود درباره نقش ایران در حل بحران سوریه گفت: ایران تاکنون ثابت کرده است نه تنها یک کشور بزرگ در منطقه است بلکه محور مقاومت میان حزب الله و سوریه است و این محور، امتداد چین و روسیه است. ایران یک بازیگر اصلی در منطقه است که از ملت سوریه و خواسته های آن سخن می گوید.
وی اظهار داشت: ایران از آغاز بحران سوریه تاکنون به دنبال حل بحران سوریه از طریق راهکارهای سیاسی بوده است و این در حالی است که خیلی از کشورها خواهان این مسئله نبوده و نیستند.
مصاحبه: سمیه خمارباقی