به گزارش خبرنگار مهر، ثارالله انکوتی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: تعزیه جایگاه مطلوبی در بین مردم دارد و ظرفیتی مناسب برای جذب جوانان و آشنایی آنها به سیره ائمه اطهار( ع) است.
وی با اشاره به لزوم به روز شدن هنر شبیه خوانی تصریح کرد: امروز جوانان کمتر می توانند با تعزیه سنتی ارتباط برقرار کنند و ما باید ضمن رعایت موازین شرعی و قانونی به دنبال نوآوری و به روز شدن به این هنر آئینی باشیم.
انکوتی با اشاره به برگزاری 24 تعزیه طی ایام محرم و صفر توسط گروه تعزیه منتخب بخش چترود افزود: اکثر افرادی که به این هنر روی می آورند از قشر جوان هستند.
وی گفت: اجرای تعزیه به دلیل استفاده از لباس های مخصوص برای هنرمندان، زره و اسب و دیگر ملزومات نیازمند صرف هزینه های سنگینی است.
انکوتی با اشاره به اینکه تعزیه خوان باید هنرمند، شعرشناس باشد و آشنا با دستگاه های موسیقی باشد، گفت: برگزاری دوره های آموزشی در زمینه های موافق خواني، مخالف خواني، موسيقي و استفاده از جلوه هاي ويژ ضروری به نظر می رسد.
مسئول گروه تعزیه منتخب بخش چترود اذعان داشت: شبیه خوانی هنر دینی و مذهبی بوده و ریشه در باورهای دینی مردم دارد.
انکوتی همچنین بر لزوم حمایت مسئولین از این هنر آئینی تاکید و تصریح کرد: از این هنر می توان برای ترویج معارف اسلامی در جامعه بهره برد.
وی با اشاره به اجرای تعزیه های تعزیه شهادت حضرت عباس( ع)، عزیه شهادت حربن یزید ریاحی و شهادت حضرت مسلمبنعقیل( ع) تصریح کرد: گروه تعزیه منتخب بخش چترود از روستاهای هوتک، ده زیار و سرآسیاب تشکیل شده است.
انکوتی اذعان داشت: گروه های تعزیه نباید تنها به ایام تاسوعا و عاشورا اکتفا کنند بلکه باید در طول سال فعالیت داشته باشند اما متاسفانه کمتر شاهداین روند در استان بوده و به این لحاظ گروه های حرفه ای تعزیه در کرمان اندک هستند.