سیده سکینه عمرانی در گفتگو با خبرنگار مهر ، شهرستان سمیرم را یکی از شهرستان های مستعد استان اصفهان در بخش تحصیل و فراگیری علم در طی سالیان متمادی توصیف کرد و گفت: این شهرستان در طول سالیان با احداث تعداد بیشماری مدرسه در مساحت شهری و روستائی در صدد رفع و پاسخگوئی به نیازهای آموزشی و تامین سرانه آموزشی بوده است اما این مدارس با گذر زمان در اثر عوامل متعدد دچار فرسودگی شده است.
وی افزود: آموزش پرورش شهرستان سمیرم و در راس آن اداره کل نوسازی مدارس استان اصفهان برای اینکه بتواند جریان سازی فرهنگی را در مسیر پویائی اقتصادی اجتماعی فرهنگی تامین کند، تلاش زیادی در سال های اخیر برای ترمیم و احیا و نوسازی بافت های فرسوده مدارس به عنوان یکی از رویکردهای مدیریتی خود برای تسهیل روند مدیریت شهری و ارتقای بهره وری داشته است.
نماینده سمیرم در مجلس با بیان اینکه هر گونه عمل نابخردانه و غیر کارشناسانه می تواند ضمن تخریب کامل بنا امکان استفاده چند جانبه بافت را افزایش بدهد و هزینه های ناخواسته را متحمل جامعه کند، اذعان داشت: از آنجائیکه وجود بافت های فرسوده مدارس به خصوص بافت های فرسوده خالی از جمعیت مدارس با لحاظ شدن رشد منفی جمعیت دانش آموزی به تغییر محسوس فضای فیزیکی شهر انجامیده است ضرورت تعمیر، احیا و نوسازی این بخش احساس می شود.
ضرورت تامین اعتبار برای بازسازی بافت فرسوده مدارس در سمیرم
وی افزود: هرچند در سنوات گذشته اعتباراتی به بخش نوسازی به منظور تعمیر و احیا و نوسازی اختصاص پیدا کرده است اما این اعتبار هنوز به طور کامل محقق و تامین نشده است .
عمرانی با بیان اینکه هم اکنون تعداد واحدهای فرسوده در روستاهای شهرستان سمیرم بیشتر از شهرهای این شهرستان است و منظور مسئولین هم از واژه احیای بافت های فرسوده همان واحدهائی است که دارای جمعیت دانش آموزی است ، تاکید کرد: احیا و بازسازی اینگونه بافت ها از جمله وظایف مسئولین آموزشی است و در این مسیر باید بافت های دارای جمعیت دانش آموزی در اولویت احداث قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در این زمینه در سنوات گذشته تلاش هائی شده و کمک های نیز از محل اعتبارات دولتی و خیرین مدرسه ساز به عمل آمده است که این اعتبارات در صورت تامین، نقشی اثرگذار برای هدایت سرمایه و ساماندهی مدارس دارد.
عمرانی در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر درباره رشد منفی جمعیت دانش آموزی و پدیده ادغام برخی مدارس در اثر خالی شدن مدارس از جمعیت، اذعان داشت: در هر صورت بافت های فرسوده اعم از دارای جمعیت و بدون جمعیت باید ساماندهی شود.
وی اظهار داشت: بر اساس قانون، اداره کل آموزش و پرورش شهرستان سمیرم می تواند اینگونه واحدها را پس از عملیات بازسازی در صورت بلا استفاده بودن برای مصارف دیگر به ادارات دیگری که به ساختمان نیاز دارد بفروشد.
نماینده مردم سمیرم در مجلس همچنین کمبودهای شهرستان در کاربری های استراحتگاهی، سالن های اجتماعات ، مجتمع های آموزشی و مجتمع های خدماتی را فرصتی بسیار گرانبها برای اعتبار بخشی برای بافت فرسوده مدارس شهرستان سمیرم و درآمد زائی از این محل قلمداد کرد.
وی افزود: اگر چه این وزارتخانه از نظر ردیف بودجه ای در ردیف اول و دوم وزارتخانه های کشور است و از نظر تعداد کارکنان نیز بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است اما هرساله بخش عمده ای از اعتبارات این وزارتخانه صرف پرداخت حقوق کارکنان می شود.