بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان گفت: بازسازی کلاس های درس و یا توسعه فضاهای آموزشی دبستان های روستای چاه غربال تا کنون در اولویت های اعلام شده توسط آموزش و پرورش به نوسازی مدارس نبوده اما اگر آموزش و پرورش در این خصوص ضرورتی احساس کند، می تواند بخشی از اولویت ها را تغییر دهد.

رضا مدرس در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد وضعیت کلاس های تخریبی و غیراستاندارد موجود در استان هرمزگان، عنوان کرد: در سال 86 و همزمان با آغاز اجرای طرح تخریب و بازسازی کلاس های درس در استان هرمزگان حدود چهار هزار و 800 کلاس غیراستاندارد در استان هرمزگان وجود داشت که این رقم در حال حاضر و شش سال پس از آغاز اجرای طرح به دو هزار و 500 کلاس رسیده است.

وی ادامه داد: اعتبارات سالانه اداره کل نوسازی مدارس هرمزگان برای بازسازی کلاس هایی که باید تخریب شوند، 16 میلیارد تومان است در حالی که میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی دو هزار و 500 کلاس درس غیراستاندارد موجود در استان هرمزگان 250 میلیارد تومان است.

مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان افزود: در صورتی که 16 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی کلاس ها به طور کامل در هر سال اختصاص پیدا کند، بازسازی دو هزار و 500 کلاس درس غیراستاندارد استان هرمزگان به حدود 15 سال زمان نیاز دارد و بنابراین کلاس های درس غیراستاندارد موجود در هرمزگان براساس اولویت بندی بازسازی می شوند.

مدرس با بیان اینکه اولویت های بازسازی کلاس های درس غیراستاندارد توسط آموزش و پرورش تعیین می شود، اظهار داشت: این اولویت بندی برای هرسال توسط آموزش و پرورش هر منطقه و شهرستان و با تایید فرمانداری آن شهرستان مشخص و سپس براساس برنامه کاری اداره کل آموزش و پرورش در برنامه سالیانه قرار می گیرد و در کارگروهی که در استان تشکیل می شود، اعتبارات آن اختصاص پیدا می کند.

وی در خصوص وضعیت دبستان شهید محمدباقر جعفری و همچنین عمار یاسر روستای چاه غربال بخش هشتبندی شهرستان میناب، بیان داشت: بازسازی کلاس های غیراستاندارد این دو مدرسه در اولویت های اعلام شده توسط اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان به نوسازی مدارس استان نبوده و در روستای چاه غربال تنها مقاوم سازی مدرسه راهنمایی معرفت طی سال جاری در اولویت قرار گرفته است.

مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان تصریح کرد: همچنین اگر این مدارس با کمبود فضای آموزشی مواجه بوده و نیازمند توسعه فضای آموزشی هستند نیز باید توسط اداره کل آموزش و پرورش این مسئله به نوسازی مدارس اعلام و در اولویت قرار بگیرد، چون آموزش و پروش با توجه به جمعیت دانش آموزی، کار نیازسنجی را انجام می دهد و پس از تصویب اعتبارات، نوسازی مدارس تنها مجری ابلاغیه ها در این خصوص خواهد بود.

مدرس خاطرنشان کرد: البته اداره کل نوسازی مدارس با توجه به اطلاعاتی که در اختیار دارد، می تواند در این خصوص پیشنهاداتی را ارائه دهد اما در نهایت این اداره کل آموزش و پرورش است که باید اولویت های سالیانه را مشخص و نوسازی مدارس اجرا کند.

وی گفت: بازسازی کلاس های درس و یا توسعه فضاهای آموزشی دبستان های روستای چاه غربال تا کنون در اولویت های اعلام شده توسط آموزش و پرورش به نوسازی مدارس نبوده است اما اگر آموزش و پرورش در این خصوص ضرورتی احساس کند، می تواند بخشی از اولویت ها را تغییر دهد.

مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان در پاسخ به سوالی مبنی بر نیاز مدارس روستای چاه غربال به تعمیرات، عنوان کرد: در خصوص تعمیرات مدارس نیز تا سال 89 اعتبار آن به نوسازی مدارس اختصاص پیدا کرد اما از آن سال به بعد نیز این اعتبارات در اختیار اداره کل آموزش و پرورش قرار می گیرد.

به گزارش مهر، دبستان شهید محمد باقر جعفری روستای چاه غربال میناب در سال 64 از طرف اهالی روستا برای تحصیل و استفاده تقریبا 20 دانش آموز احداث شد و الان قریب به 29 سال از ساخت آن می گذرد و جمعیت مدرسه بالغ بر 250 نفر دانش آموز است. علاوه بر کمبود فضای آموزشی، بافت قدیمی و فرسوده آن باعث نگرانی و دلهره دانش آموزان و اولیای انان نیز شده است.

این دبستان تنها دارای 4 کلاس درس است در حالیکه این تعداد آمار دانش آموزی نیاز به 9 کلاس درس دارد، به خاطر این کمبود فضای آموزشی، علاوه بر شیفت صبح وظهر، کلاس پنجم آن در انبار مدرسه و کلاس دیگری هم در مدرسه راهنمایی مجاور برگزار می شوند. در طول سال های گذشته مدیران مدرسه دست به تعمیر ،مرمت و رنگ آمیزی آن برای سر پا نگه داشتنش کرده اند.

دبستان شهید عمار یاسر یکی دیگر از مدارس این روستاست. این دبستان دارای 80 نفر دانش آموز است که دانش آموزان آن در یک خانه اجاره ای و کلنگی در بدترین فضای آموزشی ممکن تحصیل می کنند.