کرمان - خبرگزاری مهر: آتش سوزی در مدرسه ابتدایی روستای علی آباد بار دیگر محرومیت جنوب کرمان را به رخ مسئولان کشاند، این بار فرسوده بودن مدرسه و اتصال سیمهای برق دانش آموزان این مدرسه دخترانه را به یک قدمی سرنوشت دانش آموزان شین آباد کشاند.

به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت نا مناسب برخی مدارس استان کرمان همچنان موجب بروز مشکلاتی برای دانش آموزان کرمانی است.

ادامه فعالیت مدارس کپری به دلایل مختلف، فرسوده بودن مدارس و کمبود معلم در برخی مدارس در حالی در مدارس شهرستانهای استان کرمان ادامه دارد که گفته می شود وزیر آموزش و پرورش هفته آینده سفری به استان کرمان خواهد داشت و در حقیقت سفرهای استانی خود را از کرمان آغاز خواهد کرد.

با هوشیاری معلم و شانس دانش آموزان نجات یافتند

در آستانه سفر وزیر آموزش و پرورش به استان کرمان با آتش سوزی مدرسه علی آباد شهرستان عنبرآباد بار دیگر محرومیت عمیق این مناطق رخ نمایی کرد.

روز گذشته بر اثر اتصال سیمهای برق مدرسه فرسوده دبستان دخترانه این روستا ناگهان یکی از کلاسهای درس دچار آتش سوزی شد که با هوشیاری معلم این کلاس دانش آموزان بلافاصله از کلاس درس خارج شدند و خوشبختانه آسیبی به دانش آموزان وارد نشد.

در حالی که برخی تصاویر و اظهارات دانش آموزان و خبرنگاران از وجود بخاری های برقی در این مدرسه برای گرم کردن کلاسها حکایت دارد که به گفته کارشناسان آتش نشانی مستقر در صحنه حادثه به دلیل افزایش شدید مصرف برق در این مدرسه سیمهای برق دچار آتش سوزی ناگهانی شده اند.

در این مدرسه به جز این بخاریهای برخی هیچ سیستم گرمایشی دیگری وجود ندارد این درحالی است که به دلیل کمبود امکانات و فقر موجود در منطقه در برخی از مدارس منطقه برای گرم کردن دانش آموزان از بیماری برقی یا وسایل غیر استاندارد برای گرم شدن دانش اموزان استفاده می شود.

ابهام در خصوص استفاده بخاری برقی در مدرسه/ اینجا وسیله گرمایشی نداریم!

خضری مدیر این مدرسه در خصوص حادثه آتش سوزی در این مدرسه اظهارداشت: هیچ گونه وسیله گرمایشی در این مدرسه وجود ندارد و آتش سوزی به دلیل فرسوده بودن مدرسه روی داده است.

وی ادامه داد: عمر مدرسه بالا و سیم کشی فرسوده بوده است که موجب اتصال و آتش سوزی شده است.

مدیر این مدرسه افزود: خوشبختانه دانش آموزان به موقع از مدرسه و کلاس خارج شدند و هیچ کس آسیبی ندید اما کلاس دچار آتش سوزی کلی شد.

معلم این کلاس هم در خصوص سانحه آتش سوزی گفت: در حالی که برنامه های آموزشی طبق معمول در حال اجرا بود دود غلیطی سالن مدرسه را فرا گرفت و متوجه بروز آتش سوزی شدیم.

وی گفت: ابتدا درب کلاس به دلیل قدمتش بسته شده بود و باز نمی شد اما سرانجام درب را باز کردیم و بلافاصله دانش آموزان را به بیرون منتقل کردیم.

دانش آموزان این مدرسه نیز که بر اثر آتش سوزی دچار شوک شده بودند با آتش گرفتن قسمتهایی از مدرسه نگران ادامه تحصیل در سال جاری هستند.

مدرسه روستای علی آباد فرسوده است

محمد پور ابراهیمی دهیار این روستا نیز در گفتگو با مهر با اشاره به محرومیت این روستا گفت: یکی از مشکلات روستا وجود این مدرسه فرسوده است.

وی ادامه داد: با این وجود مردم چاره ای ندارد جز اینکه فرزندانشان را به این مدرسه بفرستند.

وی قدمت مدرسه را بیش از 30 سال عنوان کرد و گفت: این مدرسه با توجه به زلزله خیز بودن منطقه و آتش سوزی که در آن روی داد باید بهسازی شود.

پور ابراهیمی با اشاره به شش کلاسه بودن این واحد آموزشی گفت: در این مدرسه تنها یک کپسول آتش نشانی وجود داشت اما ماموران آتش نشانی پس از حضور در مدرسه آتش را مهار کردند.

اکثر مدارس جیرفت فرسوده هستند/ برای رفع مشکل به اعتبار نیاز داریم

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان جیرفت نیز پس از وقوع این حادثه در جمع خبرنگاران اظهارداشت: حادثه براثر اتصال سیمهای برق روی داده است.

عبدالمجید سالاری ادامه داد: آتش سوزی زمانی رخ داد که دانش آموزان این مدرسه دخترانه در کلاس حضور داشتند اما پرسنل مدرسه خوشبختانه با عکس العمل به موقع از خسارات جانی جلوگیری کردند.

مدرسه علی آباد دیگر قابل استفاده نیست

وی ادامه داد: این مدرسه به دلیل آتش سوزی قابل استفاده نیست و باید فضای جدیدی برای تحصیل دانش آموزان در نظر گرفته شود.

وی افزود: اکثر مدارس این شهرستان دارای قدمتی بالای 40 سال هستند و برای نوسازی این مدارس باید اعتبار مورد نظر اختصاص یابد.

وی گفت: به زودی برای تحصیل این دانش آموزان تدبیری اندیشیده می شود.

این درحالی است که مدارس سایر شهرستانهای جنوبی استان کرمان نیز با مشکلات فراوانی رو برو هستند که یکی از این مشکلات فرسودگی ساختمانها است.

همچنین عدم وجود معلم در برخی از این مدارس مانند برخی مدارس روستایی رودبارنیز دردسر ساز شده است.

مسئولان فکری به حال مدارس رودبار جنوب بکنند

امام جمعه رودبار در همین خصوص خواستار پیگیری مسئولان وزرات خانه برای حل مشکلات روستاهای رودبار شد.

حجت الاسلام عباس گروهی در گفتگو با خبرنگار مهر از پیگیری مشکلات مدارس این شهرستان خبر داد و گفت: امیدواریم مسئولان برای حل معضلات آموزشی مدارس منطقه محروم رودبار اقدامی انجام دهند.

وی با اشاره به مشکلات آموزشی، کمبود نیرو و فضای اموزشی گفت: این مشکلات مربوط به سالهای اخیر نیست بلکه امری است کهنه و قدیمی که باید مسئولان فکری به حال آن بکنند.

در این میان باید به وجود مدارس کپری در جنوب استان کرمان نیز اشاره کرد، هر چند طی سالهای اخیر ساخت و سازیهای مدارس در جنوب کرمان آغاز شده است اما تغییرات اقلیمی فراوانی که در منطقه روی داده است سبب شده که بسیاری از این مدارس خالی بمانند و مردم به مناطق دیگر مهاجرت کنند.

ادامه فعالیت مدارس کپری با سرباز معلم در جنوب کرمان

در واقع رمز مهاجرت در جنوب کرمان بر مبنای وجود آب است و مردم در مناطقی حضور می یابند که آب مورد نیاز برای کشاورزی و دامداری را در اختیار داشته باشند.

انجام مهاجرتهای اجباری در جنوب کرمان سبب شده است برخی مدارس خالی از دانش آموز بمانند و در مقابل برخی دیگر از مدارس نیز با ازدحام بیش از حد دانش آموزان مواجه شوند.

این روند مشکلات آموزشی متعددی را نیز در منطقه ایجاد کرده است.

گسترده بودن جنوب استان کرمان از یک سو و پراکندگی بالای جمعیت موجب شده است مردم این مناطق مشکلات فراوانی برای ادامه تحصیل فرزندانشان پیش رو داشته باشند و تدبیر مسئولان برای رفع این مشکلات امری ضروری است.

همچنین در شهرستانهای شرقی استان کرمان به خصوص ریگان، فهرج و نرماشیر نیز همچنان مدارس فرسوده، سنگی و کپری در حال فعالیت هستند که با توجه به لرزه خیز بودن منطقه خسارت فراوانی را متوجه دانش آموزان می کند.

..........................................

گزارش: اسما محمودی

برچسب‌ها