ارومیه - خبرگزاری مهر: معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از تکمیل نبودن زنجیره فعالیتهای معدنی در استان انتقاد و خواستار توجه ویژه به این حوزه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر طاهری صبح چهارشنبه در جلسه هماهنگی برگزاری سمینار سنگ های تزئینی،اکتشاف، بهره برداری، فرآوری و صادرات را 4 حلقه اصلی زنجیره معدن دانست و اظهار داشت: علی رغم اینکه آذربایجان غربی رتبه سوم کشور را از لحاظ تنوع مواد معدنی به خود اختصاص داداه ولی متاسفانه این زنجیره در استان کامل نیست.

وی تعداد کل واحدهای سنگ بری کشور را 6 هزار 500 مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد 49 واحد در آذربایجان غربی فعالیت می کنند و این نشان می دهد که فقط یک درصد از فراوری سنگ های تزئینی در این استان انجام می شود.

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به اینکه استان با 220 معدن سنگ تزئینی فعال 17 درصد از کل معادن سنگ های تزئینی موجود در کشور را به خود اختصاص داده، ادامه داد: شناسایی ذخایر عظیم و متنوعی از سنگ های تزئینی در بیش از 100 نوع یکی از مزیت های مهم بخش معدن است.

طاهری با بیان اینکه در حال حاضر کشف و بهره برداری از ذخایر عظیم و بی بدیل از سنگ های تزئینی در استان انجام می شود، اضافه کرد: اما در طول چند سال اخیر به دلیل خروج اکثر این نوع ماده معدنی به صورت خام از استان از ارزش افزوده حاصل از فراوری آنها و سهم بزرگی که این بخش می توان در توسعه اقتصادی و صنعتی استان ایفا نماید بی بهره مانده ایم.

وی در ادامه عنوان کرد: ماده معدنی منزیت  برای اولین در شهرستان ماکو در شمال آذربایجان غربی شناسایی و استخراج شد که با کشف و استخراج این ماده معدنی، انواع مواد معدنی استخراجی از معادن استان از 49 به 50 نوع رسید.

وی با بیان اینکه این ماده معدنی در منطقه دیم قشلاق ماکو شناسایی شده بود که هم اکنون وارد مرحله اکتشاف شده، افزود: منزیت از مواد معدنی با ارزشی است که در تولید فرآورده های نسوز کاربرد دارد و درجه مقاومت آن در برابر گرما یک هزار و 750 سانتی گراد است.

طاهری ذخیزه منزیت این معدن را بیش از سه میلیون و 900 هزار تن اعلام کرد و گفت: در چند سال اخیر با شناسایی و کشف و استخراج ماده معدنی تیتان در استان، هم اکنون آذربایجان غربی به عنوان غنی ترین استان به لحاظ داشتن تیتان در کشور شناخته می شود.

وی میزان ذخایر ثبت شده تیتان در آذربایجان غربی را 561 میلیون تن اعلام و با اشاره به اینکه تیتانیوم از فلزات با ارزشی است که در صنایع هوا و فضا ، نساجی و تهیه رنگ دانه کاربرد دارد، عنوان کرد: مجموع معادن استان 441 فقره بوده که از این تعداد در 240 معدن در حال بهره برداری و اکتشاف است.