به گزارش خبرنگار مهر، سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش(ساترا) یکی از ابزارهای کاربردی برای تدوین، تصویب، و نظارت طرحها و برنامهها و استقرار نظام یکپارچه برنامهریزی و مدیریت توسعه سرزمینی است که ترسیم فضای توسعه هر منطقه از جمله اهداف این سامانه است.
استقرار سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش(ساترا) باعث سرعت بخشیدن به اجرای برنامهها و طرحهای هر منطقه میشود و اجرای آن در هر منطقه ضروری است تا دسترسی سریع به اطلاعات فراهم شود.
کاهش هزینه، جلوگیری از اتلاف وقت، دستیابی سریع به اطاعات نیز از دیگر مزایای استقرار سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش(ساترا) است که علاوه بر این موارد برنامهریزی های منظم از دیگر دستاوردهای سامانه ساترا است.
استقرار سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش(ساترا) در استان بوشهر موضوع نشست مشترکی بود که عصر جمعه با حضور معاون امور آمایش معاونت برنامهریزی راهبردی رئیسجمهور در استانداری بوشهر برگزار شد.
معرفی ظرفیتها و قابلیتهای هر منطقه با سامانه ساترا
معاون امور آمایش معاونت برنامهریزی راهبردی رئیسجمهور در این نشست اظهار داشت: 20 سال است که بررسیها بر روی سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش(ساترا) انجام میشود و با فرمان مقام معظم رهبری ابلاغ این سامانه و اجرای آن انجام شده است.
علیرضا رحمتنیا با اشاره به معرفی ظرفیتها و قابلیتهای هر منطقه بر اساس این سامانه، تصریح کرد: ترسیم فضای توسعه هر منطقه بر اساس سند چشمانداز توسعه به عنوان هدف این سامانه مطرح است.
وی از این سامانه به عنوان یکی از ارکان بسیار مهم توسعه یاد کرد و بیان داشت: سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش در سه بعد اقتصاد، جغرافیا و جامعه شناسی فعالیت میکند و با استفاده از این سامانه اطلاعات هر منطقه به صورت کامل در دسترس است.
معاون امور آمایش معاونت برنامهریزی راهبردی رئیسجمهور افزود: با استفاده از سامانه ساترا کارهای بسیار مهمی چون تدوین، تصویب، و نظارت طرحها و برنامهها و استقرار نظام یکپارچه برنامهریزی و مدیریت توسعه سرزمینی انجام میشود.
وی از ساترا به عنوان یکی از ابزارهای مهم کاربردی برای تلفیق برنامهریزیهای فیزیکی و فضایی آن یاد کرد و ادامه داد: این سامانه برای 69 حوزه کاری و اداری برای دستگاههای اجرایی تدوین شده است و تدوین آمایش سرزمینی زمینه اصلی تهیه برنامههای توسعه اقتصادی، اجتماعی هر منطقه را فراهم آورده است.
استقرار سامانه ساترا در ۲۵۶ اداره مختلف سراسر بوشهر
استاندار بوشهر با اشاره به اتصال 40 دستگاه اجرایی دراستان بوشهر به سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش(ساترا) خاطرنشان ساخت: با توسعه این سامانه در استان بوشهر، 256 اداره استان به این سامانه متصل خواهند شد.
مصطفی سالاری در ادامه به روند ایجاد سامانه ساترا در استان اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: کارهای مطالعاتی مربوط به این سامانه زودتر از دیگر استانها در استام بوشهر انجام شد ولی توسعه نیافت.
وی خواستار تلاش همه دستگاههای برای اتصال به این سامانه شد و افزود: به منظور آشنایی کاربران با این سامانه، لازم است که یک دوره آموزشی در استان برگزار شود و استقرار برنامه نویسی ساترا نیز در استان مورد توجه قرار بگیرد.
استاندار بوشهر به نقش بسیار مهم سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش در توسعه همه جانبه استان اشاره کرد و بیان داشت: این سامانه بیس زمینه تدوین سند آمایش سرزمینی استان بوشهر است.
وی در ادامه بر لزوم استقرار دانشکده فنآوری میان دو منطقه گازی پارس شمالی و جنوبی تاکید کرد و بیان داشت: تبادل اطلاعات علمی میان دو دانشگاه بوشهر و تهران زمینه روند توسعه و پیشرفت دانشگاه بوشهر را مهیا میسازد.
انتقال اعتبارات آمایش سرزمینی استاندار بوشهر از سوی وزارت نفت
معاون برنامهریزی استانداری بوشهر با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای تدوین سند آمایش سرزمینی در استان بوشهر، اظهار داشت: اعتبارات مورد نیاز برای تدوین و مطالعه آمایش سرزمینی استان بوشهر مصوب و تخصیص یافته است و با اجرای ان زمینه توسعه و پیشرفت استان فراهم خواهد شد.
رضا عوضپور با اشاره به تامین اعتبارات تدوین و مطالعه این طرح از سوی وزارت نفت، تاکید کرد: این اعتبارات در حال حاضر در اختیار وزارت نفت است که با هماهنگیهای صورتگرفته به حساب استانداری بوشهر منتقل میشود.
وی از بهروزرسانی سامانه ساتراپ در فاصله زمانی هر یک ماه اشاره کرد و افزود: ظرفیتها و قابلیتهای استان در ابعاد گوناگون شهری و روستایی در این سامانه رصد میشود و زمینه توسعه و پیشرفت استان را فراهم خواهد کرد.
معاون برنامهریزی استانداری بوشهر با اشاره به اهمیت در اختیار داشتن اطلاعات پایه، بیان داشت: سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش(ساترا) زمینه را برای تسریع در اجرای سند چشماندا 1404 فراهم میسازد.
وی به وجود همه شاخصهای توسعهای در این سامانه اشاره کرد و افزود: این شاخصهها در زمینههای مختلف از جمله فرهنگی و هنری و اقتصادی و اجتماعی در این سامانه وجود دارد و همه دستگاهها باید اطلاعات را به صورت مرتب ارائه دهند.
اتصال سامانه ارزیابی آمایش و رصد توسعه استان بوشهر به سامانه سایر استانها
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر نیز اظهار داشت: تمامی اطلاعات و آمارهای مرتبط با شاخصهای توسعه و آمایش دستگاهها با راهاندازی این سامانه وارد میشود و ارزیابی لازم صورت میگیرد.
شاپور رستمی افزود: ارزیابی شاخصهای توسعه در سطوح ملی، دستگاهی، استانی و محلی از مهمترین اهداف راهاندازی سامانه ارزیابی توسعه و رصد آمایش(ساترا) است و این سامانه چراغ راهنمای مدیران و برنامهریزان در کشور و استان است.
وی بر لزوم ارائه آموزشهای لازم برای تربیت نیروهای زبده تاکید کرد و افزود: مدیران دستگاهها باید با ارائه آماد و اطلاعات دقیق زمینه را برای توسعه و پیشرفت استان با استفاده از این سامانه فراهم سازد.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر با اشاره به اتصال سامانه ارزیابی آمایش و رصد توسعه استان بوشهر به سامانه سایر استانها، گفت: این کار زمینه توسعه و پیشرفت استان را بیش از پیش فراهم خواهد ساخت.
وی به نقش بسیار مهم سامانه ساترا در تصمیمسازی و تصمیمگیری مدیران در برنامهریزیهای توسعه اشاره کرد و افزود: بوشهر از استانهای پیشتاز در این سامانه است و توجه به این سامانه زمینه پیشرفت استان را فراهم میکند.