به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهزاد سلطانی در هماندیشی انجمن نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر کشور با اشاره به مشکلات تعامل دولت با بخش خصوصی افزود: قبل از انقلاب، مازاد درآمد نفتی برای بزرگ شدن دولت بود اما پس از جنگ مقرر شد که با جلوگیری از بزرگ شدن دولت، مازاد درآمدهای نفتی به بخش خصوصی اختصاص یابد که این امر تاکنون محقق نشده است.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی یکی از مشکلات عمده توسعه شرکتهای دانش بنیان را مالکیت فکری عنوان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر شرکتهای دانش بنیان درگیر مواردی مانند سرمایه گذاری خطرپذیر، معافیت مالیاتی و گمرکی و دیگر تسهیلات حقوقی هستند.
وی ابراز امیدواری کرد که با تاسیس صندوق نوآوری و شکوفایی تا چند ماه آینده همه تسهیلات دیده شده در قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکتهای دانش بنیان ارایه شود.
سلطانی با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی صرفا به شرکتها و موسسات خدمات ارایه میدهد، یادآور شد: افراد حقیقی مشمول خدمات رسانی نخواهند بود ضمن آنکه شرکتهای دانش بنیان خصوصی و یا تعاونی میتوانند از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند ولی شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی مشمول این خدمات نخواهند شد.
وی شرط اصلی اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان را "دانش بنیان" بودن آنها دانست و اضافه کرد: بنابراین فعالیت این شرکتها باید با تعریف شرکتهای دانش بنیان همخوانی داشته باشند و آنها محصولات دانش بنیان ارایه دهند.
سلطانی دارا بودن ارزش افزوده محصولات و خدمات را از دیگر شرایط ارایه صندوق به شرکتهای دانش بنیان دانست و گفت: محصولات دانش بنیانی که چندین جایزه بین المللی فناوری را دریافت کرده باشند ولی دارای ارزش افزوده بالا نباشد مشمول حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی نخواهد شد.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی به نحوه تامین اعتبارات این صندوق اشاره کرد و افزود: براساس قانون در سه سال اول فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی هر ساله 1000 میلیارد تومان به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص مییابد. از سال چهارم به بعد نیم درصد از بودجه عمومی دولت به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص خواهد یافت.
وی با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی زیر نظر مستقیم رئیس جمهور فعالیت میکند، اظهار داشت: مقرر شده است که 30 درصد از تسهیلات این صندوق برای شرکتهای دانش بنیان مستقر در مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری، مناطق ویژه علم و فناوری و مناطق ویژه اقتصادی اختصاص یابد.
سلطانی افزود: اطلاعات تسهیلات ارایه شده به شرکتهای دانش بنیان به صورت شفاف در سایتی که قرار است برای این صندوق طراحی شود، قرار داده میشود.
سلطانی خاطرنشان کرد: براساس آیین نامه جدید صندوق نوآوری و شکوفایی ، صندوقهای پژوهش و فناوری بر اساس موفقیتهای آنها در ارایه طرحهای فناورانه رتبه بندی میشوند.هم اکنون 13 صندوق پژوهش و فناوری در کشور فعال هستند که سرمایه هر کدام از آنها یک تا 4 میلیارد تومان است.
به گفته وی دورههای فعالیت صندوقهای نوآوری و شکوفایی به 3 دوره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم بندی میشود که دوره کوتاه مدت 6 ماه، دوره میان مدت 4 سال و دوره بلند مدت 20 سال تعیین شده است.