به گزارش خبرنگار مهر، به منظور بررسی مشکلات و علت تعطیلی کارخانجات تولید خوراک دام استان جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد صبح امروز شنبه برگزار شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی خرمآباد در این جلسه با اشاره به اینکه پیش از این نیز مشکلات کارخانجات تولید خوراک دام استان توسط این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: سال گذشته مباحثی در این خصوص در کمیسیون کشاورزی اتاق خرمآباد مطرح و پیگیریهای جدی را هم در پی داشت.
مرتضی هادیپور با بیان اینکه بر اساس بررسیهای انجام شده 6.3 میلیون واحد دامی در لرستان وجود دارد، بیان داشت: متأسفانه کل تولید خوراک دام از طریق زراعی، منابع طبیعی و... رقمی در حدود یک میلیون تن است و در این زمینه 700 هزار تن کمبود وجود دارد و بسیاری از دامهای استان تنها جیره نگهداری دارند.
وی با تأکید بر اینکه آمارهای "دهان پُرکنی" که در این زمینه از طرف مسئولان ارائه میشود، به واقعیت نزدیک نیست؛ افزود: باورم این است که در شرایط امروز شفافیت و درستی آمارهای ارائهشده میتواند ما را در زمینه برنامهریزی درست یاری کند.
بسیاری از واحدهای تولید خوراک دام لرستان تعطیل شد
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق خرمآباد تصریح کرد: متأسفانه واحدهای تولید خوراک دام استان به دلایل مختلفی با مشکل مواجه شده و بسیاری از آنها غیرفعال شدهاند.
هادیپور تصریح کرد: پیرو پیگیریهای قبلی در جلسهای که با معاون برنامهریزی استانداری لرستان در اتاق خرمآباد داشتیم، سه موضوع مجتمع کشت و صنعت خرمآباد، مجتمع گلخانهای خرمآباد و همچنین کارخانجات تولید خوراک دام استان را مطرح کردیم.
وی افزود: خوشبختانه در مورد شرکت کشت و صنعت و مجتمع گلخانهای اقدامات خوبی در دستور کار قرار گرفته و در مورد کارخانجات تولید خوراک دام هم دستهبندی مشکلات موجود در این حوزه به عهده اتاق بازرگانی گذاشته شد و در واقع جلسه امروز برای رسیدن به یک جمعبندی در همین زمینه بود.
عدم تأمین مواد اولیه واحدهای تولید خوراک دام لرستان
هادیپور عمدهمشکلات این واحدها را در حوزههای عدم تأمین مواد اولیه، ناتوانی در استمرار فعالیت به واسطه کمبود سرمایه در گردش و ناتوانی از بازپرداخت تسهیلات دریافتی از بانکها عنوان کرد و بیان داشت: خواسته صاحبان این واحدها این است که وضعیت ارائه سبوس خام از حیث آزاد یا غیر آزاد بودن مشخص شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق خرمآباد گفت: همچنین انتظار می رود در زمینه بازپرداخت تسهیلات بانکی هم علاوه بر تقسیط 10 ساله بدهی از سوی بانکها، یک سال تنفس در نظر گرفته شود تا واحدها بتوانند خود را ترمیم کنند.
هادیپور بیان داشت: همه مشکلات و خواستههای تولیدکنندگان این حوزه را جمعبندی و به صورت مصوبات جلسه در اختیار مدیرکل اقتصادی استانداری قرار خواهیم داد تا بر اساس آن راهکارهایی برای برونرفت از وضعیت موجود در نظر گرفته شود.
خلاء انجمن صنفی تولیدکنندگان خوراک دام احساس میشود
مدیر امور دام جهاد کشاورزی لرستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه نباید همه مشکلات این واحدها را به عوامل بیرونی ربط دهیم، گفت: بخش قابل توجهی از مشکلات تولیدکنندگان خوراک دام استان از طریق انجمن صنفی تولیدکنندگان خوراک دام قابل پیگیری است که خلاء آن به شدت احساس میشود.
فرامرز عادلی اظهار داشت: به هر حال درآمدزایی این واحدها ارتباط و وابستگی کاملی به نوع عملکرد و سیستم تولید خود واحدها دارد و اگر در این ناحیه مشکل وجود داشته باشد، کمکهای بیرونی هم نمیتواند گرهگشای مشکلات آنها باشد.
وی افزود: هم در حوزه بالا بردن کیفیت برای رسیدن به توانایی رقابت و هم در حوزه تبلیغات جای کار فراوانی وجود دارد که باید از این موارد در راستای فروش محصولاتمان استفاده کنیم.
عادلی با اشاره به اینکه خوشبختانه کیفیت محصولات تولید شده توسط کارخانجات تولید خوراک دام لرستان از کیفیت خوبی برخوردار است، بیان داشت: واحدهای تولید خوراک دام ضروری است برنامهریزی مدونی برای تولید داشته باشند تا بتوانند بر اساس آن در تمام مدت سال تولید داشته باشند.
مدیر امور دام جهاد کشاورزی لرستان در ادامه جلسه عنوان کرد: در حال حاضر 29 کارگاه و کارخانه تولید خوراک دام با ظرفیت 280 تن در استان وجود دارد که از این تعداد، 24 واحد فعال است.
فرامرز عادلی معیار فعال بودن واحدها را داشتن پروانه بهرهیرداری و عدم ابطال آن عنوان کرد و افزود: نیاز امروز دامهای موجود در استان لرستان دو میلیون و 860 هزار تن خوراک دام است که از این میزان، تنها یک میلیون و 680 هزار تن آن در درون استان تولید میشود.