به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین بحرالعلومی عصر شنبه در دیدار با نماینده مردم شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهميت حفظ بافت قديم شهرها اظهار داشت: بافت تاریخی سمنان گوهر گرانبهایی است که می تواند برای نسل آینده یادگار ارزشمندی باشد.
وي، آزادسازی حریم اطراف امامزاده یحیی(ع) سمنان، برگزاری نمایشگاه مرتبط با حفاظت از آثار تاریخی شهرستان سمنان، واگذاری خانه های تاریخی به هنرمندان و تلاش برای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی را از برنامه های در دست اقدام در این اداره کل عنوان کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با بیان اینکه مشکلات بافت تاریخی باید بصورت اساسی حل شود افزود: برای حل این مشکلات باید بر صداقت و راستی که جزیی از فرهنگ اصیل مردم است تکیه کنیم، زیرا این بناهای تاریخی و بافت ارزشمند آن حاصل نبوغ و فرهنگ مردم است.
بحرالعلومی، وظیفه سازمان میراث فرهنگی را میراث داری و نظارت خواند و تصریح کرد: اگر میراث گذشته به نیکی پاسداری نشود به طور حتم این میراث باقیمانده گذشتگان نیز از میان ما خواهد رفت.
وي بر لزوم توجه به بافت های قدیمی تاکید و خاطر نشان کرد: باید در خصوص میراث داری فرهنگ سازی شود و این فرهنگ سازی در میان جامعه باشد چرا که مردم بهتر می توانند از این گنجینه ها پاسداری کنند.
نماینده مردم شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی نیز در اين نشست گفت: اگر به شهر به عنوان یک موجود زنده نگاه کنیم تفکر ما باید یک واحد مشترک را شکل دهد که شهر دارای یک هویت تاریخی است و تمام اجزای آن برای ما مهم است.
به گفته عليرضا خسروي، استفاده از تجربیات دهههای اخیر قبل و بعد از انقلاب درخصوص احیا و مرمت بافتهای تاریخی حاکی از این واقعیت است که هر اندازه عمق شناخت ما از بافت تاریخی افزایش یابد و بتوانیم از خرد جمعی استفاده کنیم، میتوانیم کیفیت اقدامات انجام شده در بافت را افزایش دهیم.
وي با اشاره به آمار گردشگران جهانی و درآمدزایی صنعت گردشگری، خواستار زمینه سازی برای جذب گردشگر به استان سمنان شد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سالانه 25 میلیون زائر به مشهد مقدس سفر می کنند، گفت: استان سمنان با توجه به جاذبه های فراوان طبیعی و گردشگری و قرار داشتن در مسیر زائران حرم مطهر امام رضا(ع) نیاز به معرفی بیشتری دارد.
خسروی، بازار، کاروانسراها، آسیاب آبی، خانه های تاریخی، کارخانه ریسندگی و ... را از جمله جاذبه های گردشگری سمنان عنوان کرد و افزود: استان سمنان ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر دارد.
وي گفت: بافتهای تاریخی از مهمترین فضاهای شهری است که علاوه بر ویژگیهای معماری و شهرسازی، دارای ارزش فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی بوده و حفظ، احیا و معرفی آنها گامی موثر درحفظ هویت ملی و تاریخی کشور است.
رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه استان سمنان پتانسیل بالایی در زمینه جذب گردشگر سلامت دارد، گفت: معادن نمک گرمسار و آبگرم سمنان در این راستا باید به بهره برداری برسد.
علی اکبر امین بیدختی با تاکید بر همکاری دستگاه های اجرایی با اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان، بروکراسی اداری، عدم جذب سرمایه گذار بخش خصوصی و کمبود آب را از مشکلات استان در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری عنوان کرد.
وي با اشاره به اینکه در انجام پروژههای پیشگام بافت تاریخی و قدیمی باید ویژگیهایی به عنوان شاخص در نظر گرفته شود، گفت: مشارکت و همکاری ساکنان بافت در فرآیند برنامهریزی، طراحی و اجرا با محوریت شهرداری به عنوان مهمترین گام در مرمت و احیای بافت قدیمی و تاریخی مطرح است.
رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان، پشتیبانی و حمایت خود به منظور ترویج و توسعه از تجربیات ارزنده انجام شده در بافت تاریخی را اعلام و با تاکید بر لزوم مستندسازی اقدامات انجام شده در حوزه مرمت و احیای بافتهای فرسوده شهری گفت: مستندسازی طرحهای مرمت و احیای بافتهای تاریخی باید به صورت کتاب تهیه و چاپ شده و به عنوان الگو در اختیار شهرها و حتی کشورهای دیگر قرار گیرد.