به گزارش خبرنگار مهر، شهر روز به روز بزرگ می شود و روز به روز از ظاهر سنتی خود فاصله می گیرد، ساختمان های چند طبقه بر سینه ی دشت وسیع شهر عمود می شود و ویترین ها شفاف تر رهگذران را نشان می دهند.
اما آنچه آزاردهنده است زخم خطوطی است که سالهاست بر صورت دیوارهای شهر حک شده و گویا دست مسئولیتی خیال نداشته به پاک کردن شان آستینی بالا بزند.
خیابان ها و کوچه های شهر را که چرخی بزنی دیوارهایی را می بینی که هنوز پر از خطوط نازیبا و درهمی است که سال هاست روی هم انباشته شده تا زیبایی را از شهرگرفته و آن را درنگاه رهگذرانش زشت جلوه دهد.
بهانه های بسیاری دست به دست هم داده تا هربار و هرسال دیوارهای شهر شاهد جملات و خطوطی باشد که گویا تمامی ندارد.
دستی به بهانه تبلیغ محل کسب و کار و دستی برای تبلیغ نماینده مورد نظر و دستی به قصد این که جمله ای بنویسد تا چند همسایه دورتر از خانه اش را از ریختن زباله کنار دیوار تازه رنگ کرده اش باز دارد.
درمیان نوشته ها یادگاری هایی هم هست که کسی خواسته به دیگران بفهماند پهلوان بی حریف محله است و یا درد دلی کرده باشد که "الهی در شب فقرم بسوزان ولی محتاج نامردان مگردان"!
اما روی دیگر این سکه ی از رونق افتاده و بی بهایی بنرهای تبلیغاتی است که درست کنار میدان اصلی شهر نصب شده اند.
بخش دیگری هم مربوط می شود به تابلوهای مغازه دارانی که روی سه پایه خود لم داده اند تا قسمتی از خیابان را به خود اختصاص داده و نگاه رهگذران را به خود جلب کنند.
با وجودی که یک سال است توسط شهرداران سابق کوهدشت تابلوهایی ویژه نصب آگهی درچهارراه های این شهر نصب شده است اما متاسفانه باز هم دیوارهایی درکنار این تابلوها به چشم می خورد که به وسیله رنگ سیاه یک اسپری خط خطی شده یا به وسیله ی مشتی خمیر و یک اعلامیه چهره ای زشت به خود گرفته است.
در این راستا به همت شهردار جدید کوهدشت که یک ماه است برصندلی شهرداری این شهر نشسته است بنرهای بزرگ تبلیغات از میادین و چهارراه های اصلی شهر برداشته شد. بنرهایی که بیشترین تبریک انتصاب های اداری را به خود اختصاص داده بودند و این اولین گامی است که برپله ی زیباسازی کوهدشت برداشته می شود.
اما آنچه برجای مانده تا همچنان صورت دیوارها و نگاه شهروندان را بیازارد نوشته هایی است بازمانده از سال های دور که دست مرمتی می خواهد و همتی تا این چهره های سیاه را شست و شویی دهد.
شهردار کوهدشت در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید: دیوارنویسی در کوهدشت به صورت کاملا رایج درآمده است که باید برای آن چاره اندیشی شود.
مراد کرمی با بیان این که مبلمان شهری درحکم لباس شهر است و نباید آن را کثیف کنند، ادامه می دهد: در نگاهی دیگر شهروندان باید شهر را واقعا خانه خود قلمداد کنند اما بعضی ها با نوشتن دیوارهای شهر در واقع خانه خود را از ریخت انداخته اند.
کرمی عنوان می کند: برخی دیگر اعلامیه های فوت و آگهی های ترحیم را در چهارراه ها و روی تابلوهای راهنمایی و رانندگی می چسبانند و این در حالی است که تابلوهای مخصوص اعلامیه در شهر وجود دارد.
شهردارکوهدشت یادآور می شود: درهیچ جای ایران رسم نیست که بنرهای بزرگ را با داربست نصب کنند که باعث پنهان شدن چشم اندازهایی چون پارک ها شود ولی متاسفانه در کوهدشت شاهد این پدیده بودیم که در راستای رفع آنها گام هایی برداشته شد.
وی با بیان اینکه در راستای رفع مشکل متخصصانی را از خارج شهر آورده ایم و از شهر بازدید کرده اند، ادامه می دهد: به این نتیجه رسیده ایم که بخش تبلیغات محیطی را ساماندهی کرده و روند تبلیغات سنتی را از میان برداریم.
به هر روی تبلیغات نامناسب دیواری و شهری تنها مختص به یک شهر و یک استان نیست. معضلی که همه شهرهای لرستان را درگیر کرده تا دست طلب دیوارهای شهر به استمداد و کمکی بلند شوند.
جرثقیل، باسکول شبانه روزی، گچ کاری ساختمان، مدرسه فوتبال، کلاس کنکور، آژانس شبانه روزی، بیل مکانیکی، تخلیه چاه، انواع اشعار و جمله های کوچه بازاری که به شکل فارسی و لاتین روی دیوارها نقش بسته شده نشان می دهد که دیوارهای شهر هم برای خودشان دفترچه یادگاری شده اند که هر کسی با هر ابزاری می خواهد اثری از خود به جای بگذارد؛ آثاری که چهره شهرها را از ریخت انداخته است.
به هر روی به نظر می رسد که علاوه بر ضرورت تغییر نگاه شهروندان نیازمند بالا رفتن آستین همت شهرداران برای شستن "دست و روی" شهر هستیم تا کمی به چهره دیوارهای خط خطی و گرفته شهر "صفایی" داده شود.