رئيس ستاد حقوق بشر قوه قضائيه در ديدار با هيات اروپايي گفت: حقوق بشر تحمیلی غرب را که بخواهد شیوه زندگی ما را تغییر دهد نمی پذیریم.

به گزارش خبرگزاري مهر، هیات پارلمانی ایرلند که به دعوت کمیسیون امنیت‌ملی مجلس شورای اسلامی به کشورمان سفر کرده است با محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر دیدار و گفتگو کرد. 
 
در این دیدار دکتر محمدجواد لاریجانی با بیان اینکه حقوق بشر نباید مبنای تحمیل از طرف کشورهای غربی به دیگر کشورها باشد گفت: علقه نظام اسلامی ایران نسبت به حقوق بشر، ریشه در مبانی اسلامی و فرهنگی آن دارد و ما حقوق بشر تحمیلی از سوی غرب را که بخواهد شیوه زندگی ما را تغییر دهد نمی پذیریم. 
 
دبیر ستاد حقوق بشر ضمن استقبال از گسترش گفتگوهای دوجانبه حقوق بشری با سایر کشورها از جمله ایرلند گفت: ما در زمینه حقوق بشر برنامه ریزی های وسیعی کرده ایم که تشکیل این ستاد با این ترکیب و وسعت گویای اهمیت آن برای جمهوری اسلامی ایران است. 
 
لاریجانی سپس به درخواست هیات ایرلندی که علاقمند بود با قوانین قضایی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مسائل مخلتف از جمله اعدام، قصاص، وضعیت زنان ، اقلیت ها و .. آشنا شود به تشریح سیستم قضایی کشورمان پرداخت و با ذکر چند نمونه گفت: با هرگونه تلاش از سوی کشورهای غربی برای القاء تفسیرهای یکجانبه از اسناد حقوق بشری مخالفیم و آن را نوعی سوء استفاده از مکانیزم های سازمان ملل می دانیم. 
 
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه به تشریح دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها دموکراسی موفق خاورمیانه، در بخش های علمی، فناوری، زنان، آموزش، بهداشت و درمان، مبارزه با مواد مخدر و مبارزه با تروریسم پرداخت و دو مورد آخر را بستر مناسبی برای همکاری های مشترک ایران و اروپا دانست. 
 
در ادامه رئیس هیأت ایرلندی ضمن ابراز خوشوقتی از اینکه جزء اولین گروه هایی هستند که در دور تازه روابط ایران و اروپا به کشورمان سفر می کنند، ابراز امیدواری کرد سفارت ایرلند در تهران که صرفا به خاطر مسائل مالی تعطیل شده بود مجددا بازگشایی شود. 
 
او همچنین هدف از این دیدار را تلاش کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف اقتصادی، سیاسی، پارلمانی، کشاورزی و حقوق بشری دانست و گفت: قطعا میان ما و شما تفاوت های فرهنگی وجود دارد اما ما بسیار علاقمند هستیم با فرهنگ و قوانین شما در همه حوزه ها از جمله حوزه های قضایی، حقوقی و حقوق بشری بیشتر آشنا شویم.
 
هیأت ایرلندی در ادامه با بیان اینکه دستاوردهای ایران در بسیاری از حوزه ها از جمله در بخش مشارکت زنان در مسائل اجتماعی، وضعیت آموزش و بهداشت و درمان بسیار خیره کننده و مثال زدنی است به علاقمندی کشورش مبنی بر گسترش روابط دو جانبه در همه زمینه ها با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و از دبیر ستاد حقوق بشر خواست تا گفتگوهای دوجانبه حقوق بشری ایران و اروپا که چند سالی است متوقف شده، از سر گرفته شود و نیز گفتگوهای حقوق بشری میان ایران و ایرلند نیز در دوبلین و تهران پایه گذاری شود.