به گزارش خبرگزاری مهر، رسول زرگرپور در جلسه بررسي برنامه جامع كنترل كيفي هواي اصفهان كه با حضور مديران مربوطه در استانداري اصفهان برگزار شد با اشاره به اینکه آلودگي هوا يكي از مهمترين دغدغه مردم و مسئولين است اظهار داشت:اين موضوع را بايد به عنوان يك واقعيت قبول كرد و در اجرايي نمودن طرح هاي ارائه شدن در اين خصوص تلاش نمود.
وي با بيان اينكه بسياري از مشكلات و بيماري ها، ناشي از آلودگي هوا در شهرها است اظهار داشت: بحث آلودگي هوا علاوه بر خسارات مالي ناشي از تعطيلي دانش آموزان،كارخانجات و صنايع، در بروز انواع بيماري ها و پايين آمدن روحيه ي مردم استان نيز نقش اساسي دارد.
استاندار اصفهان با بيان اينكه سه طرح در خصوص كاهش آلودگي هوا شامل طرح جامع خطرپذيري و مديريت بحران استان اصفهان از سوي مديريت بحران استانداري و با همكاري دانشگاه صنعتي ، طرح جامع كاهش آلودگي هواي محيط زيست توسط مديريت سازمان حفاظت محيط زيست و طرح آمايش سرزمين استان در سال هاي گذشته ارائه شده بود، گفت: با تلفيق و جمع بندي از اين طرح ها يك طرح جامع كنترل كيفي هوا در شهر اصفهان تهيه شد.
وي در ادامه افزود: آسيب شناسي كامل و سياست هاي لازم در اين خصوص پيش بيني و برنامه هاي مختلف براي دستگاه هاي اجرايي نيز در اين طرح ارائه شده است.
زرگر پور با بيان اينكه با اجراي اين طرح تا پايان سال 93 ، 66 روز از روزهاي ناسالم به روزهاي سالم تبديل ميشود، گفت: سيستم كنترلي و نظارتي به عنوان يك دبيرخانه مسئوليت نظارت بر اجراي اين طرح را بر عهده دارد.
استاندار اصفهان اذعان داشت: اگر همه فعاليت ها متوقف شود و همه اعتبارات براي كاهش آلودگي صرف شود باز هم معقول و منطقي خواهد بود.
وي با تاكيد بر اينكه همه مسئولان و مديران استان بايد عزم خود را براي كاهش آلودگي هوا جزم كنند، اظهار داشت: اين موضوع با مرگ و زندگي همه افراد جامعه سروكار دارد و همه امكانات و نيروها بايد براي كاهش آلودگي هوا متمركز شوند.
استاندار اصفهان ضمن تاكيد بر اين موضوع كه مسئولان يكبار ثابت كنند كه موضوعاتي كه به صورت علمي مطالعه شده به مرحله اجرا در آمده است ، گفت: اميدواريم اين برنامه با كمك همه مردم به عنوان اصلي ترين عنصر در اين طرح و مديران به اجرا در آيد.
وي با بيان اينكه 50 درصد اجرا شدن اين برنامه با آموزش، اطلاع رساني و فرهنگ سازي در جامعه تحقق مي يابد، افزود: موضوع كنترل و نظارت و حفاظت مردمي بايد در جامعه نهادينه گردد.
استاندار اصفهان با بيان اينكه همه دستگاه ها ملزم به اجراي اين برنامه هستند، گفت: برنامه جامع كنترل كيفي هواي اصفهان در اين كارگروه مصوب مي شود و براي تصويب نهايي به شوراي برنامه ريزي استان در پنجم بهمن ماه سال جاري فرستاده خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه در طول اين مدت اين برنامه به تمام دستگاه ها فرستاده مي شود، اظهار داشت: دستگاه ها بايد تا برگزاري جلسه شوراي برنامه ريزي، پروژه هاي اجرايي و اعتبارات مورد نياز خود را در اين خصوص اعلام نمايند.
زرگرپور با بيان اينكه مديريت استان مصمم است به صورت سختگيرانه پيگير اجراي اين مصوبات باشد ، اظهار داشت: مردم ديگر توان پرداخت خسارت در اين خصوص را ندارند و دبيرخانه اين طرح نظارت و كنترل كافي را در خصوص اجراي درست اين طرح خواهد داشت.
برای کاهش آلودگی هوا نیازمند طرحی جدی هستیم
محمد علي طرفه ، معاون هماهنگي امور عمراني استانداري اصفهان نيز در اين جلسه با بيان اينكه براي كاهش آلودگي هوا نيازمند به يك طرح عملياتي هستيم ، اظهار داشت: كنترل آلاينده ها بايد به صورت عملياتي اجرا گردد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد براي حالت هاي مختلف در زمان هاي متفاوت برنامه هاي كاربردي تدوين گردد، اظهار داشت: بايد با ارائه اين برنامه ها دستورالعمل هاي اساسي را به متوليان ارائه کنیم.
طرفه با بيان اينكه اين طرح به مشاركت تمامي دستگاه هاي اجرايي استان نياز دارد ، گفت: همه دستگاه هاي بايد در راستاي كاهش آلودگي هوا و اجراي كامل اين طرح اقدام كنند.
مهندس کیومرث کلانتری، مدير كل حفاظت محيط زيست استان اصفهان نيز در اين جلسه با بيان اينكه 40 شهر در اين برنامه قرار دارند، گفت: هدف از اجراي اين طرح كاهش پايداري آلودگي هوا، كاهش روزهاي ناسالم و جلب مشاركت همگاني در كاهش آلودگي هوا مي باشد.
وي در ادامه افزود: اين طرح با همكاري 1200 نفر ساعت در250 صفحه در قالب 8 محور تهيه و تنظيم شده است.
كلانتري اظهار داشت: 30 دستگاه به صورت مستقيم در اجراي اين طرح حضور خواهندداشت.
وي بابيان اينكه 54 درصد از اين اقدامات ماهيت پيشگيرانه و 46 درصد ماهيت درماني دارد، افزود: برخي از پيگيري هاي اجراي اين طرح بايد به صورت ملي صورت گيرد و مابقي اين اقدامات توسط مديريت شهري پيگيري خواهد شد.