زنجان - خبرگزاری مهر: معاون هنرهای دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی کشور، به آمار صادرات صنایع دستی کشور در سال گذشته اشاره کرد و گفت: میزان تولیدات صنایع دستی صادر شده تا پایان سال گذشته 752 میلیون دلار بود.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامور مطلق شامگاه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان، افزود: سفر های استانی سازمان میراث فرهنگی به استانها باعث شناسایی ظرفیتها و قابلیت ها و مشکلات و ضعف های استانهادر حوزه صنایع دستی شده که در این راستا این بازدیدها باعث می شود که برنامه ریزی درستی و مدون را در این حوزه داشته باشیم و جایگاه شایسته ای را در کشور ایجاد کنیم.

وی هنرمندان را بزرگترین سرمایه های کشور یاد کردوگفت: باید این سرمایه ها به خوبی حمایت شوند تا بتوانیم به آن جایگاه شایسته در جهان دست بیابیم.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور ، گفت: بررسی مشکلات صنایع دستی نیازمند سفرهای استانی و  نشست باهنرمندان صنعتگر هر استان است که در این زمینه در اولین سفر استان زنجان را نخستین منطقه برای سفر استانی در این زمینه انتخاب کردیم.

صنایع دستی استان زنجان در نوع خود در عرصه بین المللی منحصر به فرد  است

نامورمطلق، صنایع دستی استان زنجان را در نوع خود بی نظیر در سطح ملی منحصر به فرد و در عرصه بین المللی  یاد کرد.

وی گفت: زنجان دارای قابلیت های چندگانه بسیاری در  حوزه صنایع دستی است و از نظر نیروی انسانی جایگاه قابل توجهی در کشور دارد و همچنین این هنرمندان استان سرمایه های ارزشمند استان و کشور هستند.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور،گفت: قابلیتهای فراوانی در استان وجود دارد ولی این قابلیتها به بالفعل نشده چرا که استان زنجان در صنعت ملیله، چاقو و مس دارای جایگاه قابل توجه و منحصر به فردی در کشور و عرصه بین المللی دارد و باید صنعت ملیله زنجان که یک رشته فلزی است و باید رتبه اول صنایع دستی را در جهان داشته و همچنین چاقو باید در بازرهای بین المللی بیشترین فروش را داشته باشد.

نامور مطلق تاکید کرد: با برنامه ریزی مناسب می توان در سه رشته فلزی ملیله، مس و چاقو زنجان را در عرصه صنایع دستی احیا ء کرد و با خارج کردم از شرایط حال حاضر آن را به جایگاهی که دارد برسانیم.

وی، نبود صنایع دستی دربعضی از شهرستان استان زنجان را بسیار نگران کننده عنوان کرد و افزود: باید صنایع دستی شهرستانها به کشور شناخته شود و این صنایع با با هویت ایرانی و اسلامی در جهان شناسانده شود و همچنین آثار فاخر در آثار ملی کشور ثبت شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی کشو ر ، سرای ملک بازار بزرگ زنجان را زیبا اعلام کردو گفت: در این راستا سازمان میراث فرهنگی کشور برای راه اندازی این محل به عنوان بازارچه صنایع دستی استان زنجان حمایت و همکاری لازم را دارد.

نبود بازارچه و موزه شاخص صنایع دستی زنجانا از نقاط ضعف است

نامور مطلق، نبود بازارچه و موزه شاخص صنایع دستی زنجان را از نقاط ضعف استان زنجان یاد کردوگفت: در این راستا باید فضای مناسب برای شناسایی صنایع منحصر به فرد استان اختصاص داده شود.

وی موزه صنایع دستی زنجان را فاقد آثار فاخر صنایع دستی استان زنجان اعلام کرد.

معاون هنرهای دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی کشور گفت: باید غفلتی را که در گذشته شده را جبران کنیم چرا که ما هنرمندان  خوب، تنوانمند و بی نظیر در جهان داریم.

نامور مطلق،افزود: تمرکز زایی زنجان رابه آینده خوش در صنایع دستی آماده می کند و نیاز به به تجهیزات دارد و باید نهادهای استانداری، فنی و حرفه ای این کار را در دستور کار قرار دهند و همچنین مدیران که در استان وجود دارند می توانند برای استانها الگو سازی کنند.

وی ادامه داد: ترمیم نیروی انسانی در سطح استان باید در دستور کار این سازمان در استان قرار گیرد چرا که با جذب نیروی متخصص و تقویت نیروی قدیمی می توان به توسعه پایدار در حوزه صنایع دستی رسید.

معاون سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: ارتقای کیفیت کالای های صنایع دستی راهی برای موفقیت است بنابراین باید کیفیت صنایع دستی استان را بالا ببریم و این صنایع را متناسب با نسل امروز ایجاد کنیم

نامور مطلق یاد آورشد: امروزه یک انگیزه ارزشمند در میان جوانان برای طراحی، تولید و استفاده از صنایع دستی ایجاد شده  که زمینه آشناسازی اقشار مختلف جامعه با مبانی هنری و حکمی این صنایع را فراهم خواهد کرد.

وی ،نقش رسانه ها را در توسعه صنایع دستی بسیار مهم یاد کردوافزود: رسانه ها باید به حساسیت زایی مردم بپردازند و آنان را با ارزش آثار تولید شده  استان آشنا کنند و همچنین رسانه ها می توانند در تحول فکری و نگرشی نسبت به صنایع دستی می توانند بسیار مثمر ثمر باشند.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: اگر امروز صنایع دستی کشور را به جایگاه حقیقی آن در عرصه جهانی  نرسانیم فرصت رقابت با دیگر کشورها برای همیشه از بین می رود .

صنایع دستی کشور در دوره برنامه ریزی  را دارد

نامور مطلق تصریح کرد: هم اکنون صنایع دستی کشور در دوره برنامه ریزی  را دارد و سازمان میراث فرهنگی از سال آینده اقدام به ساماندهی این بخش خواهد کرد.

وی افزود: برنامه ریزی مناسب برای صنایع دستی نیازمند هم اندیشی فعالان این عرصه است و در این راستا هنرمندان بهترین افراد همفکر در این زمینه هستند.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت:  در چند سال گذشته بسیاری از کشورها گوی سبقت را از ایران گرفته اند با این که ایران سابقه بسیار ارزشمند ی در عرصه صنایع دستی دارد.

نامور مطلق یادآورشد: باید به آینده صنایع دستی کشور باور داشت و این باور به حتم یک تفکر تخیلی نیست.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت: لازمه رقابت در تولید صنایع دستی در بازارهای جهانی به روز رسانی طراحی ها است.

نامور مطلق افزود:  صنایع دستی نباید فقط برای تزیین استفاده شود بنابراین باید این تولیدات کابردی باشد.

وی ،  کاهش نرخ ها و قیمت تمام شده برای تولید صنایع دستی را یکی دیگر از الزامات گسترش تولید و فروش صنایع دستی در سطح ملی و بین المللی خواند و نقش تشکل های مردم نهاد در این بخش را بسیار موثر عنوان کرد.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور،به واگذاری کارها به بخش خصوصی اشاره کردوگفت: تا زمانی که کارها و اجرای برنامه ها به بخش خصوصی واگذار نشود نمی توان  به  رشد و توسعه حقیقی کشور امیدی داشت.

نامور مطلق ، وجود تحریم ها را موجب از دست رفتن بازارهای هدف صنایع دستی کشور یاد کردوافزود: اغلب محصولات خارج شده از کشور را به شکل چمدانی عنوان کرد.

وی، خروج چمدانی صنایع دستی کشور را موجب ثبت نشدن آنها در فهرست کالاهای صادراتی یاد کردوافزود:این امر باعث می شود که ایران جزو کشورهای عقب مانده در زمینه صادرات صنایع دستی با وجود ظرفیت ها و بضاعت های فراوان شود.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت: ایران بسیاری از بازارهای هدف خود را از دست داده و اقدامی نیز برای یافتن بازارهای جدید جهانی صورت نگرفته است.

نامور مطلق ،توسعه صادرات صنایع دستی را از برنامه های ملی عنوان کرد و گفت: لازمه گسترش صادرات ایجاد زیرساخت های لازم برای ساماندهی تولیدات است.