به گزارش خبرنگار مهر، یاهانگ یانگ شامگاه دوشنبه در دیدار تجار استان زنجان افزود: استان زنجان و چین می توانند در آینده همکاری های نزدیک تری در زمینه اجرای برخی پروژه ها داشته باشند و در سفر خود به استان زنجان و دیدار با استاندار این استان توافقات خوبی در این خصوص حاصل شد.
وی با اشاره به توافقات صورت گرفته میان هیئت چینی با استاندار زنجان ادامه داد: تلاش هر دو طرف اجرای این توافقنامه ها است تا بتوانند در این زمینه با گسترش روابط اقتصادی در راستای توسعه و تعمیق روابط تجاری و اقتصادی تلاش کنند.
سفیر چین، ایران را جزو کشورهای مطرح در تعاملات بین المللی چین عنوان کرد و افزود: حجم مبادلات دو کشور در سال 2012 حدود 36 میلیارد دلار بوده است.
یانگ با بیان اینکه جمهوری خلق چین در زمینه تعاملات اقتصادی و سیاسی با دولت ایران روابط خوبی دارد افزود: در 2013 با افزایش 3.5 درصدی تجارت بین ایران و چین نسبت به سال 2012 مواجه بودیم که این میزان تبادل بیش 31 میلیارد دلار بوده است
وی تاکید کرد: اگر نگوییم چین بزرگترین شریک تجاری ایران است حداقل میتوان گفت که یکی از بزرگترین شرکا محسوب میشود.
سفیر چین سطح روابط ایران و جمهوری خلق چین را رضایت بخش و در عین حال ناکافی دانست و افزود: این وضعیت برای ما قانع کننده نیست و ظرفیت موجود بسیار بیشتر از آن است.
یانگ با تأکید بر اینکه از طرف دولت چین هیچ محدودیتی برای گسترش روابط تجاری بین دو کشور وجود ندارد افزود: این روابط و حوزه آنها بستگی به علاقمندی تجار ایرانی و چینی دارد.
سفیر چین در ایران به مشکلات روی داده در مورد تخلفهای تجاری بین فعالان تجاری در هر دو کشور و متضرر شدن طرف ایرانی و همچنین چینی اشاره کرد و افزود: سفارت حق قضاوت در این مورد را ندارد و تنها کاری که میتواند انجام دهد انتقال مشکلات به مسئولان چینی است.
یانگ با بیان اینکه طرف چینی علاقمند برقراری ارتباط با تجار و فعالان اقتصادی در استان زنجان است افزود: فعالان اقتصادی در استان زنجان میتوانند پیشنهادات خود را ارائه دهند تا سفارت چین عملیاتی شدن آنها را از روشهای مختلف پیگیری کند.
وی ادامه داد: سفارت چین ضمن انتقال مشکلات به وجود آمده برای تجار ایرانی، مشکلات ناشی از برخی تخلفها برای حل شدن را پیگیری میکند.
یانگ با اشاره به اینکه هر دو کشور برای افزایش مبادلات تجاری دارای ظرفیت های بسیاری هستند که باید مورد بهره برداری قرار گیرند افزود: در افزایش حجم مبادلات تجاری، نه فقط شرکت های دولتی که بخش خصوصی هر دو کشور نیز می تواند فعالانه وارد میدان شوند.
وی با استقبال از سفر هیئت تجاری استان زنجان به چین افزود: میتوان با برنامهریزی سفرهای متقابل انجام داد و این روند باید با برنامه ریزی دقیق و کارشناسی صورت بگیرد.
یانگ همچنین در مورد سیاستهای دولت چین در مورد برخی قوانین افزود: نمیتوان در مورد آینده صحبت کرد ولی آنچه مسلم است سیاستهای دولت چین به صورت ناگهانی تغییر نمیکند.
سفیر چین در ایران با تاکید بر اینکه فعال شدن اتاقهای بازرگانی استان زنجان و چین از راهکارهای گسترش روابط است افزود: مانعی از سوی دولت چین برای افزایش مبادلات تجاری میان تجار دو کشور وجود ندارد.
یانگ برگزاری نمایشگاه تخصصی چین در ایران را منوط به ارائه طرح عنوان کرد و افزود: مسئولان میتوانند برگزاری این نمایشگاه را با بخش بازرگانی سفارت برنامهریزی کنند.
وی مشکلات موجود در مورد کشتیرانی را مربوط به تحریمها دانست و ادامه داد: تلاشهای فراوانی برای حل این مشکلات انجام شده است ولی هر گونه اقدامی در این مورد نوعی ریسک محسوب میشود که نمیتوان برای آن کاری انجام داد.
سفیر چین همچنین از توافق برای ایجاد خط باری هوایی بین ایران و چین توسط دو شرکت خصوصی ایرانی خبر داد.