به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا جهان در یادواره شهدای فرهنگی شرق استان سمنان که ظهر چهارشنبه با حضور فرهنگیان، مسئولان، خانواده معظم شهدا و دیگر اقشار مردم در کانون ملی شهید بهشتی شاهرود برگزار شده بود با اشاره به اینکه اگر جایگاه شهدا حفظ شود همه ما می توانیم شیرینی شهادت را بچشیم افزود: برای سربلندی نام ایران شهدای زیادی در این راه از همه چیز خود گذشتند و آموزش و پرورش تمام قد ایستاده است تا یاد شهدای خود را زنده نگه دارد.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش باید با برنامه هایی مانند اردوهای راهیان نور و کتاب های مناسب خوراک ذهنی به دانش آموزان بدهد که درخور شهدای ما باشد تا شاید بتوانیم قدمی را برای حفظ ارزشها برداشته باشیم.
حضور 1300 رزمنده فرهنگی در استان سمنان
مدیر کل آموزش و پرورش استان سمنان خاطرنشان کرد: در حال حاضر 19 آزاده و یک هزار و 300 رزمنده فرهنگی در استان داریم که دارای سوابق رزم در جبهه هستند.
جهان تصریح کرد: ما باید به وصیت های شهدا عمل کنیم و وحدت کلمه داشته باشیم چرا که اگر ما بخواهیم شهید فرهنگی را به عنوان یک قهرمان جنگی بشناسیم کافی نیست چون او جایگاهش بسیار بالاتر است.
او افزود: خداوند در قرآن شهدا را انسانهایی بیدار معرفی میکند و آنها را پیروز واقعی این دنیا و آن دنیا و روزی خور در نزد خداوند و سعادتمند و فاتح و دارای مقام بلند و شاهد بر دیگر امتها معرفی میکند و پاداش شهدا را خداوند بر خود مفروض میداند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان سمنان گفت: شهداي هشت سال دفاع مقدس براي اسلام و باورهاي ديني مردم اين سرزمین از جان خود گذشتند كه بايد در مقابل اين از جان گذشتگي ها، آحاد ملت در راستاي تكريم آنان گام بردارند.
دشمن می خواهد الگوی مهدویت و عاشورا را از ما بگیرد
مسئول ستاد سیره شهدا استان سمنان نیز در این آئین با بیان اینکه کسی که نه جنگ رفته و نه جنگ را دیده نمی تواند از شهدا صحبت کند، گفت: چون حرف زدن از شهدا راحت اما عمل به گفته های آنها مهم و دشوار است.
حجت الاسلام محمد میر علی اکبری با تاکید بر اینکه دشمن می خواهد الگوی مهدویت و عاشورا را که مهمترین دارایی ماست را از ما بگیرد تصریح کرد: همه در زندگی نیاز به الگوهای مناسبی داریم تا ما را به خدا و امام زمان برساند.
وی افزود: شهادت مرگي است انتخاب شده، مرگي كه انسان به سوي آن ميرود نه آنكه به سوي انسان بيايد و اهميت و ارزش شهيد و شهادت نيز از همين جا سرچشمه ميگيرد.
شهدای ما اول روی میدان نفس خود رفتند و بعد روی میدان مین جنگ
مسئول ستاد سیره شهدا استان سمنان خاطرنشان کرد: ماده اصلي "شهادت" معني حضور را ميرساند، از اين رو شهادت و گواهي در كارها و اعمال نيز به همين ملاحظه از اين ماده مشتق شده است، ولي شهيد در چه صحنهاي حضور دارد؟ آيا هنگامي كه ميخواهد اين دنيا را ترك گويد شاهد و ناظر فرشتگان است؟ آيا شاهد و ناظر نعمتهايي است كه خداوند به او عنايت ميكند و او از همان آغاز مرگ آنها را مشاهده ميکند؟ چنانچه در روايات متعددي آمده است "آيا حضورش در پيشگاه خداست كه هرگز فناپذير و نابودشدني نيست؟"
میر علی اکبری گفت: در دنياي پرفتنه امروز كه عصر انفجار اطلاعات لقب گرفته است و در زمانهاي كه مرزهاي جغرافيايي، معنا و مفهوم پيشين خود را در ساختار جديدي از معرفت و تحول مبنايي در حيات بشري، رفته رفته از دست ميدهند و اقتدار ملي هر كشور در بعد فرهنگي آن جلوه و ظهور مييابد، پاسداري از ارزشهاي فرهنگي، رويكردي واقعبينانه است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما 124 شهید فرهنگی در استان ،42 شهید فرهنگی در شهرستان شاهرود و چهار هزار 900 شهید هم در کشور داریم که باید قدر آنها را بدانیم چون شهدای ما اول روی میدان نفس شان رفتند و بعد روی میدان مین جنگ، ما چقدر توانسته ایم حقمان را ادا کنیم؟
تكريم و تعظيم شهيدان، تلاشي مقدس است
مسئول ستاد سیره شهدا استان سمنان تاکید کرد: تكريم و تعظيم شهيدان، تلاشي مقدس است در برافراشتن پرچمهاي سرخ استقلال و آزادي بشريت، از يوغ ذلت و اسارت و گام بلندي است در راستاي احياي ارزشهاي مكتب توحيد و عدالت؛ زيرا كه، "شهادت، مرگ در راه ارزشهاست" و هر شهيد، مشعلي است كه در بلنداي عزت و سرافرازي يك ملت، جاودانه ميدرخشد.
میر علی اکبری گفت: شهادت مشعلي است كه خداوند در جان برگزيدگانش برميافروزد و آب رواني است كه بر كوير تشنه عدالت جاري ميشود پس در اين ميان، رسالت همه آناني كه به عدالت، آزادي و رهايي ميانديشند و به آرمان بزرگ پيامبران ايمان دارند، آن است كه از فرهنگ ايستادگي و وارستگي در اين تهاجم بيحساب با هر وسيله ممكن صيانت و پاسداري كنند.
او با یادآوری اینکه همه ما امروز در اين محل جمع شده ايم تا ميثاق دوباره اي با خون شهدا ببنديم افزود: جمع شده ایم تا به آنها اعلام كنيم كه طبق خواست آنها تا جان در بدن داريم از خط امام (ره) و خط ولايت فقيه تبعيت مي كنيم و آن را ادامه مي دهيم چرا که درجه بلند و مقام عظیم شهید را نشان میدهد که بهترین نیکی است و شهید را بهعنوان شاهد جامعه معرفی میکند.
میر علی اکبری همچنین با تاکید بر اینکه شهید رضایت خداوند را با کارش جلب میکند تصریح کرد: بلندترین مقام در آخرت شفاعت است که این مقام از آن پیغمبران، بزرگان و امامان است که در این کار نیز شهدا با آنان برابری میکنند، یعنی میتوانند شفاعت هفتاد نفر را بکنند.
نهضت امام خميني(ره) در مسير خط سرخ شهداي كربلاست
مسئول ستاد سیره شهدا استان سمنان همچنین توجه به خانواده شهدا را از ضروریات دانست و تصریح کرد: نباید دل خانواده شهدا را با کوتاهی در مسئولیت و یا بی توجهی به ایشان به درد آورد که اگر اینگونه عمل کنیم مدیون خون شهدا خواهیم بود.
میر علی اکبری تصریح کرد: نهضت امام خميني(ره) در مسير خط سرخ شهداي كربلاست كه اين هدف اصلي قيام و انقلاب مردم ايران بود و در این مورد فرمودند "به خانواده شهدا خدمت کنید اما گمان نکنید که شما یک کاری که برای آنها انجام میدهید یک منّتی بر آنها دارید منّت آنها را بکشید، خدمت بکنید، احترام بکنید از آنها اینها خانواده شهدا هستند هر عملی که انجام میدهیم، هر خدمتی که به آنها انجام میدهیم، عملی است که در پیشگاه خدا مقبول است" و ما باید با کمال خرسندی منّت آنها را بکشیم و خدمت به آنها بکنیم.
وی در خاتمه افزود: هر كسي را كه در راه خدا كشته و شهيد شد، مرده نپنداريد؛ بلكه او زنده جاويد است وليكن شما اين حقيقت را در نخواهيد يافت چون شهیدهمواره زنده است و مرگ او در واقع انتقال از حيات جاري در سطح طبيعت به حيات پشت پرده آن ميباشد.
در پایان از هشت نفر از خانواده شهدای فرهنگی تقدیر شد.