به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمد ذاکری صبح پنج شنبه در نشست خبری طرح مهر تندرستی اظهار کرد: سه موقوفه در نیشابور برای کمک به بیماران نیازمند داریم که درآمد بسیار اندکی دارند که پاسخگوی حجم نیازها نیست و از مردم تقاضا داریم به حوزه سلامت بیشتر ورود پیدا کنند.
وی اظهار کرد: درمانگاه موسی ابن جعفر(ع) موقوفه این شهر، خیریهای است که متولی دارد و از آن ناحیه نیز خدمات خوبی در حوزه درمان به عموم بیماران بهویژه نیازمندان ارائه شده است.
ذاکری یادآور شد: هفت موقوفه در خصوص امور بیمارستان قمر بنیهاشم (ع) و دارو و درمان بیماران بیمارستان ثبت شده است.
ذاکری گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور طرح مهر تندرستی را با هدف ساماندهی موقوفات در حوزه بهداشت درمان و توسعه آنها ایجاد و اجرا میکند.
وی با بیان اینکه درست است که صدقه دادن در جای خود لازم است ولی ماندگارترین نوع انفاق، وقف است، افزود: انعکاس فعالیتهایی با موضوع بقاع متبرکه و وقف سبب تشویق دیگران و استفاده از برنامههای اجتماعی فرهنگی بقاع و ایجاد انگیزه برای وقف میشود.
ذاکری با اشاره به طرح وقف جمعی از پزشکان شهرستان، از سایر مردم نیشابور درخواست کرد با مشارکت جمعی تجهیزات پزشکی لازم را تهیه و آن را برای استفاده مردم بهویژه نیازمندان وقف کنند.
وی همچنین درخواست کرد پزشکان در ایام خاص با اعلام قبلی، برای نیازمندان، درمان خیریه داشته باشند.
ذاکری تاکید کرد: همراه شدن واقفان با نیازهای اجتماعی زمان در طول قرون منشا خیرات و برکات زیادی بوده است که بیمارستان خیریه قمر بنی هاشم(ع) نمونه عینی آن است.
همچنین معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور، دکتر محمدجعفر صادقی اظهار کرد: باید وقفیاتی در خصوص مسائل آموزش بهداشتی داشته باشیم تا پیشگیری نهادینه شود.
وی گفت: میانگین رسیدن اورژانس به محل حادثه در نیشابور هشت دقیقه است که در صورت افزایش اعتبار برای افزایش نیرو، آمبولانس و مکان پایگاه این میزان قابل کاهش است.
وی افزود: نباید نگاه مردم در بحث وقف در حوزه سلامت محدود به درمان باشد بلکه باید به موضوع پیشگیری و مباحث بهداشتی نیز توجه کرد.
صادقی توضیح داد: قطعا در نیشابور پزشکانی هستند که به صورت پنهان خیرات و بیماران نیازمند را رایگان ویزیت میکنند که این نیازی به گفتن ندارد.
صادقی همچنین در خصوص وضعیت قیمت تعرفهها در واگذاری بیمارستان قمر، تصریح کرد: ضریب اشتغال تخت فعلی در بیمارستان قمر بنی هاشم(ع) 67 درصد است در صورتی که اگر این ضریب به 80 درصد افزایش یابد از محل افزایش 14 درصدی ضریب اشتغال، نیازی به افزایش تعرفه خدمات نیست.