به گزارش خبرنگار مهر، جعفر سلگی پنجشنبه شب در محل وقوع حادثه ریزش و تخریب یک واحد نگهداری دام در روستای گنبد کبود نهاوند اظهار داشت: ساعت 21 و 15 دقیقه پنح شنبه شب یک واحد دامداری 150 رأسی گوسفند در روستای گنبد کبود از توابع بخش زرین دشت نهاوند به یکباره فرو میریزد و 120 رأس گوسفند و سه رأس گاو در زیر آوار تلف می شوند.
سلگی گفت: محل نگهداری دام ها در دامنه کوه واقع شده و بارش چند مرحله برف در شهرستان نهاوند در چند روز گذشته موجب نفوذ آب در پی و دیوار ساختمان می شود که در نهایت به ریزش یکبار آن منجر می شود.
وی ادامه داد: محل نگهداری دامها 150 متر مربع زیر بنا داشته که دارای بافت فرسوده و قدیمی بوده است و در مجموع بیش از 100 میلیون تومان به صاحب آن ضرر مالی رسانده است.
بخشدار بخش زرین دشت عنوان کرد: به محض اطلاع از وقوع حادثه نیروی انتظامی و هلال احمر و آتش نشانی بخش زرین دشت و شهر نهاوند به محل عازم و عملیات نجات احشام را از زیر آوار آغاز کردند اما متأسفانه بعلت حجم زیاد و سنگینی آوار و گل و لای همه احشام تلف شدند.
صاحب احشام تلف شده در گفتگو با خبرنگار مهر در محل حادثه اظهار داشت: فصل زمستان، فصل زاد و ولد گوسفندان است و به دلیل اینکه از وضعیت محل مطلع شوم به این مکان مراجعه کردم و پس از دقایقی کل محل نگهداری دام به یکباره فرو ریخت.
عبد مراد کرمی افزود: به دنبال این حادثه همسایهها را مطلع کردم و از آنها کمک خواستم و در عرض چند دقیقه همه اهالی روستا به کمک آمدند، اما متاسفانه به دلیل سنگینی آوار و استفاده از مصالح خشت و گل در روستا برای ساخت محل نگهداری دامها امکان نجات دادن دامهای زیر آوار مانده از همه سلب شد و متاسفانه لاشههای بی جان 120 رأس از گوسفندان از زیر آوار بیرون آمد.
کرمی ضمن ابزار ناراحتی از اینکه خود و فرزندانش سالها برای پرورش این دامها و نگهداری از آنها تلاش کرده بودند، اظهار داشت: با خسارت سنگینی روبرو شدیم.
به گزارش خبرنگار مهر، به دنبال بارش چند مرحله ای برف در شهرستان نهاوند و خیس شدن کل دیوارها و سقف بناها و عدم مقاومت در برابر نفوذ آب، گوسفندان این دامدار گنبد کبودی به کلی تلف شدند.
این در حالی است که در سالهای اخیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و کارگروه توسعه کشاورزی شهرستان نهاوند در جهت مقاومسازی واحدهای روستایی و اعطای تسهیلات ارزان قیمت به طرحهای کشاورزی از جمله تولیدات دامی و دامپروری و اماکن دامی برنامه هایی داشته اند.
امید است روستائیان با در نظر گرفتن این که حادثه خبر نمیکند در قدم اول با بیمه کردن محصولات و دامهای خود دیگر بار شاهد چنین حادثه تلخ و ناراحت کنندهای نباشند.