رضا حاتمیان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از شناسایی این بیماری افزون بر 100 سال می گذرد و شایعترین بیماری مغز و اعصاب جوانان است.
وی اظهارداشت: متاسفانه در دو دهه اخیر این بیماری بطور ناشناخته در جوامع جهانی به ویژه در ایران رشد یافته است.
رئیس انجمن ام اس گیلان از وجود بیش از 50 هزار بیماری ام اس در سطح کشور خبر داد و گفت: هم اکنون در این انجمن افزون بر هزار بیمار به ثبت رسیده است.
وی در ادامه شایعترین علامت این بیماری را تاری دید یک چشم دانست و افزود: دلیل بروز این بیماری نقص ایمنی اختصاصی در سیستم اعصاب است.
حاتمیان با اعلام اینکه سه عامل از قبیل ژنتیک، ارث و محیط در ایجاد بیماری ام اس نقش دارند، اظهارداشت: جمعیت مبتلایان این بیماری در شمال و مرکز نسبت به جنوب کشور بیشتر است.
70 درصد بانوان و 30 درصد آقایان به بیماری ام اس مبتلا می شوند
رئیس انجمن ام اس گیلان گفت: این بیماری بیشتر در نسل جوانان جامعه و در سنین 20 تا 40 سال مشاهده می شود به عبارتی 70 درصد بانوان و 30 درصد آقایان به بیماری ام اس مبتلا می شوند.
وی با اذعان اینکه امکانات تشخیصی خوبی در زمینه این بیماری در کشور به ویژه گیلان وجود دارد، گفت: این بیماری مسری نیست.
حاتمیان با بیان اینکه بیماری ام اس در لیست بیماران خاص قرار دارد، افزود: چهار بیماری خاص شامل دیالیزی، تالاسمی، هموفیلی و ام اس است.
وی گفت: بیماران ام اس در استان به خوبی مدیریت شده و از خدمات بیمه ای نیز بهره مند هستند.
رئیس انجمن ام اس گیلان از تولید پنج داروی ام اس در کشور خبر داد و افزود: استفاده سه دارویی ایرانی با تلاش این انجمن برای بیماران ام اس رایگان اعلام شد.
وی عنوان داشت: داروهای ایرانی ام اس در مقایسه با داروهای خارجی بازخورد خوبی داشته اند.
حاتمیان با بیان اینکه بیماران ام اس می توانند زندگی عادی داشته باشند فقط از گرمای زیاداجتناب کنند، گفت: محیط های خنک برای این بیماران مناسب است.
داروهای بیماران ام اس بیشتر حالت تزریقی دارند
وی در ادامه از خیران و مسئولان خواستار تامین مکان مناسب برای انجمن بیماران ام اس استان شد و افزود: بیشتر این بیماران جوان و امید به زندگی دارند بنابراین برگزاری برنامه های متنوع نشاط بخشی و امیدآفرینی برای آنان امری ضروری است.