به گزارش خبرنگار مهر، حسن قشقاوی معاون کنسولی و امور ایرانیان وزرات امور خارجه کشورمان در مراسم یادبود شهید اسدی در جمع خبرنگاران درباره بازداشت یک شهروند ایرانی در آمریکا گفت: از این موارد در کشورهای دیگر وجود داشته که به میهن بازگشته اند.
قشقاوی افزود: همه جوسازی ها، تله گذاری ها و فضاسازی های تبلیغاتی در انتها صرف یک گمانه زنی رسانه ای و تبلیغاتی بود و هیچ جرمی از سوی شهروندان ایرانی اتفاق نیفتاده است.
وی درباره این شهروند ایرانی گفت: تا بررسی ها تکمیل نشود نمی توانیم اظهار نظر کنیم.
معاون کنسولی و امور ایرانیان وزارت امور خارجه درباره دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن نیز گفت: در حال رایزنی با مقامات یمن هستیم تا عاملین ربایش وی را پیدا کنیم.
قشقاوی درباره حضور رییس جمهور در داووس گفت: همه قبول دارند که داووس یک اجلاس مهم اقتصادی در سطح بین المللی است که رهبران، اقتصاد دانان و مهمانان ویژه همه ساله در آن شرکت می کنند و قدمتی بیش از 40 سال دارد.
وی اظهار داشت: فضای مطلوب جهانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، پیشرفت توافق ژنو و گشایش در مسایل اقتصادی بستر مناسبی را ایجاد کرد تا رییس جمهوری بعد از 10سال به نمایندگی از ملت ایران در اجلاس اقتصادی داووس شرکت کند.
قشقاوی تاکید کرد: هرچند اجلاس هنوز تمام نشده اما بازتاب های سخنرانی دیروز رییس جمهوری نشان داد که حضور ایران بسیار مفید بوده است که امیدواریم نتایج مثبت آن به نفع مردم باشد.
وی درباره حضور نداشتن ایران در نشست ژنو 2 با موضوع بحران سوریه اظهار داشت: مسوولان جمهوری اسلامی ایران گفته اند که بدون در نظر گرفتن اهمیت و تاثیر حضور ایران نمی توان به نتیجه مطلوبی در این مذاکرات رسید.
قشقاوی تاکید کرد: ایران از هر اقدامی که ماهیت سیاسی داشته باشد حمایت می کند ضمن آنکه خود ایران در حل بحران سوریه با راه حل های غیر نظامی پیشگام بوده است.
معاون وزیر امور خارجه یادآور شد: ماه رمضان سال گذشته نشستی با رویکرد راه حل سیاسی بحران سوریه با حضور نمایندگان 36 کشور در تهران برگزار شد و این اتفاق زمانی رخ داد که هنوز اوضاع سوریه به گونه ای نبود که سایر کشورها به راه حل سیاسی برای حل این بحران رسیده باشند.
قشقاوی اظهار داشت: ایران امروز هم تاکید دارد که با دخالت خارجی نمی توان این بحران منطقه ای را حل کرد.
وی افزود: معتقدیم اراده سیاسی برای حل این بحران به گونه ای باشد که طرف های سوری -سوری برای سرنوشت کشورشان تصمیم گیری کنند و اقدام آمرانه از سوی برخی قدرت ها همانطور که تجربه سه سال گذشته نشان داد، به نتیجه نمی رسد.