دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران در پايان جلسه علني روز چهارشنبه مجلس شوراي اسلامي به دفاع از كابينه پيشنهادي خود پرداخت.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، متن كامل سخنراني رييس جمهوري به شرح زير مي باشد:

بسم الله الرحمن الرحيم

اللهم عجل لوليك الفرج و النصر و العافيه. در ابتدا آغاز هفته دولت را كه يادآور شهيدان بزرگ رجايي و باهنر عزيز است، به همه شما عزيزان تبريك و تسليت عرض مي كنم. اين دو عزيز الگوي جاويدان مديريت اسلامي و انقلابي و تحولگرا هستند.
خسته نباشيد. از همه شما به خاطر تلاش صميمانه و صادقانه تان در دو هفته اخير تشكر مي كنم. هم از همه مخالفان و هم از همه موافقان و از آن عزيزاني كه تلاش كردند با استفاده از وقت پاياني بنده از دولت دفاع كنند، اما به دليل آئين نامه نتوانستند نيز تشكر مي كنم. خوشبختانه بحث ها بسيار خوب، شفاف و كارشناسي بود. گر چه در بعضي از موارد برخي كمي از جاده انصاف دور شدند، اما نيات خوب، دلسوزانه و براي اصلاح بود. براي اولين بار بيشترين وقت يعني چهار روز و بيش از دو برابر اوقات معمول به برسي كابينه اختصاص يافت؛ تمام برنامه ها و سوابق و ديدگاه ها در كمال صراحت و جديت مورد بررسي قرار گرفت و نقطه ابهامي باقي نماند.


عزيزان! اين فرزند ملت، از متن مردم و با اين اعتقاد كه با امكانات و استعدادهاي موجود مي توان بسيار بسيار بهتر كشور را اداره كرد و با نقد جدي به روند مدريت اجرايي كشور وارد صحنه شدم ، از عدالت سخن گفتم ، از تحول ، از وضعيت نامناسب تخصيص منابع و تسهيلات بانكي ، از تمركز، از تبعيض ، از فقر ، از جوانان عزيز و برومند ، از محرومين ، از حقوق ملت ، از فاصله بين ملت و دولت و از تشكيل طبقه جديد مديران گفتم و ملت استقبال كرد و با راي قاطع خود بر برنامه ها صحه گذاشت.


امروز اين جانب به عنوان منتخب ملت در خدمت شما هستم و به حول و قوه الهي با تمام قوت در كار تحقق برنامه ها و تعهدات خود خواهم بود.


برنامه هاي ارايه شده ، در 4 اصل عدالت گستري، مهرورزي، خدمت به بندگان خدا و پيشرفت و تعالي همه جانبه كشور خلاصه شد. خواستم در اين جلسه ابعاد جديدي از عدالت را مطرح كنم اما به دليل طولاني شدن جلسات و احتمال خستگي دوستان به وقت ديگري موكول مي كنم.

قبل از ارايه عرايضي پيرامون چند وزارتخانه و چند موضوع كلي دو خواهش از همه عزيزان دارم ؛ خواهش اول اين كه همه مباحث و همه دلخوري هاي احتمالي را در همين سالن جا بگذاريم و برويم بيرون و همه مسايل حاشيه اي را فراموش كنيم. در دروان انتخابات، بعد از انتخابات در تعيين كابينه، در موافقت و مخالفت با آن بحث هايي مطرح شد، برخي عصباني شدند، برخي تند شدند، اينها را بگذاريم كنار. ما همه يك خانواده ايم و در آغاز يك راه طولاني و پر پيچ  و خم  قرار داريم و بايد نظام نمونه اسلامي را بر پا كنيم و اين ماموريتي است كه انبيا و اوليا و شهداء و صديقين به دوش ما گذاشتند. ما بايد همراه و همدل باشيم. مبادا كدورت ها ماندگار شود؛ اين خلاف آموزه امام است.


خواهش دوم هم فراخوان براي تبيين مباني عدالت است؛ عدالت متاسفانه در ادبيات اجرايي و برنامه ريزي ما يك مفهوم گمشده و مغفول است، اما موضوع بسيار عميق، مهم و گسترده است. از همه عزيزان، دلسوزان، نخبگان و صاحب نظران مي خواهم كه به اين عرصه وارد شوند و به اين نهضت عظيم بپيوندند. بايد ادبيات و مفاهيم عدالت در تمام زمينه ها حتي جزيي ترين تصميمات اجرايي تبيين شود. اين يك وظيفه بزرگ و انقلابي است.


با تشكر مجدد از همه عزيزان مي خواهم پيرامون چند وزارتخانه ووزراي پيشنهادي نكاتي را بيان نمايم:

اول وزات آموزش و پرورش كه مهمترين و پايه اي ترين وزارتخانه كشور است. قبلا عرض كردم و بعضي دوستان هم تكرار كردند كه اگر اين وزارتخانه آباد باشد، همه كشور و آينده ما آباد است و در غير اين صورت چيزي نخواهيم داشت. در موضوع اين وزارتخانه سه مساله را بايد تفكيك كرد؛ مساله اول مشكلات موجود كه شئون فرهنگيان و مشكلات مالي و معيشتي است، مساله دوم فضاي سياست زده در مديريت كلان وزارت و مساله سوم اهداف محتوايي آموزش و پرورش كه تقويت نيروي انساني شجاع، عالم خلاق و مومن است.

در حال حاضر، مساله اول و دوم بيش از 70 درصد توان مديريتي را به خود اختصاص داده است و ما در خدمت شما بايد همت كنيم كه به سرعت، مسايل اول و دوم را از دوش آموزش و پرورش برداريم و همه با هم به بخش سوم بپردازيم.

اجازه دهيد يك خاطره از يك معلم عزيز بگويم؛ سال گذشته در روز معلم رفتيم به دبيرستاني كه محل تحصيل جواني بنده بود. معلمين عزيز جمع شدند و ما هم به احترام در خدمت آنها ايستاديم و خواهش كرديم اگر فرمايشي دارند بفرمايند. يك معلم عزيز كه سن او بالاتر از بقيه بود، گفت مي خواهم صحبت كنم و ما هم گفتيم بفرماييد. عين عبارتي كه ايشان به من گفت اين بود: "فلاني آيا مسوولان كشور جدي جدي فكر مي كنند كه ما در كلاس مي رويم و درس انقلاب، شجاعت، علم و تحقيق و فرهنگ مي دهيم ؟  اشاره به خودش كرد و گفت : "من كه خوب خوبه هستم جنازه خود را سر كلاس مي برم" كه بنده بسيار متاثر شدم.

من اعتقاد دارم از اول انقلاب، يك تفكرانحرافي آمد و حداقل دو جا را كه همه شما در صحنه انقلاب بوديد و اگر مرور كنيد متوجه مي شويد اين حرف درست است، در كنار جاهاي ديگر كه بعدا عرض خواهم كرد هدف قرار داد؛ يكي مدارس بود با اين نگاه كه خانواده آموزش پرورش بزرگ و هزينه بر است، از عرصه توجهات اصلي برنامه ريزي و خزانه ما دورشد و دوم  مساجد.

ما بايد تلاش كنيم كه سياست ورزي انقلابي و اسلامي و فهم و درك سياسي عميق جايگزين سياست زدگي در فضاي آموزش و پرورش شود؛ بايد محيط مدرسه پر نشاط، سازنده، خلاق، با هويت خودي و آرمانخواه باشد. گرچه عزيزان ما در آموزش و پرورش همواره مورد كم لطفي برنامه ريزان و مديران مالي كشور بودند، اما بايد با افتخار و با شكر خدا عرض كنم كه همين امروز يكي از بهترين، بالنده ترين و انقلابي ترين نهادهاي كشور همچنان نهاد آموزش و پرورش و جامعه گسترده معلمين و فرهنگيان عزيز هستند كه همين جا جا  دارد از بزرگواري و كرامت آنها صميمانه سپاسگزاري كنم.

عزيزان من ! بايد همه همت كنند و بايد دو تا مشكل اول را بر طرف و فضا را براي كار فرهنگي در آموزش و پرورش فراهم كنيم.

جناب آقاي اشعري به لحاظ تخصص، تجربه وسوابق و به لحاظ روحيات و علايق و سلامت نفس از بهترين عناصر براي اين ماموريت خطير هستند. ما به گونه اي كشور اداره كرديم كه وزيري كه بلند تر حرف بزند، در برنامه و بودجه باشد و پول بيشتري بگيرد و دنبال بسياري از كارهاي خارج از قانون باشد براي ما فردي توانمند محسوب مي شود. در آموزش و پرورش ما نيازمند فردي فرهنگي هستيم ؛ همان چيزي كه ذات آموزش و پرورش است و ايشان فردي فرهنگي است و از شما مي خواهم با دقت و با معيارهاي مطرح شده ايشان را برسي كنيد. ايشان برادري است كه عمر خود را در كلاس و مدرسه و مرتبط با مدرسه و مسايل پيرامون و در حوزه فرهنگ سپري كرده است و مي تواند ماموريت اصلي آموزش و پرورش يعني بخش سوم را با كمك عناصر مومن و متدين در وزارت آموزش و پرورش به خوبي تامين كند.
مطمئن باشيد كه اينجانب بخش قابل توجهي از وقتم را به طوري جدي در اين بخش خواهم گذاشت و به تحقق اهداف در آموزش و پرورش  اهتمام جدي خواهم ورزيد.

دوم وزارت نفت؛ همانگونه كه دوستان فرمودند اين وزارتخانه بسيار مهم و سرنوشت ساز است و گفتم كه اگر اين وزارت خوب عمل كند، صنعت و اقتصاد ما را راه مي اندازد. همين امروز سالانه 70 ميليارد دلار توليد وزارت نفت است.

 

جناب سعيد لو از مديران دلسوز، پركار ، امانت دار و بسيار جدي و مستحكم است . ايشان با تخصص زمين شناسي كه نزديك ترين تخصص ها به وزارت نفت است و يكي از برادران به راحتي از اين مطلب عبور كردند، مي توانند منشاء تحول باشند.
مهمترين بخش وزارت نفت اكتشاف است و مشكل اصلي ما صنايع بالادستي نفت است كه از ظرفيت ها در تخصيص حوزه ها و تقويت حوزه ها و چاه ها كم استفاده مي كنيم و ايشان در صنعت، بازرگاني و مديريت در بخش هاي مختلف، تجربيات متنوعي دارند و ترديد نكنيد كه مديري توانمند است و مي تواند اهداف دولت در بخش نفت را كه يك تحول كامل و همه جانبه چه در سياست ها، چه در اولويت ها و چه در ساختار و چه در مديريت ها است و مبازره با فساد را محقق كند.

اينجانب به سلامت و توانايي ايشان اعتماد كامل دارم و شخصا دنبال مي كنم كه اهداف تعيين شده در اين بخش محق شود.

سوم وزارت تعاون؛ با توجه به برنامه كلي براي عدالت گستري، افزايش سهم تعاون در اقتصاد، ستادي بودن وزارت و اهميت تقويت آن و اين كه همه سازمان ها و دستگاه ها بايد كمك و همت كنند تا اهداف تعاون محقق شود، آقاي دكتر عليرضا علي احمدي را كه عنصري فكور، متخصص، متعهد و با نشاط و با قدرت تعامل بالا و دلسوز و امين هستند، براي اين كار در نظر گرفتم و شما 
مطمئن باشيد كه ايشان با اعتقادي كه به بخش تعاون دارند و وقت مناسبي كه مي گذارند، مي توانند اهداف و برنامه ها را محقق كنند.

چهارم وزارت رفاه و تامين اجتماعي؛ بخش مهمي از اهداف دولت در اجراي عدالت و رفع محروميت، بايد با محوريت اين وزارتخانه انجام شود. وزارتي فرابخشي و ستادي كه مجموعه كاملي از نخبگان متخصص است و نيازمند يك مدير برجسته مي باشد.

گرچه ايشان تخصص مديريت دارد و مهندسي هم مي داند، اما تجربه ايشان در مديريت هاي كلان تجربه اي بسيار ارزشمند است.
يك مدير كه در دفاع مقدس و بعد از آن در عرصه هاي گوناگون مديريت كلان توانمندي و صلاحيت خود را نشان داده است. من به شما شهادت مي دهم كه ايشان علاقمند به محرومين و عاشق خدمت به محرومين است. بخش مهمي از ماموريت هاي ما در شهرداري تهران پاسخگويي مستقيم به مردم و رفع مشكلات آنان و رفع نيازهاي محرومين بود و ايشان كسي بود كه در طول هفته به خصوص پنج شنبه ها و جمعه ها با آن وضعيت جانبازي خود، دنبال كار مردم بود و به قول خودش مي گفت ما از شنبه تا چهارشنبه كار مي كنيم  و پنج شنبه ها مي رويم سنگ كشي كه كار سخت مواجهه نزديك با مردم براي رفع مشكلات آنان بود.

مطمئن باشيد تعقيب اهداف مهم دولت در اين وزارت به طور مستقيم مورد اهتمام اينجانب است و به طور جدي دنبال خواهم كرد. ايشان مورد اعتماد كميسيون هاي تخصي مجلس نيز هست.

اجازه دهيد در يك جمله عرض نمايم كه آقايان هاشمي، دكتر لنكراني، دكتر ميركاظمي، دكتر طهماسبي، مهندس فتاح، جهرمي دكتر علي احمدي همه رويش هاي انقلاب هستند و آقايان مهندس سعيدي كيا، سعيد لو و اشعري تجربه هاي انقلاب هستند؛ اجازه دهيد اينها در كنار هم ببالند و خدمت كنند.

اما سه كلام ديگر: كلام اول؛ اين كابينه كابينه منحصر به فرد است و هيچ شباهتي با كابينه هاي معمولي ندارد و نمونه اي از متن ملت است هم جوانان و هم  افراد با تجربه و در واقع يك تيم هماهنگ هستند. اتفاقا بررسي كابينه هم منحصر به فرد انجام شد.

كلام دوم ؛ كابينه جديد است و در واقع خرق عادت شده است و حلقه مديران سنتي شكافته شده و نسل جديد مديران انقلابي و مومن معرفي شدند كه هم صاحب نظرند و هم به لحاظ  تخصصي و هم از نظر تناسب كاري با رشته تحصيلي از همه كابينه هاي گذشته بالاتر و برترند.

كلام سوم ؛ اينجانب به نمايندگي از ملت، اولين ناظر و مدعي كليه مديران به خصوص وزرا خواهم بود و خداي ناكرده به محض مشاهده كوچك ترين كوتاهي يا تخلف، با قدرت و قاطعيت برخورد خواهم كرد.

مجلس محترم هم برنامه و هم وزرا را به خوبي بررسي كرد و به لطف الهي بر سلامت و دلسوزي و پاكي همه افراد معرفي شده  متفق القول بودند و من از شما مي خواهم انشاء الله به همه كابينه و با راي بالا راي بدهيد تا به طور هماهنگ در خدمت دولت باشند و اينجانب نيز با  اين مجموعه هماهنگ خواهم توانست به حولو قوه الهي به تعهداتم عمل كنم.

و اما حرف آخر ...
خدايا ! تو شاهدي كه من به عنوان خادم مردم در انتخاب همكاران دولت به عهدي كه با ملت بستم وفا كردم و بدون توجه به ملاحظات و صرفا با لحاظ معيارهاي صحيح و نگاه عمومي به عرصه كشور، افراد صالح و توانمندي را انتخاب و با اعتماد و قوت معرفي كردم. اميدوارم توان دهي تا آخر بر پيمان خود باشم.

البته همه ما بايد به راي و تصميم مجلس محترم احترام بگذاريم. بدانيد كه معيار انتخاب مديران از اين پس هم شايستگي ها است و به خصوص در وزارت كشور كه دولت جديد بنا دارد اختيارات استانداران را افزايش دهد، چون تمركز زدايي از محورهاي اصلي برنامه دولت است. ما در استان ها دنبال عناصر اجرايي و عمراني هستيم و مي خواهيم آنها را مدير استان بگذاريم براي 
اين كه بار اجرايي دولت در استان ها را بر دوش گيرند تا دولت به سياست گزاري و نظارت بپردازد.

در آخر از رييس محترم مجلس برادر ارجمندم جناب آقاي حداد عادل كه به خوبي جلسه را مديريت كردند و از همه اعضاي هيات رييسه مجلس كه ايشان را ياري كردند و همچنين از موافقان و مخالفاني كه با حساسيت و دلسوزي و صرف وقت فراوان كار و برسي كابينه را به اتمام رساندند، تشكر مي كنم . به برخي از دوستان به شوخي گفتم كه ما تازه مي فهميم كه شما چه مي كشيد كه چهار ساعت، چهار ساعت مي نشينيد و حرف گوش مي دهيد؛ اين كار خودسازي مي خواهد و البته شما همواره در حال خودسازي هستيد.

همچنين از نمايندگان محترم كه برادران عزيز متكي و دانش جعفري را به دولت هديه دادند و انشاء الله با راي خودشان جناب آقاي سيد احمد موسوي را كه مجلس را خوب مي شناسد و از برادران با تجربه و بسيار صميمي است و مي تواند بسياري از روابط را بر قرار و تنظيم كند، به كابينه جديد هديه خواهند كرد تا ايشان پل ارتباطي دولت و مجلس باشد، سپاسگذارم.

والسلام عليكم و رحمت الله و بركاته.