به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار چهاربند با بیان این مطلب گفت: بخشی از مطالبات فرهنگیان از نیمه دوم سال 91 باقی مانده است که با تامین اعتبار این مطالبات تا هفته آینده پرداخت می شود. بیشتر این مطالبات مروبط به حق التدریس اردیبهشت و خرداد 92 است که باید به آنها حق التدریس سه ماهه سالجاری و حق الزحمه آزمون های نهایی را که از دیماه گذشته تاکنون پرداخت نشده است اضافه کرد.
بافت 26 درصد مدارس تهران فرسوده است
وی با بیان اینکه تلاش می شود مابقی مطالبات فرهنگیان تا قبل از آغاز سال جدید به آنها پرداخت شود، درباره تعداد مدارس فرسوده پایتخت گفت: 26 درصد ساختمانهای مدارس تهران بافتی فرسوده دارند که باید نوسازی شود. ضمن آنکه 32 درصد از مدارس باید مقاوم سازی شود، مابقی مدارس تهران از استحکام کافی برخوردار هستند.
چهاربند درباره اعتبار اختصاص یافته شده برای نوسازی یا مقاوم سازی مدارس گفت: همه اینها بستگی به بودجه تخصیص داده شده دارد اما بیشتر فعالیتهای مربوط به نوسازی و مقاوم سازی مدارس با مشارکت خیرین مدرسه ساز است.
تعطیلی پنجشنبههای مدارس رسما لغو نمیشود
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در توضیح وضعیت تعطیلی پنج شنبه های مدارس نیز گفت: آموزش و پرورش قصد ندارد از تعطیلی پنج شنبه ها صرف نظر کند، در حال حاضر چند طرح برای استفاده از این ایام و مکان آموزشی برای فعالیتهای فوق برنامه در قالب برنامهها اختیاری داریم اما برای اینکه این تعطیلات به صورت رسمی ملغی شود، آموزش و پرورش برنامهای ندارد.
به گفته چهاربند، ساعت کار مدارس بر اساس طرح طبقهبندی مشاغل تعریف شده است که این طرح، با آنچه اکنون اجرا میشود تفاوتهایی دارد و ابعاد حقوقی آن باید مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
1200 نیروی مازاد در تهران
چاربند در پاسخ به سوالی درباره تعداد نیروهای مازاد در شهر تهران توضیح داد: بخش قابل توجهی از معلمانی که امروز به آنها نیروی مازاد گفته می شود در حدود 1200 نفر در تهران هستند که باید بگویم همه این نیروها از معلمان کارآمد هستند، اما به علت عدم تخصیص نیرو به بعضی از فعالیتها، به آنها مازاد گفته می شود. قطعا با استفاده از شیوه نامه ساماندهی و بکارگیری نیروها براساس ضوابط شیوه نامه بخش قابل توجهی از نیروهای مازاد جذب می شوند.
وی درباره نحوه جذب نیروهای مازاد ادامه داد: در رشته های کتابداری ،استادکار برای هنرستانها و معلم ورزش برای دورههای اول ابتدایی با محدودیت روبه رو هستیم که بر اساس ضوابط ساماندهی، اگر این محدودیتها برداشته شود، بخشی از این نیروهای مازاد جذب میشوند.
به گفته مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران البته باید ضوابط و مقررات ساماندهی بازبینی شود تا این افراد جذب شوند و مدارس از کمبود نیرو در این پستها رنج نبرند.
28 درصد مدارس تهران مشکل ملکیتی دارند
وی با بیان اینکه کمتر از 10 درصد نیروهای مازاد به دلیل ضعف جسمی، فاقد کارآیی هستند و باید با تدابیر لازم امکان بازنشستگی آنها را فراهم کرد، درباره مدارس استیجاری پایتخت گفت: 2100 ساختمان آموزشی در تهران وجود دارند که 72 درصد از این ساختمانها متعلق به آموزش و پرورش است اما 28 درصد از این مدارس، مدارس مساله دار ملکی و یا متعلق به برخی نهادها هستند که در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته اند و یا دارای مالک حقیقی هستند که این مدارس را اجاره دادهاند اما برخی بنابرنیتشان اجاره قابل توجهی نمیگیرند.
چهاربند ادامه داد: 80 مدرسه از مجموع این مدارس، حکم قلع و قمع دارند. در تابستان برای تخریب این مدارس اقدام میشود مگر اینکه با مالکان صحبت شود. البته تلاشهایی شده با اجازه شورای آموزش و پرورش استان، باقیمانده مبلغ مورد نیاز را تامین کنیم تا هزینه انتقال اسناد آن مدارس را به آموزش و پرورش فراهم کنیم. با این وجود 80 ملک دیگر هم هست که باید قبل از ورود به تابستان تعیین تکلیف شود.