کرمانشاه - خبرگزاری مهر: مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران گفت: طی 10 ماهه نخست سال جاری، چهار میلیارد و 407 میلیون و 870 هزار و 737 دلار از کشورمان به عراق صادرات صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید قربانی فراز ظهر چهارشنبه در نشستی که تحت عنوان شناسایی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در کشور عراق با حضور جمعی از مسئولین اقتصادی و تجار و بازرگانان کرمانشاه در اتاق بازرگانی برگزار شد، به مراودات تجاری کشورهای ایران و عراق اشاره کرد و گفت: طی 10 مااه اول سال مبلغ 47 میلیون دلار نیز از عراق واردات داشته ایم.

وی همچنین به عمده محصولات صادراتی ایران به کشور عراق نیز اشاره کرد و گفت: سیمان تیپ پنج با صادرات هشت میلیوت تنی در راس اقلام صادراتی کشورمان قرار دارد و در این میان بیشترین میزان تولید این محصول نیز متعلق به استان های خوزستان، کرمانشاه و ایلام بوده است.

قربانی فراز میزان صادرات سیمان در هشت ماهه نخست امسال را 446 میلیون و 981 هزار دلار عنوان کرد و گفت: این در حالیست که در مدت مشابه سال قبل میزان صادرات این محصول 382 میلیون و 776 هزار دلار بود.

وی دومین رقم صادراتی کشورمان به عراق را کاشی و سرامیک عنوان و خاطرنشان کرد: میزان صادرات این محصول به 130 میلیون دلار می رسد .

مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران همچنین با اشاره به اینکه بستی و انواع شربت های یخ زده با صادرات 114 میلیون و 206 هزار دلاری رتبه سوم صادرات را به خود اختصاص داده اند، یادآور شد: صادرات این محصولات در مقایسه با سال قبل که 178 میلیون دلار بوده، کاهش نشان می دهد.

قربانی همچنین از بوتان مایع شده، ماست و فرآورده های لبنی، هندوانه و رب گوجه به عنوان دیگر اقلام عمده صادراتی ایران به عراق یاد کرد.

صادرات 185 هزار دستگاه خودرو به عراق

وی در ادامه سخنان خود اشاره ای نیز به صادرات خوردو از کشورمان به عراق کرد و اظهار داشت: از ابتدای سال 82 تا پایان سال گذشته نزدیک به 185 هزار دستگاه خوردوی صادراتی داشته ایم که یکصد هزار دستگاه آن مربوط به خودروی پراید و 85 هزار دستگاه نیز مربوط به سمند و پژو پارس بوده است.

قربانی همچنین با اشاره به چالش ایجاد شده در بخش صادرات خوردو، اظهار داشت: از اسفند سال گذشته دولت عراق برای شماره گذاری هر خودروی پراید مبلغی در حدود پنج هزار دلار دریافت می کند و با توجه به هزینه پنج تا شش هزار دلاری نیز که برای خرید این خوردو وجود دارد باعث شده تا میل و رغبت آنچنانی در میان شهروندان عراقی باقی نماند، این درحالی بود که پیشتر هزینه شماره گذاری تنها به یک هزار دلار می رسید.

صادرات چهار ملیارد دلاری خدمات فنی و مهندسی به عراق

مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران همچنین با اشاره به پتانسیل های ایران در بخش فنی و مهندسی، گفت: از ابتدا تاکنون بیش از چهار میلیارد دلار صادرات در بخش خدمات فنی و مهندسی داشته ایم..

وی همچنین به آمار صادرات در این بخش طی شش ماهه نخست امسال نیز اشاره و اظهار داشت: طی این مدت موفق به صادرات 530 میلیون دلار شده ایم که آمار قابل توجهی است.

تجار ایرانی می توانند بازار عراق را در اختیار بگیرند

قربانی همچنین با اشاره به نیاز کشور عراق برای واردات بسیاری از محصولات به دلیل عدم خودکفایی در بخش تولیدی، خاطرنشان کرد: طبق اظهارات قائم مقام وزیر بازرگانی عراق، این کشور سالانه نیاز به واردات 900 هزار تن شکر، 400 هزار تن روغن خوراکی، یک میلیون و 20 هزار تن برنج، پ5 هزار تن شیرخشک و چهار میلیون تن گندم دارد.

وی خاطرنشان کرد: تجار و بازرگانان کشورمان می توانند از این فرصت و ظرفیتی که در عراق وجود دارد نهایت استفاده را برده و بازار عراق را در دست بگیرند.

قربانی فراز همچنین با اشاره به وجود 64 هزار شرکت خارجی در عراق، اظهار داشت: این کشور به خاطر پتانسیل هایی که در اختیار دارد در آینده ای نه چندان دور بازار هدف بسیاری از کشورها خواهد شد و به همین دلیل ما نیز باید تلاش بیشتری برای حفظ بازار عراق و کسب سهم بیشتری از این بازار نشان دهیم.

کرمانشاه توان رسیدن به صادرات 10 میلیارد دلاری به عراق را دارد

مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران همچنین با اشاره به ظرفیت های بالای مرزها و بازاچه های استان کرمانشاه، اظهار داشت: در اختیار داشتن حدود 55 درصد کل صادرات ایران به عراق توسط کرمانشاه به خوبی حاکی از ظرفیت بالای این استان برای تقویت تجارت خارجی آن است.

قربانی افزود: مسئولین کرمانشاه چشم انداز صادرات 10 میلیارد دلاری را برای سال 93 خود درنظرگرفته اند که با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های موجود توان رسیدن به آن را دارند.

وی یادآور شد: هرچند مشکلات زیاد است اما باید با تقویت بازارچه ها و حمایت از تجار و پیله وران به این سمت و سو حرکت کنیم.

برچسب‌ها