همدان - خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان همدان با بیان اینکه دهه فجر ویترین انقلاب اسلامی است، گفت: قهاوند محروم ترین نقطه شهرستان است و افرادی که در آن به مردم خدمت می کنند باید درک لازم را از موقعیت این منطقه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر،کارگروه امور اقتصادی شهرستان همدان پیش از ظهر چهارشنبه در محل فرمانداری همدان تشکیل شد که محوریت موضوعات آن بررسی اعطا تسهیلات به کشاورازن بود.

حسن قهرمانی مطلق در این کارگروه با تاکید براینکه هر مسئولی باید در انجام امور محوله قدم های درستی بردارد، عنوان کرد: در حالی که در سال 57 تنها توان تامین 24 روز از نیاز کشور را در بخش گندم داشتیم،هم اکنون در کشور در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم.

وی همچنین ادامه داد: یکی از نعمت های بی کران الهی وقوع انقلاب اسلامی در ایران بود و باید جشن های دهه فجر به صورت مردمی برگزار شود.

دهه فجر فرصتی برای بیان دستاورد های انقلاب اسلامی است

فرماندار شهرستان همدان با اشاره اینکه باید وظیفه خود را نسبت به انقلاب اسلامی انجام دهیم، افزود: دهه فجر فرصتی برای بیان دستاورد های انقلاب اسلامی است.

قهرمانی مطلق اذعان داشت: دهه فجر ویترین انقلاب اسلامی است و در این دهه در بخش جهاد کشاورزی چند پروژه شاخص در شهرستان همدان مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی با اشاره به 208 میلیمتر بارندگی در شهرستان همدان در سال آبی جاری، عنوان کرد: این بارش مناسب باعث نمی شود که از منابع آبی برداشت بی رویه داشته باشیم،اما در بخش تجهیز آبیاری تحت فشار قدم های خوبی در سالهای اخیر برداشته شده است.

فرماندار شهرستان همدان اذعان داشت: حماسه اقتصادی باید در سال جاری محقق شود که تحقق آن از اصراف نکردن در دور انداختن یک تکه نان خشک تا تلاش در تسهیل خدمت رسانی به ارباب رجوع می تواند نمود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه همدان از نظر زمین های زراعی در سطح استان رتبه سوم را دارد، ولی در بخش میزان زمین های بیمه ای مقام اول را دارد، گفت: قهاوند محروم ترین نقطه شهرستان است و افرادی که در آن به مردم خدمت می کنند باید درک لازم را از موقعیت این منطقه داشته باشند.

قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در این کارگروه عنوان کرد: 750 میلیارد تومان تسهیلات در کشور برای خرید تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی تخصیص داده شده که از این میزان 26 میلیارد تومان برای استان همدان جذب شده است.

11 درصد محصولات کشاورزی استان به هدر می رود

محمود رضا ابرهیمی با اشاره به اینکه 11 درصد از محصولات کشاورزی استان همدان به علت فرسوده بودن وسایل برداشت به هدر می رود، افزود: از این میزان اعتبار مصوب شده پنج میلیارد تومان به شهرستان همدان تخصیص داده شده و ظرفیت برداشت مکانیزاسیون در استان همدان با میانگین کشور برابری می کند.

وی افزود: تراکتورها در بخش کشاورزی نباید وارد بخش های دیگر شود و تاکنون 22 و هشت دهم درصد از اعتبار تخصیصی در سالجاری جذب شده است.

رئیس اداره کشاورزی شهرستان همدان نیز در این کارگروه عنوان کرد: در دهه فجر سالجاری 27 پروژه در این نهاد به بهره برداری می رسد که سه میلیارد و 900 میلیون تومان هزینه در برخواهد داشت.

جواد رشیدی به اینکه این طرح ها در بخش مکانیزاسیون، آبیاری تحت فشار خواهد بود، گفت: سهمیه این شهرستان در دریافت تسهیلات کشاورزی تجهیزات مکانیزاسیون شش میلیارد و 500 میلیون تومان است.

وی اذعان داشت: 52 درصد از سهمیه ابلاغی به بانک ها معرفی شده اند که تنها 150 میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده اند.

رئیس اداره کشاورزی شهرستان همدان اظهار داشت: قوانین پرداخت تسهیلات در هر شهرستان علی رغم یکی بودن در قانون متفاوت است.

نماینده بیمه های کشاورزی در همدان نیز در این کارگروه  از آغاز پرداخت خسارت به باغ داران در ماه جاری خبر داد.

امیر رستمی با اشاره به اینکه خسارتی که بیمه ها باید به علت باغداران شهرستان همدان پرداخت کنند 155 میلیون تومان است، اذعان داشت: 1400 هکتار در بخش اراضی نیز بیمه هستند که مابین 70 تا 100خسارت به آنان داده شده است.

وی افزود: خسارت در بخش زراعت پرداخت شده و پرداخت خسارت باغات در ماه جاری شروع خواهد شد و در شهرستان همدان بیش از 26 هزار هکتار  از اراضی بیمه هستند.

نماینده بیمه های کشاورزی در همدان اظهار داشت: در حالی که در سال گذشته متوسط پرداخت خسارت به گردوداران 20 درصد بود در سال جاری با تمهیدات اندیشیده شده 80 درصد پرداخت خسارت داشته ایم.