به گزارش خبرنگار مهر، ناهید الله وردی زاده شامگاه چهارشنبه در کارگاه ادبیات کودک و نوجوان تصریح کرد: چنین تصوری موجب شده است نمونه های ساده و کودکانه ادبیات بزرگسال به مثابه ادبیات کودک تلقی شود.
وی با بیان اینکه ادبیات کودک چه در فرم و چه در محتوا متمایز از ادبیات بزرگسال است، اضافه کرد: ورود به حوزه ادبیات کودک نیازمند ارتباط با مخاطب، سنجش نیاز وی و اطلاع از روانشناسی کودک است.
وی با بیان اینکه تعاریف ادبیات کودک و ادبیات برای کودک نیز باید متمایز شود، اضافه کرد: به دلیل اختلاط در این تعاریف آثار بومی شاخصی چه در کشور و چه در سطح استان تولید نمی شود.
الله وردی زاده معتقد است توسعه آثار ادبی کودک نیازمند انسجام در حیطه کاری و نقد تولیدات ممکن خواهد بود.
ضرورت ایجاد تشکل منسجم ادبیات کودک
نویسنده اردبیلی با بیان اینکه نبود تشکل منسجم موجب شده است، آثار تولیدی در معرض بررسی و بازبینی قرار نگیرد، اضافه کرد: نتیجه آن تولید آثاری است که نه تنها نیاز مخاطب را تامین نمی کند بلکه فروش قابل توجهی نیز ندارد.
وی با بیان اینکه ایجاد تشکلهای منسجم می تواند اقدامات دستگاه های اجرایی در حوزه کودک و نوجوان را نیز سامان دهد، اضافه کرد: علاوه بر این خلاهای نوشتاری که باعث دفع مخاطب می شود نیز شناسایی خواهد شد.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با بیان اینکه سالانه آثار یکی از نویسندگان حوزه کودک در این مجموعه اداری مورد نقد و بررسی اعضا قرار می گیرد، اضافه کرد: یکی از دستاوردهای این جلسات این بوده است که ادبیات کودک صرفا تعلیمی نیست.
وی افزود: بر خلاف تصور برخی نویسندگان که داستان و شعر را ابزار تعلیم کودک می دانند، در برخی مواقع این تعلیم باید به شکلی جذاب و فاخر و لطیف ارائه شود.
به گفته الله وردی زاده برای دست یابی به سلایق کودکان ضروری است در جلسات نقد کتب از حضور آنها استفاده شود.