قزوین- خبرگزاری مهر: رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 56 هزار و 23 پرونده به شعب شورای حل اختلاف استان وارد و پس از بررسی مختومه شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بیژن شیبانی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان گفت: در 10 ماهه امسال از مجموع 56 هزار و 23 پرونده وارد شده تاکنون 56 هزار و 628 پرونده رسیدگی و مختومه شده که در این زمینه رتبه دوم کشوری در مصالحه را به خود اختصاص داده ایم.

شیبانی تصریح کرد: از مجموع 199 شعبه فعال این شورا در استان 113 شعبه شهری و 86 شعبه روستایی است و 443 نفر در این شعب مشغول فعالیت هستند.

رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین اضافه کرد: از مجموع اعضاء شوراهای حل اختلاف استان 219 نفر  را بانوان و 721 نفر را آقایان تشکیل می دهند.

وی تعداد اعضاء فعال در شعب روستایی شورای حل اختلاف استان را 287 نفر اعلام کرد و گفت: فعالیت این شورا در روستاها موجب شده از مراجعه روستائیان به شهرها برای رسیدگی به امور حقوقی جلوگیری شود.

مصالحه در سه پرونده قتل

این مسئول بیان کرد: امسال در شورای حل اختلاف استان سه پرونده قتل به مصالحه متجر شده و یک پرونده هم در دست بررسی است که امیدواریم با گذشت صاحبان دم به سازش منجر شود.

به گفته رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین، از سال 89 تاکنون 28 فقره پرونده قتل به شعب شوراهای حل اختلاف استان وارد شده و 14 مورد به مصالحه و سازش منجر شده است.

شیبانی اظهارداشت: حدود 39 درصد پرونده شرایط رسیدن به مرحله سازش داشتند که در مجموع 12 هزار و 874 پرونده  را شامل می شد که 9 هزار و 46 مورد مصالحه حقوقی و سه هزار و 828 مورد مصالحه کیفری شده است.

برگزاری 179 دوره آموزشی ویژه اعضاء شورا

وی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 177 کارگاه آموزشی و 179 دوره آموزشی در شوراهای حل اختلاف برگزار شده که به تقویت بنیه علمی و حقوقی افراد عضو کمک کرده است.

شیبانی گفت: از مجموع آراء صادر شده در شوراهای حل اختلاف استان سه درصد تجدید نظر شده و بقیه با قاطعیت اجرایی شده است.

وی از افزایش10 درصدی پرونده‌های وارده به شورای حل اختلاف قزوین خبر داد و گفت: برخی پرونده‌ها از جمله تخلف رانندگی و بهداشتی شرایط مصالحه و سازش ندارند اما پرونده‌هایی که قابلیت سازش دارند به شوراهای حل اختلاف ارجاع داده می‌شود که معمولا در مدت دو ماه مورد بررسی قرار می گیرند و صدور حکم و یا مصالحه منجر می شود.

شیبانی از راه اندازی واحد مشاوره شورا هم خبرداد و اظهارداشت: با همکاری اداره کل بهزیستی استان قزوین دفتر کاهش طلاق هم راه اندازی شده که پرونده‌ اختلاف زوجها به این دفتر ارجاع داده می‌شود.

وی گفت: روزانه حدود 15 تا 25 نفر از خدمات مشاوره‌ای وکلا بهره‌مند می‌شوند و با استفاده از حقوقدانان متخصص در واحد مصالحه زمینه مشاوره حقوقی به افراد مراجعه کننده فراهم شده است.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان قزوین یادآورشد: واحد نظارت شوراهای حل اختلاف استان به صورت مستمر بر فعالیت شعب و نیروهای آن نظارت می کند و افرادی که تحصیلات حقوقی و فقهی داشته باشند برای جذب در شوراهای حل اختلاف در اولویت قرار دارند.