معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از اعطای تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی به 10 شرکت دانش بنیان تا پایان سال جاری خبر داد.

دکتر سورنا ستاری، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، افزود: با تصویب بودجه 630 میلیاردی برای صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق فعالیت خود را برای اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان آغاز کرده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، با تاکید بر اینکه در این راستا هیات عامل این صندوق جلسات خود را به طور مرتب برگزار می‌کند، اظهار داشت: علاوه بر این در معاونت علمی نیز اقدامات لازم برای احراز دانش بنیان شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار قرار دارد و هر هفته شرکت‌های دانش بنیان به این صندوق برای دریافت تسهیلات معرفی می‌شوند.

ستاری از آغاز تسهیلات این صندوق تا پایان سال جاری خبر داد و یادآور شد: بر اساس برنامه‌ ریزی‌های انجام شده تا یک ماه آینده تسهیلات این صندوق به 10 شرکت دانش بنیان اعطا خواهد شد.

به گزارش مهر، به منظور کمک به تحقق و توسعه اقتصاد دانش بنیان، تکمیل زنجیره ایده تا بازار و تجاری سازی نوآوری‌ها، دستاوردهای پژوهشی و اختراعات و کاربردی کردن دانش از طریق ارایه کمک‌ها و خدمات مالی و پشتیبانی به شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی  تشکیل شد. طبق اساسنامه این صندوق برآورد منابع مالی مورد نیاز و تأمین آن از طریق منابع دولتی، بودجه‌هاب سنواتی، اخذ کمک، سود سرمایه گذاری و کارمزد تسهیلات، درآمد حاصل از سرمایه گذاری و سپرده گذاری وجوه مازاد صندوق و سایر منابع در راستای اهداف صندوق،
ارایه خدمات مالی و تسهیلاتی به شرکت‌ها و مؤسسات و فعالیت‌های دانش بنیان به صورت اعطای کمک بلاعوض و یارانه و تسهیلات کوتاه مدت و بلندمدت و ارایه خدمات ضمانت نامه‌ای به صورت مستقیم و غیرمستقیم، مشارکت و سرمایه گذاری ریسک پذیر در مراحل تجاری سازی طرح‌ها و فعالیت‌های دانش بنیان به صورت مستقیم و غیرمستقیم و نیز کمک مالی بلاعوض در این مورد از جمله وظایف این صندوق تعیین شده است.

سرمایه اولیه صندوق، مبلغ 30 هزار میلیارد ریال است که از طریق حساب ذخیره ارزی یا صندوق توسعه ملی یا سایر منابع در حداکثر سه سال، تأمین و پرداخت خواهد شد. منابع مالی صندوق از طریق کمک‌های دولت مندرج در بودجه سالانه کل کشور، کمک و سرمایه گذاری اشخاص حقیقی و حقوقی و شرکت‌های دولتی وابسته و تابع، نهادهای عمومی غیر دولتی و شهرداری‌ها و شرکت‌های وابسته و تابع، سود و کارمزد تسهیلات، درآمد حاصل از سرمایه گذاری وجوه مازاد صندوق و سایر منابع در راستای اهداف صندوق و سود خالص صندوق که پس از تصویب هیئت امنا و طی مراحل قانونی به حساب سرمایه صندوق منظور خواهد شد، تامین می‌شود.

بر اساس آیین نامه این صندوق تسهیلات آن به خدماتی در حوزه فناوری‌های برتر اعطا خواهد شد و فعالیت‌هایی نظیر برگزاری و شرکت در همایش‌های علمی، خدمات کتابداری، آموزش و کارآموزی، فعالیت‌های عادی و روزمره نرم افزاری و سایر فعالیت‌هایی که هدف آنها طراحی محصـولات یا خدمات یا بهبود کیفیت آنها نیست، از فعالیت‌های دانش بنیان به شمار نمی‌روند.

همچنین شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان دارای بیش از 50 نفر نیروی انسانی متخصص و با سابقه فعالیت بیش از 5 سال، می‌توانند در صورت تشکیل کنسرسیوم، جهت فعالیت‌های موضوع این آیین نامه با مشارکت دانشگاه‌ها و شرکت‌های داخلی و خارجی مشروط به تعلق اکثریت سهام آن به شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان داخلی، تا 20 درصد از هزینه فعالیت‌های تحقیق و توسعه خود را در ازای ارایه اسناد اثبات کننده، کمک دریافت کنند.