اصفهان – خبرگزاری مهر: فیلمساز باسابقه عرصه مستند با اشاره به اینکه جشنواره حسنات بهترین پایگاه برای ارائه توان فکری هنرمندان علاقمند به مقوله احسان و نیکوکاری است، گفت: یک هنرمند نخست باید علت و سرچشمه ناهنجاری ها را دریابد و سپس با پرداختن به آنها در آثار خود ذهن مردم را نسبت به ناهنجاری ها و مشکلات هوشیار سازد.

اُرُد زند در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه دیدگاه جامعه نسبت به احسان وابستگی تامی با اندیشه گذشتگان دارد، اظهار داشت: فرهنگ احسان و نیکوکاری در هر جامعه ای با جوامع دیگر متفاوت است و دلیل این امر نگرش متفاوت گذشتگان هر اجتماع  به این مقوله است.

وی با بیان اینکه سود و زیان  تکنولوژی و مدرنیته در فرهنگ احسان و نیکوکاری باید به شکل جداگانه مورد بررسی قرار گیرد، افزود: به عنوان مثال در کشور تاریخی چین هنوز خانه‌ سالمندان تاسیس نشده است و وظیفه‌ نگهداری از پدر و مادر به عهده فرزندان است و این مسئله به پیوند و تحکیم نهاد خانواده کمک کرده است.

فیلمساز باسابقه عرصه مستند تصریح کرد: بدین شکل به نوعی مدرنیته نتوانسته در این بخش از جامعه رو به پیشرفت چین نفوذ کند و همچنان سنت نیک نگهداری از پدر و مادر پابرجا باقی مانده است اما از سوی دیگر موجب کاهش شتاب پیشرفت فرزند در عرصه های اجتماعی می شود.

وی با اشاره به اینکه به تدریج جوامع در حال گذار از آداب و رسوم خود فاصله می گیرند، تاکید کرد: در واقع در جوامعی که پیشتاز نهضت صنعتی هستند نقش نهاد های اجتماعی پررنگ تر از خانواده شده است و از این گونه مسایل گریزی نیست.

زند با اشاره به دستاوردهای مثبت پیشرفت تکنولوژی در فرهنگ نیکوکاری تصریح کرد: پس از انقلاب صنعتی بود که مواردی همچون بیمه درمانی و از کار افتادگی، مرخصی زایمان برای زنان شاغل، برابری اجتماعی زن و مرد، تحصیل رایگان و اجباری برای کودکان و مواردی مشابه مطرح شد و به نوعی پیشرفت صنعتی به کاهش برخی ناهنجاری ها کمک کرد.

وی با اشاره به اینکه هنرمند ملزم به ترویج احسان و نیکوکاری در جامعه نیست، تاکید کرد: اگر هنرمندی مایل باشد که هنرش را در این زمینه بکار گیرد نخست باید علت و سرچشمه ناهنجاری ها را دریابد و سپس با پرداختن به آنها در آثار خود ذهن مردم را نسبت به ناهنجاری ها و مشکلات هوشیار سازد چرا که اگر بخواهد تنها با تکیه بر احساس به موضوع بنگرد، حتی ممکن است با کج فهمی تأثیر نامطلوب در اذهان بجا بگذارد.

فیلمساز باسابقه عرصه مستند با اشاره به اینکه جشنواره فیلم کوتاه حسنات اصفهان با موضوع توجه به ناهنجاری های اجتماعی در این مدت کوتاه تأثیرگذار بوده است، بیان داشت: کارگردانان علاقه مند به فرهنگ نیکوکاری می توانند با توجه به توان فکری و احساسی خود آثارشان را دراین جشنواره عرضه می کنند اما بهتر است تمهیدی اندیشیده شود تا از اندیشه صاحب نظران و متخصصان این عرصه نیز استفاده شود.

وی با اشاره به لزوم فراملی شدن این جشنواره اظهار داشت: لازم است برای نتیجه گذاری بهتر فیلم های این جشنواره در اجتماع دستاوردهای این جشنواره به بازار عرضه شود؛ بسیاری از جشنواره‌های بزرگ دنیا و از سرمایه‌گذاران برای خرید تولیدات جشنواره‌ها دعوت می کنند و این در حالی است که جشنواره های داخلی فقط به نمایش فیلم اکتفا می‌کنند و این عیبی است که باید اصلاح شود.