وزیر بهداشت با اشاره به توسعه بی رویه آموزش پزشکی گفت: برنامه آموزش پزشکی عمومی و دستیاری پزشکی باید بازتعریف شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدحسن هاشمی امروز در هفتاد و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی با بیان این مطلب افزود: علی رغم نظر مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به منابع کشور برای توسعه آموزش عالی، متاسفانه آموزش عالی به صورت بی رویه توسعه کمی یافته و چشم  و هم چشمی در آموزش به کشور آسیب زده است.

وی افزود: تصور این بوده که باید به تعداد شهرهای کشور دانشگاه داشته باشیم و همین امر موجب شده که دانشکده های پزشکی در شهرهایی دایر شوند که تنها 70 هزار نفر جمعیت دارند و این مسئله به آموزش آسیب می زند چرا که بیمار به اندازه کافی نیست و پزشکان عمومی مهارت لازم را پیدا نمی کنند چون در پزشکی صرفا دانش مطرح نیست.

وی یادآور شد: امیدوارم شورای آموزش پزشکی و تخصصی به عنوان شورای سیاستگذاری بتواند به هدف خود به عنوان یک ظرفیت اساسی در قانون گذاری و سیاستگذاری برسد.

وی اظهار داشت: باید از ظرفیت شورا استفاده کنیم تا ترکیب و ساختار را بهبود ببخشیم چرا که فارغ التحصیلان پزشکی محصولات ما هستند که در جامعه حضور دارند و به درمان و بهداشت کمک می کنند.

وی تاکید کرد: نظام سلامت در این مدتی که از استقرار دولت گذشته است تعریف شده است، ضمن اینکه همزمان باید ساختار هم تغییر کند و این تغییرات باید با تامین منابع همراه باشد که ما بهترین زمان را فاز دوم هدفمندی یارانه دانستیم.

برنامه آموزش پزشکی باید بازتعریف شود

وی خاطرنشان کرد: برنامه آموزش پزشکی عمومی و دستیاری پزشکی باید بازتعریف شود و معاونت های جداگانه وزارت بهداشت برای امکان استفاده بهتر از امکانات باید هماهنگ شوند تا برای کسب اختیار بیشتر، منابع و ساختار تلاش کنیم.

وزیر بهداشت گفت: امیدواریم با کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح آمایش سرزمین نهایی شود چرا که این طرح به نوعی به ما اجازه می دهد که در بخش هایی که لازم است گسترش دهیم که این گسترش هم در قالب قطب های علمی و آموزشی انجام می شود.

سیدحسن هاشمی گفت: یکی دیگر از کارهایی که در این زمینه باید انجام گیرد تربیت نیرو برای طرح تحول نظام سلامت است که امیدواریم همزمان هم منابع آن تامین شود و هم تغییر ساختار بدهیم و در این صورت بخشی از نیروهایی مورد نیاز است که باید تربیت شوند. به عنوان نمونه پزشک خانواده یک پزشک عمومی بود که آموزش ندیده بود و تنها نام اش عوض شده بود. نیاز به تغییراتی در آموزش داریم که در این حوزه صورت گیرد.

وزیر بهداشت افزود: من فکر نمی کنم مشکلی باشد که نتوان حل کرد و اگر قرار است که بخشی از آن هم تحویل بیمه ها باشد با تفاهم نامه ای که میان وزارت بهداشت با بیمه ها اجرایی می شود.

راه اندازی شبکه بهداشتی

هاشمی گفت: اولویت اول ما شبکه بهداشتی است که امیدواریم در این دولت به ثمر برسد . اگرچه شبکه بهداشتی از 30 سال پیش در روستاها داشتیم، ضمن بازسازی آن، شبکه را در شهرها و کلانشهرها گسترش می دهیم تا شبکه بهداشتی قوی در کل کشور نداشته باشیم امکان پیشگیری به طور کامل وجود ندارد. مهم تر از آن، درمان آنقدر پر هزینه است که بدون نظام ارجاع نمی توانیم خدمات مناسبی ارائه دهیم.

وی افزود: برای ایجاد این نظام نیاز به منابع داریم و آنهایی هم که می گویند وزارت بهداشت منابع نمی خواهد می دانند که دارند به مردم آدرس غلط می دهند. امیدوارم که همه حقیقت را بگویند.

وزیر بهداشت درباره سازمان ملی اورژانس گفت: این یک بحث داخلی است که در معاونت درمان درباره آن رایزنی می کنیم و فعلا اورژانس ها بخشی از معاونت درمان هستند و به نظر می رسد که بخشی از این هماهنگی میان اورژانس ها و معاونین درمان است و یکپارچه شدن آنها ضرورت دارد که باید کار کارشناسی انجام شود و آن طور که به صلاح مردم است انجام شود. ما معمولا کارهایمان اقناعی است نه دستوری.

گزارش پارازیتها را به رئیس جمهور ارائه می دهیم

وی درباره گزارش نتیجه پارازیت ها یادآور شد: این گزارش هنوز نهایی نشده است و به محض نهایی شدن که برای ارائه به رئیس جمهور آماده شد به رسانه ها هم اطلاع رسانی می شود.

هاشمی در زمینه وضعیت آموزش پزشکی اظهار داشت: اینقدر تو سر بیمارستان های دولتی نزنید ؛ بیمارستان خصوصی هم خبری نیست. بهترین متخصصان کشور در بیمارستانهای آموزشی حضور دارند و تمامی متخصصانی هم که در حوزه خصوصی هستند در همان مراکز تربیت شده اند ولی واقعیت این است که در زمینه آموزش پزشکی در سالهای گذشته بسیار بد گسترش داده ایم و کشور را پر هزینه اداره می کنیم.

وزیر بهداشت اظهار داشت: در آموزش پزشکی برخلاف آموزش عالی، مردم از دو بابت هزینه می دهند هم افرادی در مراکزی تربیت می شوند که ممکن است بیمار کم باشد و مهارت کافی نبینند و هم ممکن است افرادی که خوب آموزش ندیده اند به جان مردم می افتند و کارهای تشخیصی و درمانی درستی انجام ندهند. بالاخره باید جایی جلوی این تقاضاهای بی حد و حصر ایستاد.